Topikgazda: Törölt felhasználó 2005. 09. 06. 16:54

Orbán: "megálljatok elvtársak és milliárdosok"  

Ugrás a cikkhez
Orbán Viktor volt kormányfő volt az Inforádió Aréna című műsorának tegnapi vendége. Orbán Viktor és a Fidesz privatizációval kapcsolatos véleménye az elmúlt időszakban igen nagy figyelmet kapott. A Fidesz elnöke korábban Kőszegen olyan kijelentést tett, miszerint ha kormányra kerülnek, akkor felülvizsgálják a törvénytelen privatizációs ügyleteket. Orbán szerint korrupció gyanús és korrupcióval terhelt privatizációs ügyletek léteznek, ezekről mindenki tud. Ide sorolta Orbán a Nemzeti Tankönyvkiadó eladását, a Mol részvények értékesítését, de a volt miniszterelnök elmondása szerint még számtalan példával tudott volna szolgálni. Orbán kapuzárási pánikot lát a kormány mostani privatizációs gyakorlatában.

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=58383
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2005. 09. 09. 16:32
Az egészségüggyel kapcsolatban a következőket gondolom:
1. Először is politikai akarat és elhatározás kell ahhoz (esetleg csendben mondom, társadalmi konszenzus), hogy melyek azok az eü ellátások, amik mindenkinek járnak. Ezt fedezze az állam az adónkból, és szüntesse meg a tb-t.
2. Az ezen kívüli ellátásokért fizetni kell. Erre köthetők (de nem kötelező) biztosítás.
3. Legyen több egymással versenyző egészségbiztosító a piacon, a megkötött biztosításokat valahogy (pl. adókedvezménnyel) támogassa az állam.
4. Ezután a biztosítók kiválaszthatják azokat az intézményeket, melyekkel érdemes szerződni, ezek tulajdoni viszonyait a hatékonyság szabja meg, ha kell és lehet, legyenek privát kézben.
5. Meg kell tartani állami kórházakat azoknak a betegeknek, akik nem tudják vagy nem akarják az egészségbiztosítást kifizetni.
Szóval híve vagyok a piacnak (maszekban én is 3xannyit érek legalább), de csak a fenti feltételek mellett.
Az egésszel az a baj, hogy nincs olyan politikus, aki ki merné mondani amit egyébként mindenki tud, hogy az eü. ellátás nem teljes körű és nem ingyenes. Még egyszer mondom ez politikai és nem orvosszakmai kérdés, ezért nem fog felülről változni a rendszer.
Törölt felhasználó 2005. 09. 09. 15:29
Előzmény: #78  Törölt felhasználó
hát ez az..és mi a véleményed a kórházprivatizációró l vagy az azt körülvevő hisztiről?
Törölt felhasználó 2005. 09. 09. 15:20
Dehogynem jobb. Csak az a baj, hogy aneszteziológius vagyok, így igen korlátozottak a lehetőségek. De azért nem panaszkodni akartam, most is pl. ügyelni megyek egy másik kórházba kb. 3x annyiért, mint a saját helyemen. Hülye világ, mi? Pedig az is állami kórház.
Törölt felhasználó 2005. 09. 09. 15:13
Előzmény: #76  Törölt felhasználó
és maszekba nem jobb, nincs főnök stb.
épp tegnap voltam maszek fogdokinál hát nem megy rosszul neki, igaz melózik is ...
Törölt felhasználó 2005. 09. 09. 14:53
Lehet el is megyek. De biztos, hogy vissza is jövök. Voltam már Ausztráliában, klassz volt, meg minden, oszt mégis hazajöttem. Ki érti? Néha én sem. Mégiscsak ez a haza dolog lehet a háttérben. És a szakmámmal is ez a helyzet, egyszerűen szeretem. No hát tudod ezzel baromira vissza lehet élni, és ez meg is történik nálunk.
Törölt felhasználó 2005. 09. 09. 14:39
Előzmény: #74  Törölt felhasználó
lehet el kéne menned angliába....
hazát igen de akik meg akarják mondani a haza élén, hogy ki a panelproli ki nem és még sorlohatnám...hát hogy is mondjam...talán inkább az a jó szóhogy sajnos egyetlen egy nagyformátumú vagy ahhoz közelítő ember sincs a hazát irányító megtestesítő?? vagy inkább jó szó a képviselő (ami mára leharcolt és pejoratívvá vált) között
Törölt felhasználó 2005. 09. 09. 14:33
Kedves AKS!
Tudod, én orvos vagyok, és az orvosok közt sok a jobboldalhoz húzó ember. Én meg nem vagyok fogékony a demagógiária és a populizmusra, ami a hazai jobboldali kommunikációra oly gyakran jellemző. Ezért szívok. És tudod mit? Most már balról is hasonló kommunikációt tapasztalok, no mit mondjak ettől is kiver a víz. Na hát ezért szívok, mert ezt ki is mondom.
A nemzeti érzelemről meg két dolgot mondanék. Az egyik az, hogy ezzel mint politikai ütőkártyával már sajnos mindkét oldalon játszanak. Csak az a baj, hogy azok látják ennek a kárát, akik a leginkább segítségre szorulnának. Másodszor meg, ha meghallom a himnuszt, felállok és énekelem. Szeretek nem másodrendű állampolgár lenni, és szeretek az anyanyelvemen beszélni és olvasni. Szóval szeretem a hazámat mindenféle politikai vagy egyéb szándék nélkül, sőt azok ellenére.
Törölt felhasználó 2005. 09. 09. 13:25
Előzmény: #72  Törölt felhasználó
én kiváncsi lennék azokra az isteni nemzeti érzést hirdetők és hangoztatók táborából jövő emberkékkel kapcsolatban, hogy egy - ne adj isten - háború esetén
1. ők lennének az élen akik nemzeti érzéstől vezérelve saját vérüket ontani feláldoznák a hazáért vagy
2. úgy csinálnának mint a délszláv háború esetében, hogy húznának németországba, családostul jól elvolnának sőt itt is mármint magyarországon is felvennék a segélyeket és hadd ne mondjam meg milyen verdákkal száguldoznának, míg a vajdasági magyarokat meg fogdosták össze a néphadseregbe ágyutölteléknek.
3. és még van egy verzió amit pont a délszáv háború kapcsán lehetett tapasztalni, a nyerészkedő hazafiak csoportját.
mert ugyanis eddig leginkább olyan hazafival találkoztam aki fennen hirdette e béli állapotát de jobban szerette verni más f@...val a csalánt.
Törölt felhasználó 2005. 09. 09. 12:36
Előzmény: #71  Törölt felhasználó
hát a szólásszabadság :)
na meg a jó ügyvédi környezet :)
cserébe két dolgot elárulhatnál:
1. Te mit szívsz meg mindig? netán sok a környezetedben a fityiszes?
2. mi a helyzet a nemzeti érzéssel?

Üdv: AKS
Törölt felhasználó 2005. 09. 09. 11:02
Te AKS!
Erre a preventív hadműveltetre én is kíváncsi lennék, ha nem titok és működik, mert kishíján teljesen egyetértek Veled (a nemzeti érzés kivételével), és én is mindig megszívom, hogy nem bírok csendben maradni, mert annyira ingerel OVi és csapata.
Üdv
Gibi
Törölt felhasználó 2005. 09. 09. 10:34
Előzmény: #68  Törölt felhasználó
mi az a preventív hadműveleted AKS??
Törölt felhasználó 2005. 09. 08. 16:29
Előzmény: #65  Törölt felhasználó
"sok embernél a nemzeti érzés áll az első helyen,"
Engem először meghökkentett, amikor leigazolták Pozsgayt, de aztán rájöttem, hogy teljesen igazuk van, hiszen ahol egy Hazafias Polgári Népfrontkör az integrátor-útitárs, ott szükség van egy jó középpályás szakmunkásra, és ez Fütyeszéknél eléggé hiányposzt.
Törölt felhasználó 2005. 09. 08. 16:18
Előzmény: #66  Törölt felhasználó
már végrahajtottam a preventív hadműveletet :)
Törölt felhasználó 2005. 09. 08. 16:17
Előzmény: #53  Törölt felhasználó
... azért, mert a székházbotrányt már mindenki elfelejtette :)
holott az jóval nagyobb tétel volt
ráadásul ekkor mutatta ki OVi a foga fehérjét, ...sztem sok romantikus-naív alak szavazott rá mit wsem sejtve 1998-ban :)
pedig a MASZOP már maszopta magát :) eléggé 1994-98 között, hülyeség volt új rablóbandának is teret engedni :)
dehát a magyar az tényleg nem gondolkozik eleget, csak bedől a demagógiának.
OVi semmivel nem magyarabb az adócsalóknál, csak ő fennhangon veri a mellét (meg a f..kát :)
szívesen kihívnám egy boxmeccsre :)
Törölt felhasználó 2005. 09. 08. 16:05
Előzmény: #65  Törölt felhasználó
AKS jól beletaláltál de nem kell sokat várnod mindjárt kapod a magadét....ugye nem kell sorolnom, hogy honnan és miért....:-)
Törölt felhasználó 2005. 09. 08. 15:57
Előzmény: #36  Monster
én tapasztalatból mondom, hogy a sok zsével rendelkezők (vagy akik annak hiszik magukat, pl. mert 8 millás kocsival járnak, nem egy 3-4 millással) alapból mindenkit hülyének néznek - néha tudatalatti szinten. Utóbbi akkor jön elő, amikor nem gondolkodik el azon, hogy a hatékony kommunikáció mindenkinek a saját "receptorára" hat, és demagóg hülyeséggel NEM SZABAD megpróbálni sem etetni az attól értelmesebbet. De a fityisz kommunikációja nem "többrétegű", nincs benne az emocionális, 1síkú rész mellett egy másodlagos üzenet, ami már a szofisztikáltabbakna k szól. Számonmra rejtély, hogy ezt értelmes, igényes emberek miért nem róják fel neki, hiszen ezzel a fityisz azt sugallja, hogy a képzetlen réteg véleményére ad 1edül.
Ráadásul még ott volt anno a "nem mondom meg, mennyibe került a tűzijáték, semmi közötök hozzá"-üzenet is, amiből lerítt, hogy ezek a kétségkívűl szerencsés fickók (jó időben voltak jó helyen) stratégiai géniusznak tartják magukat, mert át..tak pár idiótát... és vhogy nagyon el vannak ájulva maguktól. Holott kis hozzáértéssel halálra lehetne szívatni a kormányt ballépései miatt, bezsebelni egy rakás szavazatot... de ehehz ők túl hülyék, és túlontúl bíznak az emberi primitívségben, manipulálhatóságban. Persze van ennek alapja, mert sok embernél a nemzeti érzés áll az első helyen, nem a ráció. Uakkor ezzel az elb..ott kommunikációval (fenti pl. + panelprolizás), magas lóról beszéléssel értékes szavazatokat veszt, és számomra itt jelentkezik OVi kisstílűsége, hogy ennyire képtelen uralkodni magán - holott mindenki tudja, hogy szinte mindenben egy kis primkó barom, még a híres-hírhedt retorikáját is lopja. Kisebbségi komplexusa viszont teljesen jogos, tényleg egy értéktelen gané :) ezzel jól látja át a helyzetet...
el..ott egy figura, hogy ilyen adukkal a kezében se képes nyerni (2002-ben nem sikerült, de sajna most lehet, hogy fog neki, mert nálunk mindig a mindenkori kormány népszerűtlen, mintha minden6ó lenne...)
Törölt felhasználó 2005. 09. 08. 15:45
Előzmény: #63  Törölt felhasználó
ilyent fel sem merek tételezni, csak amit én láttam nagyon közelről ott ....hát ja jó dolog az önvédelem...
Törölt felhasználó 2005. 09. 08. 15:18
Előzmény: #60  Törölt felhasználó
Szűz Mária soha nem feküdt le Józseffel ha jól tudom! Szóval megtermékenyülni ÉS szűznek maradni lehet, de kettyinteni valakivel és így szűznek maradni, na az nem megy.
-
Más: Én is láttam jópár száz milliméter kisikamoltatását az előző kormány által, de önvédelmi okokból nem részletezném. Nincs a kettő párt között különbség nyugi.
Törölt felhasználó 2005. 09. 08. 14:57
Előzmény: #60  Törölt felhasználó
hát némely párt politikai megnyilatkozásából az jön le hogy ők igen...sőt ismét hofitól...megígérik még azt is hogy anyádból hajadont csinálok csak szavazz rám...
Törölt felhasználó 2005. 09. 08. 14:55
Előzmény: #59  Törölt felhasználó
hát valahogy így és ezek még csak a közszájon forgó nemzetvagyonvédő cselekedetek....
itt sokan elfogultan vagy elfogulatlanul bármely politikai erővel szemben azt hiszik amit a "panelprolik" nem tudnak vagy nem közismert az nincs is....valahogy így van ez a viki és a jobboldal milliárdosainak a vagyonával is....nem tudom és most nem is szertném visszaolvasni ki írta hogy nem sok jobboldali milliárdost ismer....erre egyébként válaszoltam.

Topik gazda

samsam
4 3 2

aktív fórumozók

friss hírek További hírek