Tény, hogy sokat lehet vele nyerni, de a gyuriféle feléneklő fórum azért gáz ! Sok munkám lesz szeptemberben, Eger szépül, remélem, eltakarodik a gennyes ner !!
Szabó Lőrinc PÜNKÖSDI VERSIKE AZ ESŐCSKÉRŐL Egy kicsit esett ma délután, Mentem a körúton át, Jött szembe egy masamódlány, Egy polgár és két kalmár, "Jót tesz a termésnek a zápor", Mondta valaki ezt S lelkemben e szóra kinyílott Egy mélység s több Mount Everest. Vérzápor és gennyzivatar volt Az egész történelem, Harcolt Ég és Pokol és Dögvész, Tűz és Víz és a többi elem, Anyag és Erő és Elektron, Rádium, és tatai brikett, Lent a Mélyben Másodfokú Egyenletek Nyaldosták véres sebeiket. Pünkösdkor tüzes nyelvek Zuhogtak az égből alá, Naprendszerek pofozták egymást, Két rostélyos egymást falá. Így dudolásztam magamban S gondoltam, meglepem Erzsikét, De nem volt nálam elég pénz S inkább írtam egy versikét.
Ady Endre Alszik a magyar Most alszik a magyar a magyarban. Minden nációnak van terve. A magyar azt mondja, ha tönkrejut: Igy akartam. Élet-e ez? lássuk meg végre egyszer: Egyszerüen magyarnak lenni, Pláne ilyen tagadott, tiltott, érzett Szerelemmel? Nagy dolgok folynak, fujnak, keserednek, De - holott láttam egyet és mást - Nem láttam még fajtám rosszaságait Kerekebben. Minden fajtát szeretek s áldva áldok, De ha fölébresztik a magyart, Ha bennem is ébresztik a bestiát: Ütök és vágok. Forrás: http://www.eternus.hu - Ady Endre versei
Opussimonzoli