Topikgazda: Törölt felhasználó 2005. 09. 06. 16:54

Orbán: "megálljatok elvtársak és milliárdosok"  

Ugrás a cikkhez
Orbán Viktor volt kormányfő volt az Inforádió Aréna című műsorának tegnapi vendége. Orbán Viktor és a Fidesz privatizációval kapcsolatos véleménye az elmúlt időszakban igen nagy figyelmet kapott. A Fidesz elnöke korábban Kőszegen olyan kijelentést tett, miszerint ha kormányra kerülnek, akkor felülvizsgálják a törvénytelen privatizációs ügyleteket. Orbán szerint korrupció gyanús és korrupcióval terhelt privatizációs ügyletek léteznek, ezekről mindenki tud. Ide sorolta Orbán a Nemzeti Tankönyvkiadó eladását, a Mol részvények értékesítését, de a volt miniszterelnök elmondása szerint még számtalan példával tudott volna szolgálni. Orbán kapuzárási pánikot lát a kormány mostani privatizációs gyakorlatában.

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=58383
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2005. 09. 08. 14:54
Előzmény: #51  Törölt felhasználó
"De egyszerre szűznek maradni meg *** is nem lehet"
Akkor te nem olvastad a Szeplőtelen fogantatás c. dolgozatot.
Törölt felhasználó 2005. 09. 08. 14:50
Előzmény: #55  Törölt felhasználó
"8ha 12 milka (ezt egyszerű tahóként mellényzsebből ki tudnám fizetni)"
OV viszont nem egyszerű tahóként hanem miniszterelnökként vette egy önkormányzattól és bírt érte fizetni 100.000 kemény magyar Forintot. Ezután a nemzeti vagyon őrzőjeként aggódni szvsz nem hiteles. A lakáskérdés: a Haris köz-i lakást hogy hogynem pont annak az üzlettársnak a veje bírta megvenni széles e hazában akinek anyuci eladta az üzletrészét a állami támogatásokkal feltuningolt cégből.A többi üzlettársat biztos nem érdekelte az ingatlan, bár lehet hogy csak nem volt vejük.És milyen furcsa az élet a lakást kb annyival vették meg drágábban amennyi az állami támogatásból a rájuk eső rész volt. Hogy mik vannak? Aztán mennyire életszerű az, hogy egy privát eladó (mégha miniszterelnök is a lelkem) egy 60 pár négyzetméteres lakást az egyik legnagyobb ingatlanos multin keresztül értékesít, akik pont az üzlettárs/családi kebelbarát vejét találják meg vevőként Ausztriában?
Méghogy a nemzeti vagyon őrzője?! megint Hofi jut eszembe: "tudod mi a korrupció? Amiből kihagynak Téged!"
Törölt felhasználó 2005. 09. 08. 14:36
Előzmény: #55  Törölt felhasználó
Tök Ödön, add meg a mai címet és ha lesz időm közlök néhány tényadatot, amely nem igazán publikus. Ezt már megígértem valakinek, de sajnos nekem melóznom kell mert rengeteg határidős dolgom van. Amint viszont lesz egy kis időm +próbálok kicsit összeszedve néhány dolgot leírni.
Törölt felhasználó 2005. 09. 08. 14:34
Előzmény: #56  Knight Tyris
sajnos láttam, hogy azért ők találtak vagy az aprót szedgették fel a földről úgy a 400 M Ft - tól az 5-8 Mrd Ft-os darabokban...szerint em sokan itt közülünk azzal is kieggyeznének...de lehet, hogy tévedek, akkor csak a magam nevében...nekem elég lenne.
Knight Tyris 2005. 09. 08. 14:19
Előzmény: #54  Törölt felhasználó
Az előttük lévő kormányok után már nem volt elég lehetőségük rá. :o) :o(
Törölt felhasználó 2005. 09. 08. 14:18
Előzmény: #54  Törölt felhasználó
"továbba ha egy kicsit számolgatunk a 8 ha körül és kicsit értesz valamit a szőlészet-borászatho z.."
*
Nem értek a borászathoz, ezért kértem segítséget a számoláshoz. A mezőgazdasághoz csak annyit értek, hogy tíz évvel ezelőtt kb 100ezer ft volt egy jóltermő föld, ma ez 500 körül van. A szőlő 2-3-szorosa lehet. Ha mondjuk másfélmilliónak veszünk egy ha szőlőt, akkor 8ha 12 milka (ezt egyszerű tahóként mellényzsebből ki tudnám fizetni). Jön még erre valami?
Törölt felhasználó 2005. 09. 08. 13:17
Előzmény: #53  Törölt felhasználó
igen az már igen unalmas, de ezt tette transzparenssé, továbba ha egy kicsit számolgatunk a 8 ha körül és kicsit értesz valamit a szőlészet-borászatho z akkor a többi t nem is kelle ezzel kapcsolatban ecsetelni.
félreérté s ne essék nem szimpatikus a ballib tevékenysége sem, hogy spontán privatizációval szétlopták a az országot, de sajnos a fidesz nagyon hamar megtanulta az utját-módját, én elég gennyes dolgaikat láttam közelről és az utánuk következő ballib -nem dicséretképpen- de meg sem tudta közelíteni pedig nagyon "szép" eredményeket értek el ők is.
simicska vagyon hát kicsit tájékozódj, plusz nézd meg az erődszerű házacskáját - állítólag nagyobb nyomorban élt mint a vikiék...aztán szorgos "munkával" összegrundolta az a pár forintot.
Törölt felhasználó 2005. 09. 08. 12:47
Előzmény: #49  Törölt felhasználó
"orbán vagyonáról + pl simicskáéról és még néhányéról elég érdekes fogalom a 8 ha szőlő plusz a ház....ezt ugye nem gondolod tök ödön??"
*
Én csak azokat soroltam fel, amikről hallottam. Szívesen venném, ha folytatnád a felsorolást kb. összeg-megjelölésekk el. Biztosan van még egy csomó, de csak a bánya-szőlő-Ó-utcai lakás trió folyik a vízcsapból.
Törölt felhasználó 2005. 09. 08. 11:08
Előzmény: #50  Törölt felhasználó
Nyuszi
A probléma az , hogy a legnagyobb károkat okozó hibás döntéseket (100-as csomag vagy hogy hívták) együtt szavazta meg a két főerő (kivéve MDF). Ami azután jött már csak szörfözés a sz@rtengeren. Ha szerencsénk van,( mármint az országnak) talán sikerül kisiklani a partra és nem fulladunk bele.De ha ki is érünk épp bőrrel a partra sokáig lapátolhatjuk még a partra vetett trutymót is mire rend lesz.
Törölt felhasználó 2005. 09. 08. 10:51
Előzmény: #50  Törölt felhasználó
Adópolitika, Ellátórendszerek, privatizáció
Mindegy iknél lehetne szakmai érveket felhozni, és nem olyanokat, hogy:
"Ellopják az országot" "Megálljatok kapitalisták" "A kórházhoz nem nyúlni" de a legjobb amit ma reggel hallottam a rádióban, aszondja vmelyik fideszes csávó, hogy "Inkább a kormánynak az emberek valós problémáival kellene foglalkozni, hogy magas a benzinár, és csökkenteni kellene az adókat!", majd 1 perc múlva "A kormánynank tennie kell valamit a nagy államháztartási hiány miatt" és emellé beadnak többszázmilliárdos bevételcsökkentő csomagot.
Az egész teljesen inkonzisztens, ide-oda csapkodó, koncepciótlan, ha valahonnan be lehet gyűjteni szavazatot, akkor oda-oda mondanak egy-két szót.
Találják ki, hogy mi a jó, és képviseljék azt az elméletet. Mondja például azt, hogy maradjanak a nagy ellátórendszerek, az állami vállalatok, a közalkalmazottak, meg mindenki, de bocsesz akkor nem lehet adót csökkenteni.De egyszerre szűznek maradni meg *** is nem lehet
Törölt felhasználó 2005. 09. 08. 10:18
Előzmény: #44  Törölt felhasználó
"Annyi értelmes, szakmai ellenvetést lehetne a jelenlegi kormányzat ellen felhozni"
Kedves topkaiser+
Légyszi említs már 1-2 ilyet, ami nem az érzelmekre ható és az ellenzék még nem hozta fel!
Törölt felhasználó 2005. 09. 08. 09:54
Előzmény: #48  Knight Tyris
"Én ugyan nem tudok kifejezetten milliárdosokról a jobboldalon, jómódúak persze vannak."
bocsi, de ez csak a tájékozottság hiányára vall, egyébként az lenne a legjobb ha ez a politikai korrupt garnitúra menne a pitlibe.
orbán vagyonáról + pl simicskáéról és még néhányéról elég érdekes fogalom a 8 ha szőlő plusz a ház....ezt ugye nem gondolod tök ödön??
Knight Tyris 2005. 09. 07. 23:56
Előzmény: #42  Törölt felhasználó
"Igen kedves Orbáv Viktor, álljanak meg az elvtársak, Ön meg menjen egy melegebb éghajlatra, az összes jobboldali milliárdossal! Ön attól fél, hogy nem marad semmi a bandájának!"
Én ugyan nem tudok kifejezetten milliárdosokról a jobboldalon, jómódúak persze vannak. A baloldalon inkább találhatunk milliárdosokat... Nem csak a jobboldal, az összes párt attól fél, hogy nem marad nekik mit lenyúlni úgyhogy nemcsak az egyiket, hanem az összeset el kéne küdeni melegebb éghajlatra.
Egyébkén t meg lehet, hogy jobban járnánk, az lenne a jó, ha az összes parlamenti pártban kifejezetten vagyonos lenne a nagytöbbség nem csak egy két ember, és akkor az igazi problémákkal foglalkoznának, nem pedig azzal, hol lehet egy kis pénzt zsebrerakni.
Inkább 10 milliók vesszenek oda mint milliárdok, persze ez is rengeteg, még néhány százezres tétel is felháborító de mit tehetünk.a kisebbik rosszat kell választani.
Törölt felhasználó 2005. 09. 07. 22:01
"Annyi értelmes, szakmai ellenvetést lehetne a jelenlegi kormányzat ellen felhozni, de ők nem a szakmai, értelmes, hanem az érzelmekre ható, emócionális utat választották."
*
Az értelmes szakmai ellenvetésekkel nem lehet 50% + 1 szavazatot szerezni, de még kettőt sem. Az usában milyen tartalmú támadások érik az elnököt az elnökjelölt részéről a kampányban? Volt-e katona, megszökött Vietnámból, buzi, megvert négyéves korában egy fekát, nincs gyereke, ronda a felesége stb. A magyar kampányok még ilyen színvonatalanul is 100x színvonalasabbak.
Törölt felhasználó 2005. 09. 07. 21:55
"Lássuk a fejlődését:
90es évek elej: lázadó, ultraliberális fiatalok csapata
90es évek közepe: konszolidálódó, lendületes változáspártiak"
*
Nem vitás, Orbán felismerte, hogy a liberális pályán az SZDSZ mellett nem rúghat labdába (azzal együtt, hogy az SZDSZ legalább annyira nem liberális, mint a Fidesz jobbos, de mindegy), körülnézett, és észrevette az üresedést a jobb szélen. Jólt taktikázott, sikeresen elfoglalta a jobb-közép területet. Tehát egy karrierista, hatalomvágyó emberrel állunk szemben. Nevezhetjük pálfordulásnak is, amit véghez vitt (bár ez eredetileg pozitív fogalom), de hol van ez attól, amit GYF, Horn, Gál Zoltán és a többiek produkáltak az elmúlt években? Ha már pálfordulás, akkor folytassuk a gerenda-szálka hasonlattal: Orbán 8 ha szőlőjére, 60 millióért eladott lakására és egyéb, tízmilliós nagyságrendű gyarapodására mutogat az a párszáz ember, aki összesen sokszáz milliárd forinttal károsította meg az országot.
Törölt felhasználó 2005. 09. 07. 21:43
"Hog y jön egy konzervatív párt ahhoz, hogy marxista nézeteket hangoztasson?"
*
A kampány során mindenki a többséghez próbál szólni (nálunk ez a kádárista kisembertömeg), ezért vannak nehezebb helyzetben a jobbos pártok, mert csak 2-4% szavazna rájuk, ha őszintén kimondanák, amit gondolnak (eezel persze nem állítom, hogy a fidesz jobbos).
A republikánusok is nyalták a négerek seggét a kampányban, és még véletlenül sem tettek utalást arra, hogy hagynák megrohadni őket egy majdani árvízben.
Törölt felhasználó 2005. 09. 07. 21:33
Előzmény: #43  Törölt felhasználó
Mondjuk nem értem én ezt a Magyarországot...Hog y jön egy konzervatív párt ahhoz, hogy marxista nézeteket hangoztasson? A demokrácia és a kapitalizmus kéz a kézben járnak, ezt fura hogy éppen egy magát konzervatívnak valló párt támadja. Valójában nem konzervatív, hanem szimplán populista-demagóg párt. Lássuk a fejlődését:
90es évek elej: lázadó, ultraliberális fiatalok csapata
90es évek közepe: konszolidálódó, lendületes változáspártiak
90es évek vége: megkomolyodott középkorú emberek stabilitásra, kiszámíthatóságra törekvő társasága
XXI. század : Valamiféle harmadikutas kissé antikapitalista de mégis kapitalista kissé antimdemokratikus de mégis demokratikusnak mondott képződmény. Csak kritizálni tudnak és csak demagóg módon.
Annyi értelmes, szakmai ellenvetést lehetne a jelenlegi kormányzat ellen felhozni, de ők nem a szakmai, értelmes, hanem az érzelmekre ható, emócionális utat választották. Nagy kár, és nagy veszély
Törölt felhasználó 2005. 09. 07. 16:59
Előzmény: #36  Monster
"emellett a munkáspárttal van a legjobb viszonyuk, hát hogyis mondjam, kissé skizofrén állapotnak tűnik"
*
Skizofrén kijelentésnek inkább
Törölt felhasználó 2005. 09. 07. 16:17
Előzmény: #1  portfolio
Igen kedves Orbáv Viktor, álljanak meg az elvtársak, Ön meg menjen egy melegebb éghajlatra, az összes jobboldali milliárdossal! Ön attól fél, hogy nem marad semmi a bandájának!
Törölt felhasználó 2005. 09. 07. 15:36
Előzmény: #40  Törölt felhasználó
szerintem még az elpolitizálása sem lenne baj ésszerű keretek között tényleg az ország érdekeit nézve konszenzusra jutva. de itt sajnos ez nem így működik. továbbá a félrevezetések a féligazságok stb. hangoztatása, jó nagy adag demagógiába csomagolva...

Topik gazda

samsam
4 3 2

aktív fórumozók

friss hírek További hírek