a probléma, hogy nincs elszámoltatás, plussz mindenkit hülyének néznek, a fékek, ellensúlyok" kiiktatása pedig rombolja a demokrácia épülését .(ami még sajnos elég gyerekcipőben jár)
Holnapi prognózisom, ha már kérdezted: . BÉT-re: ha marad ez a mínusz kint, akkor esés, úgy 1-2% (papírtól függően) . Opusra: kisebb esés, kb. 600-ig, szerintem azért is húzták meg ma (is) egy kicsit, hogy legyen tere esni . Kispapírokban: lehet, hogy elfogy majd a befektetői türelem, ott várok nagyobb mínuszokat.
Azóta az ellenzék is megtanult utcára menni (nem győzök ezért Orbánnak hálát adni), és ha demonstrálni kell egy felálló ellenzéki kormány mellett, sokan fölállnak a fotelből. . Ettől függetlenül szerintem nyer a Fidesz. Miért? Utazz el vidékre, beszélgess emberekkel, és megtudod. Ugyanazért, amiért az MSZP is olyan sokáig tudott regnálni. És ugyanazért, amiért ez az ország még nagyon sokáig nem lesz Európa. . És ha teszel egy lépést hátra, akkor rájössz, hogy ez nincs is így rosszul, mert ez az itt lakók döntése. És ha még egyet lépsz hátra, akkor azt is látni fogod, hogy nem az országgal van baj (mert ez az ország ilyen, ilyenné teszik a lakói), hanem te vagy rossz helyen.
:) Nem ők adtak neked enni, hanem az a szerencsétlen philaxiás, aki 12 forintért odaadta. Ahhoz, hogy nekik jó legyen az árfolyam, ti, kisbefektetők is kelletek, úgyhogy senki sem lekötelezettje senkinek.
jön helyette másik akkor, akik tömik a zsebüket. Én körülnézek a településünkön és az elmúlt 8 évben csak épült, szépült. Kórházban évek óta felújítási projektek zajlanak, az embereknek több a pénze, akkor mi is a probléma? Hogy lopnak? Melyik nem?
csak azt nem értem különben, hogy ti a magatok ellensége vagytok? ML-el vagyont építeni szép és jó, de elküldenétek őket. Szép dolog. Oda xarni, ahol enni adtak...
Egyébként sokan félreértésben vannak itt velem kapcsolatban, hogy én lefelé dumálom és várom az Opust/Konzumot. Egyébként poziból... Egyszerűen csak józan(!) ésszel próbálom felmérni hogy milyen forgatókömyvek lehetnek. Az Opus topikban rózsaszín köd jó ideje, aztán alig látták az 5xx árfolyamokat is onnan, hogy ez nem lehetséges. De lett. A képlet most egyszerű: fidesz győzelem 51% és felette -> ML papírok az égbe mennek 4x% esetén amikor lehetséges egy koiciós kormányzás, akkor addig esés míg nincs meg a kormány, mert akár kikényszeríthetnek egy új választást is, Áder is az emberük, kiírja pikkpakk. 40% alatt betonba állnak, mert akkor az ellenzék összehoz valami kormányt. És valszeg utcára viszik narancsosék a híveket, hogy az ellenzéki pártok (!) csalták el a választást.
Jelen pillanatban az első a legvalószínűbb, 90% feletti esély. De már megkezdödtek a visszalépések az ellenzéki oldalon s van erre még 2 hónapjuk. Összejöhet sok helyen az 1 az 1 ellen. A fideszes kamupártok nem számítanak, képben a nép màr, hogy miért hozták őket létre.
És még ott van simicska bácsi is, kérdés mit tervez. Elég neki a választás előtt 2-3 héttel bedobni valamit, hogy a téma "forró" legyen.
Egyetértek szerintem is hatalmas meglepetés lehet az idei választás. Mikor már mindenki azt hiszi, hogy csak egy út van akkor szokott az ellenkezője bejönni.
"Ha a kovetkezo 2 honapban osszejonne egy -20% BUX-on, a HUF meg beszakad barmilyen okbol is". És szerinted ezt hogy kommunkálnák le? Ki lenne az oka? Ne nehéz kitalálni, nézz ki a kocsidból az első óriásplakátra. Még jobban tudnák mozgosítani a választókat egy ilyen forintgyengülés, bux esés esetén.
A valasztasokig? Emlekszel a Brexit szavazasra? Diohejban. 2015 nyaran Cameron minden felmeres alapjan arra szamitott, hogy ha kiirja a szavazast, akkor a Brexit idea vereseget szenved es elbukik; maga is Brexit ellen volt. A brit tozsde emelkedett, a GBP eros. Igy kiirta a valasztast 2016 juniusra. Am, 2016 marciusra a FTSE Index 3 honap alatt esett -20%, a GBP meg gyengult. A felmeresek egyre rosszabbat mutattak, de mereseken meg mindig a Brexit bukasa volt a valoszinu. Az utolso paar heten az FTSE is emelkedett picit. Es megis, a valasztason a meglepetes, a Brexit gyozott. Magyar valasztasokig csak 2 honap van. A magyarok nem annyire gazdasag-erzekenyek mint az angolok, de erzelmileg instabilabbak. A BUX egy ideje nem emelkedik, inkabb oldalaz de nem is acelos. Ha a kovetkezo 2 honapban osszejonne egy -20% BUX-on, a HUF meg beszakad barmilyen okbol is, akkor lehet meglepetes is. Mint Brexit. Ennek persze most nem latszik semmi jele; de DOW-9%-nak sem latszott jele egy hete.
Opus Global Nyrt Forecast