Topikgazda: Törölt felhasználó 2005. 09. 06. 16:54

Orbán: "megálljatok elvtársak és milliárdosok"  

Ugrás a cikkhez
Orbán Viktor volt kormányfő volt az Inforádió Aréna című műsorának tegnapi vendége. Orbán Viktor és a Fidesz privatizációval kapcsolatos véleménye az elmúlt időszakban igen nagy figyelmet kapott. A Fidesz elnöke korábban Kőszegen olyan kijelentést tett, miszerint ha kormányra kerülnek, akkor felülvizsgálják a törvénytelen privatizációs ügyleteket. Orbán szerint korrupció gyanús és korrupcióval terhelt privatizációs ügyletek léteznek, ezekről mindenki tud. Ide sorolta Orbán a Nemzeti Tankönyvkiadó eladását, a Mol részvények értékesítését, de a volt miniszterelnök elmondása szerint még számtalan példával tudott volna szolgálni. Orbán kapuzárási pánikot lát a kormány mostani privatizációs gyakorlatában.

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=58383
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2005. 09. 07. 15:34
Előzmény: #38  Tbarna
Konkretan a BA privatizacio tenyleg lehet, hogy jo dontes (Tottyanó: nem is allitottam ennek az ellenkezojet, mivel altalanosabban elmelkedtem...). Es akar jo, akar rossz dontes, tenyleg kar elpolitizalni.
Törölt felhasználó 2005. 09. 07. 15:29
Előzmény: #38  Tbarna
ne kárhoztasd érte a fideszt nekik is kell ekkora összeg klientúraépítésre... :-))
a tata bányája meg a beléptetőrendszer 4 milliárdja nem tart örökké...
Tbarna 2005. 09. 07. 14:21
Előzmény: #37  Törölt felhasználó
az állam , hogy gazdálkodik vagy helyesebben a jelenlegi kormány nem tudom. Ehhez még kevés idő telt el. De az ÁPV bizony -eddig- az utolsó egy évben Vági vezéletével jól tette a dolgát. A BA privatizáció üzletileg jó döntés. Amiért nagyon nagy kár, hogy gazdaságossági szempontok helyett politikai síkra, terelik az ügyet.
És ebben bizony a Fidesznek nem kevés szerepe van.
Törölt felhasználó 2005. 09. 07. 13:57
Előzmény: #35  Tbarna
Hm, tehat azt nem allitod, hogy jol gazdalkodik az allam. Mert szerintem nem gazdalkodik jol, es erre nem megoldas az Fidesz hibainak szapulasa. Ha en lennek az ellenzek, es azt latnam, hogy a kormany eveken(!) keresztul keptelen betartani az altala keszitett koltsegvetesi torvenyeket, akkor ezt jo hangosan kiabalnam.

Hogy ezt ki hinne el nekem, az mas kerdes, de a tenyen nem valtoztat: folyik a pazarlas. Es ez a pazarlas egy extra privatizacios bevetel miatt meg nem szunik meg, a problema megoldasa egy centit se halad elore.
Monster 2005. 09. 07. 13:34
Előzmény: #33  Törölt felhasználó
Mindkét kormány csalt/lopott/hazudot t,ebben nincs nagy különbség, csak ugye az előadás mikéntje különbözött.
Én szimplán azért utálom a fideszt, mert olyan átlátszó demagóg dumával próbálnak megetetni, amitől kinyílik a bicska a zsebemben.
Ahogy a fideszék komcsiznak, miközben elítélik a nagytőkét és visszaállamosítani akarnak, emellett a munkáspárttal van a legjobb viszonyuk, hát hogyis mondjam, kissé skizofrén állapotnak tűnik.
Egyszerűen azt mondják, amivel véleményük szerint minél több embert tudnak maguk mellé állítani, attól függetlenül, hogy egyáltalán van-e értelme a szövegüknek.
Azt már megszoktam, hogy mindkét oldal hülyére lopja magát, sajna ilyen szinten nincs választási lehetőség, de ha szavazni kell, akkor már inkább arra szavazok, aki kevésbé néz hülyének...
Tbarna 2005. 09. 07. 12:49
Előzmény: #34  Törölt felhasználó
Nem is erről beszéltem. Mindössze arról, hogy az ÁHT-nak jól jönne, egy tervezettnél nagyobb bevétel.
Klasszisokk kal jobb, mint a tervezett teljes elmaradása.
Gondolom ebben egyetértünk.
Törölt felhasználó 2005. 09. 07. 12:28
Előzmény: #19  Tbarna
Tbarna,
azert ne keverjunk mindent ossze. Attol, hogy a repter privatizaciojabol szep bevetele keletkezik az allamnak, meg nem fog javulni a gazdalkodasa. Tehat a privatizacios bevetel miatt epp egy kicsit csokkeno hiany nem jelenti a gazdalkodas javulasat.
Törölt felhasználó 2005. 09. 07. 12:25
Beszéljünk egy kicsit -Orbán mellet, hisz arról sokan/sokat írtak- Gyurcsány vagyonáról is. Vagy errõl keveset tudunk? Netán nem ezzel vannak teli az állami tv-k és az áron alul meghosszabított díjért üzemeltzetett kereskedelmi tv-k? Ezek persze alig elfogultak a baloldallal szemben. Vagy tényleg fájdalmas szembenézni a valósággal és jobb egy csontot rágni (Orbán)ahelyett, hogy a sok szemetet vennénk számba. Ki nem jelent meg a vagyonát vizsgáló parlamenti bizottság elõtt? Ha Orbán tette volna mindezt, kb. 2 évig fõcím lenne...
Az elvtársak, szintén áron alul kiprivatizált cégek tulajdonosai, pl. csak egyet említek a Nemzeti Tankönyvkiadó (ahol az ígéretek ellenére nagy létszámleépítés volt, aminek eredménye a hibás adatok földrajzi atlaszban és netán másutt is). Valóban hozzáértõk és szakemberek. Fõleg pedig demokraták, hisz amit õk akarnak, azt bármely tiltakozás ellenére, ha kell (kar)hatalmi erõvel szét-/átverik. Legalábbis ezt nyilatkozták ez ügyben (is). Te vajon mit fogsz kapni a 400 milliárdból (Budapest Airport Rt.) MSZP-s plakátokat a választás elõtt, vagyis már mától. Kösz, de akkor inkább nem.
Különben pedig van különbség aközött, hogy 100 Ft-ot vagy 100.000 Ft-ot vesz el tõled valaki. Vagy neked mindegy??????
Törölt felhasználó 2005. 09. 07. 11:16
Előzmény: #31  Tbarna
meghajlok logikus ámde sajnálatos érved előtt :-))
a sajnálatos a magyar polotikai paletta és kisebbség helyzetére vonatkozik:-)
Tbarna 2005. 09. 07. 11:06
Előzmény: #29  paxi2000
Gibi,
Persze szavazni fogok. Mondhatnám azt is, hogy meggyőződésből. Maradjunk annyiban, hogy arra aki nézeteimhez a legközelebb áll.:(
TTT,
Kisebbsé g nélkül nincs többség sem.:)))
saru 2005. 09. 07. 11:03
De hiszen bagoly mondja verébnek!
Én, ha meglátom OV-t, mindig Kun Béla jut eszembe, valahol olyan kis Kun Béla ő az én szememben, a magassága, ahogyan gesztikulál, stb, az bizonyos, ha most lenne a Tanácsköztársaság ő lenne a vezér, méghogy konzervatív, hahaha...!
/ Gyurcsányt sem tartom többre, egyik kutya, másik eb, itt tartunk! /
paxi2000 2005. 09. 07. 10:43
Előzmény: #28  Tbarna
Nagyjából pont :)
Tbarna 2005. 09. 07. 10:42
Előzmény: #25  paxi2000
Gondolom a Becsületes, Fair-játékos, és Gerinces szavara gondoltál...:)))))
Törölt felhasználó 2005. 09. 07. 10:40
Előzmény: #24  Tbarna
tbarna valahogy én is így vagyok egyik oldalon sem állok, de ha bármelyik szarral akar megetetni vagy demagiógiával traktál mint a debil gyereket akkor rögtön nem igazán szimpatikus. ha nem is utálom egyiket sem de nem igazán adnám még a kisebbik rosszra sem a szavazatomat. a kicsik meg akár mérleg nyelve akár nem olyanok mint vihar a biliben. egyébként kisebbségben meg nem szeretek lenni:-))
tavaly időm nagy részét külföldön töltöttem, szinte felüdülés volt nem hallani látni egyik okost sem. ajánlom kipróbálásra.
Törölt felhasználó 2005. 09. 07. 10:39
Kedves Tbarna!
Szerintem nem maradsz kisebbségben. Én legalábbis teljesen azonos állásponton vagyok. De ettől még elmegyek szavazni. Ugyanis szerintem ez nem szimpátia és szeretet dolga.
Üdv
Gibi
paxi2000 2005. 09. 07. 10:38
Előzmény: #21  Törölt felhasználó
"Összegezve, szerintem mindkét oldalon esendő és többé kevésbé tisztességtelen emberek állnak"
Ezt az esendő szót szimpatikusan alkalmaztad, bár egyéb b-vel f-fel és g-vel kezdődő szavak alkalmasabbak lennének.
Tbarna 2005. 09. 07. 10:32
Előzmény: #23  tko_
Azt azért a magam részéről leszögezném: egyik oldalon se állok.
A helyes kifejezés a tekintetben egyiket jobban utálom, mint a másikat.
Maradok kisebbségben.
Üdv
tko_ 2005. 09. 07. 10:27
Előzmény: #22  Törölt felhasználó
Magam részéről a szimpátia alapján fogok választani.
1, Nem szimpatikus a jelenlegi kormánypárt. Illetve az Mszp nem az, az Szdsz meg politikailag nem képvisel jelentős erőt, az 5% semmire sem lenne elég ha az Mszp vagy a Fidesz kiugróan vezetne. Így szerencséjük volt, ők lettek a mérleg nyelve.
2, A fityeszt viszont kifejezettem rühellem. Ha OrbánVikit látom picit ideges leszek, Ha Kövért meg Ádert, akkor meg egyenesen behányok.
Így nem kérdés melyiket választom.
A kisebbik rosszat.
Törölt felhasználó 2005. 09. 07. 10:19
Előzmény: #21  Törölt felhasználó
nem érdekel e és általában ilyen korrupt politikusok esetében jogy ki melyik oldalon áll, mert azért hogy a kevésbé rosszat válasszam nem érzek késztetést elmenni választani
az utolsó soraidra reagálnék.
érdekes észrevétel és megállapítás, de kérdem mi a helyzet akkor ha nekik is megjön az étvágyuk? és nem igazán szeretnék dönteni lopós, korrupt, demagóg és mindezek kevésbé követőik között.
ha lehetne - sajnos nem lehet - akkor a tisztességes és tisztességtelen közül szeretnék választani.
Törölt felhasználó 2005. 09. 07. 10:12
Előzmény: #20  Törölt felhasználó
Üdv!
Én spec. politikailag a másik oldalon állok, ezért is érdekes olvasni soraitokat.
Érdekes látni, hogy az egész levelezés során az Orbán család leírását végig akár Gyurcsány (Medgyessy) család szöveggel lehetne cserélni, legalább is a vagyon tekintetében. Bár szerintem abban nincs vita, hogy a Gy. vagyon kb egy nullával nagyobb mint az O. vagyon... (és gondolom abban is egyetértünk, hogy ennyi pénzt "tisztességesen" nem lehet megkeresni).
Összegezve, szerintem mindkét oldalon esendő és többé kevésbé tisztességtelen emberek állnak, s az én véleményem szerint a szocik a vagyon széthordást sokkal profibban (nagyobb összegben) csinálják (kapcsolataik, tapasztalataik, médiatámogatásuk stb. miatt), ezért jobb a kevésbé lopó csapatot választani...

Topik gazda

samsam
4 3 2

aktív fórumozók

friss hírek További hírek