Nagy nehezen összehoztam a 6pártok vereség versenyét a (ajándék) listás és az egyéni eredmények viszonylatában: 1. Jobbik 10/0 2. LMP 3/1 3. DK 11/4 4. Momentum 6/5 5. Mszp 5/5 6. PM 3/4 Összesen: 38/19 Egyeseknek jó lesz befejezni a p@cs nézegetést.
Szerintem nagyon tudományosan közelítjük ezt meg. Egy családban a két szülő közmunkás, keresenek netto szumma 240.000Ft ot, bent van a düledező házban a török sorozat, hol fogják föl, a való világ történéseit? Ok -okozatát? Szrnak a világra. És szavaznak az állandóságra.
Sőt, rengeteg funkcionális analfabéta is van, aki értelmezni nem tudja amit olvas. Neki képekben kell elmondani, mert tv-je van, nyugodt lehetsz, nem is akármilyen lapostv, de előfizetésre már nem áldoz. Majd nézz meg faluszéli düledező házakat, parabolaantennát biztos látsz rajta. Megy az agyzsibbasztó köztv, sorozat és mulatós csatorna egész nap. Nyilván nehéz ezekről átcsábítani őket, de ezért vannak a kommunikációs szakemberek, szociológusok, pszichológusok stb., akik tudnak valamit tenni. Egyéb kifogás? :)
Nem pártmédiára gondoltam mint a közmédia, hanem piaci alapon működőre. Indulásként nyilván többet kellene invesztálni, de a nézettséggel jönnének a (tökös) hirdetők is, akiket nem a közpénzszivattyú éltet. Pl. multik, kereskedelmi láncok. Tévedés, hogy nekik Orbán diktál. Inkább fordítva. Valahogy fel kell ébreszteni a társadalom alsó rétegét, mert különben mindig a nyakunkba szavazzák Orbánékat.
Bencsiknél el tudom képzelni, hogy saját önálló gondolatát fogalmazta meg. Van benne valami ártatlan gyermeki együgyűség, csak ezért nézem meg néha. :) . Bende Balázsnál se nagyon keresgélnék mélyebb okok után. Lehet, hogy egy elfogadhatóbb karaktert tesznek a helyére, őt pedig megjutalmazzák valami kényelmes poszttal. . Lényegi változás itt nem lesz, az ellenzéknek össze kell hozni egy hiteles, országosan ingyen elérhető médiát (tv-t, rádiót).
Törölt felhasználó2022. 04. 12. 12:18
Mostantól gesztusokat fog tenni a kormány az ellenzéknek, az tuti. Példálózni akarnak majd ezekkel.
Esetleg bevesznek a közmédiát (elvileg) felügyelő „Közszolgálati Közalapítvány” kuratóriumába még egy ellenzékit díszpintynek. A DK-s Debreczeni József, a jobbikos Silhavy Máté és az MSZP-s Kránitz László mellé. Probléma megoldva.
A Fidesznél semmi se véletlen.Új idők szelei fújnak. Most az EU támogatás megszerzése a legfontosabb, vélhetően az egyeztetéseken ez az egyik feltétel.( a média pluralizmus). Az ellenzék erős az unióban, az EU parlamentben szinte mindent el tud érni, a fidesz pedig minden érdekérvényesítését elvesztette, biodiszletek, deutsch tomika már a napi kokót is nehezen tudja beszerezni, mert már a dealerek is utálják....no, ez nem mehet így tovább, szóval most kicsit visszavesznek ....
Azt leginkább az adott párt marketingesei kellene, hogy kikutassák, kik a kínos nevek a listájukon, kiket kell kiszanálni. Nem a mi tízmilliószor két szép szemünkért kell, hogy megtegyék, annyira nem vagyunk mi érdekesek egyik pártnak se. Maguk miatt lenne nekik fontos ezt megtenniük, hogy eladhatóbbá váljanak. Amelyik párt ezt nem tudja elvégezni, az marketingből bénának tekinthető. El kéne már tényleg a Gyurcsányt meg a húsz évvel ezelőtt is kellemetlen arcokat felejteni, de ha nem, hát nem, ők tudják. Tök béna különben a Fidesz is valójában ezekben, csak az ő bénaságát kompenzálja a propaganda gőzhenger meg sok más. Nézd meg, egy seggbuta kósákkal, nyáladzó bayerekkel, megannyi elképesztően vállalhatatlan figurával mennek ők is előre, a végtelenbe, és soha el nem engednék egyiket se. Ugyanaz bazmeg, semmivel se különbek, akármilyen nagy most a mellényük (még egy rövid ideig). Az egyetlen szerencséjük az, hogy már mindent annyira leuraltak, hogy ezt a bénaságukat kompenzálni tudják vele, az ellenzéknek nem adatott meg ez a luxus.
Helyére lép a következő, de nem értem, hogy miért csak ebben az esetben kellene lemondani a "levitézletteknek". Ki dönti el egy pártlistánál, hogy ki az?
Valószínű, hogy a listát utólag már nem lehet összevissza variálni. Kérdés, hogy ha lemond egy bejutó listás, akkor mi a szabály, a helyére lép a következő listás, vagy ugrik a mandátum? Ha az előbbi, akkor világos, hogy a leginkább levitézlett személyeknek le kellene mondani és elmenni a 3,14 csába. Ebben nem vagyok tájékozott, valaki világosítson fel.
De a listát a pártok töltik fel személyekkel. Miért a többször bukottak kerülnek be ismét? Ilyen hülye az a párt? És akkor azt mondják ápr.4-én, hogy legközelebb majd jobban csináljuk. Nekik ne legyen már legközelebb!!!! Mert már mondták ezt 3 szor ezelőtt is. És mégis vesztettek.Vesztettünk. Ha beülnek a vesztesek a parlamantbe, akkor nem is akarnak kormányváltást, csak a fizut. Hamarosan meg is szavazzák az emelést.
ORBÁN VÉGJÁTÉKÁT MP FEDEZI ?
2022: Orbán legyőzhető