Topiknyitó: Törölt felhasználó 2013. 02. 18. 11:01

Olasz választás 2013.02.24.  

Na, ha Berlusconi tényleg behozza hátrányát....

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2013. 09. 28. 22:35
Törölt hozzászólás
szivacs
szivacs 2013. 04. 23. 00:09
Előzmény: #77  Törölt felhasználó
Senki által fel nem hatalmazva rá átalakította az olasz demokráciát prezidenciálissá.
Elnök, pártvezérek cselekszenek és célfüggvényük nem a hatalom forrásának, a választópolgárok demokratikusan kifejezett akaratának követése, hanem a "piacok" megnyugtatása.
Míly' hatékony eszköz is tud lenni egy jó kis "válság" a demokrácia visszaszorítására...
Törölt felhasználó 2013. 04. 22. 23:07
Előzmény: #76  pf2
Letette esküjét az olasz államfő
Giorgio Napolitano hétfő délután a római parlament előtt letette az elnöki esküt, majd elmondta második mandátuma beiktatási beszédét.
"Önmagában az, hogy változást követelünk, nem jelent sokat, és nem vezet messze. Ehhez minőségi ugrásra, megújulni képes pártokra és mozgalmakra van szükség" - jelentette ki.
Hihetetlen a vén trotty, az ellenkezőjét teszi mint amit mond.
Az hogy az olaszok változást követelnek neki nem jelent sokat. Megújulni képes pártok nincsenek, ellenben van egy teljesen új párt amely a legtöbb szavazatot kapta, de ezt ő nem hajlandó tudomásul venni, a két régi párt és ő haladnak tovább a Lenini úton a "megújulásuk" felé.

A régi-új köztársasági elnök kedden megkezdi a kormányalakítási konzultációt a pártokkal....
Időutazás. Vissza 1 hónappal.
2013.03.20. – A kormányalakításról tárgyal a pártokkal az olasz államfő ...
pf2 2013. 04. 21. 01:12
Előzmény: #75  Törölt felhasználó
könyörgöm egyetlen politikus se érezze ugy magát , hogy még tisztségben marad 88 évesen , szarosan , inkább unokázzon a marxista névnélküli államfő

menjen el a fészkes fenébe, nyugdíjasnak az összes korrupt olasz

aztán jöjjenek ki gyorsan a balhék , ne rohadjon úgy a dolog , mint görögöknél , délieknél.

legyen egy kis jó kis forradalmi hevület , pár nyíkhaj politikust kapjanak el , szarják össze magukat az északi államok és akkor Magyarország is fellélegezhet. Végre lesz más ,ország ahol a trojka gondoskodhat a megmentésről. Mi max. az osztrák bankrendszert tudjuk bedönteni......

talán mi is eltudjuk zavarni vikrovektort és csipetcsapatát meg bajnailibát és valahogy kievickélünk.....
Törölt felhasználó 2013. 04. 20. 15:46
Előzmény: #74  Törölt felhasználó
Nem tudtak új elnökben megállapodni az olasz pártok, ezért Giorgio Napolitano kérésükre továbbra is államfő marad.

Giorgio Napolitano leköszönő olasz államfő szombaton közleményben jelentette be, hogy elfogadta a pártok felkérését, tisztségében marad a sikertelen államfőválasztás után.

Egyelőre nem világos, hogy Napolitano mennyi időre vállalta ismét az államfői szerepet. "Kötelességemnek érzem, hogy rendelkezésre álljak. Nem vonhatom ki magam a nemzeti iránti felelősségvállalás alól, abban bízom, hogy ez kollektív felelősséget is eredményez" - mondta Napolitano.

Napolitano mandátumának meghosszabbításáról a római parlament szombat délután szavaz. Ez az első alkalom, hogy egy olasz köztársasági elnök hét év megbízatás után tisztségében marad. A 88 éves Napolitanónak május 15-én kellett volna távoznia. A februári parlamenti választások után Napolitano még visszautasította azt a lehetőséget, hogy a helyén maradjon.
Törölt felhasználó 2013. 04. 20. 14:53
Romano Prodi sem kapott többséget az olasz államfőválasztáson.
Prodi 395 szavazatot kapott, de ez nem volt elegendő a negyedik fordulóban, ahol a győzelemhez már az egyszerű többség – 50 százalék plusz egy szavazat (504 voks) – is elég lett volna.
A második Stefano Rodota, az 5 Csillag Mozgalom jelöltje lett 213 vokssal.
Prodit a balközép Demokrata Párt (PD) pénteken jelölte, és a szavazás előtt a Balközép Környezet Szabadság (Sel) is támogatásáról biztosította.
Ezzel szemben a 476 tagú balközép koalíció nem szavazott egységesen Prodira.
A PD az M5S támogatásában is bízott, de a civil mozgalom továbbra is Rodotára szavazott. Az alkotmányjogász az M5S 162 parlamenti tagján túl másoktól is szavazatot kapott.
Saját jelöltjét támogatta a Mario Monti vezette centrum is: Anna Maria Cancellierit, az ügyvivő kormány belügyminiszterét 78 szavazattal.
A jobbközép Szabadság Népe (PdL) és az Északi Liga nem vett részt a szavazáson, és kivonult az ülésteremből. A szavazás alatt a PdL hívei a parlament előtt tüntettek Prodi ellen.
A PdL nevében Alessandra Mussolini “elfogadhatatlannak” nevezte Prodi jelölését. A képviselőnő “Az ördög Prodit visel” feliratú pólóban nyilatkozva elmondta, hogy a Prodi nem csak a PdL, hanem Olaszország ellensége is, “mivel Prodi vezette be az eurót”.

Renato Brunetta PdL-politikus “megbízhatatlannak” nevezte a PD-t. “Ezek rosszabbak mint az Olasz Kommunista Párt volt: először megállapodnak velünk Franco Marini jelölésében, mi megszavazzuk, a PD nem. Utána háborút indítva ellenünk Prodit jelölik, és meg se szavazzák!” – mondta Brunetta, aki azt tanácsolta Pierluigi Bersani PD-főtitkárnak, hogy mondjon le.

Eredménytelennek ígérkezik az olasz parlamentben zajló államfőválasztás szombati, ötödik szavazása is: a balközép Demokrata Párt (PD) bejelentette, hogy üres szavazócédulával voksol, a jobbközép Szabadság Népe (PdL) nem is vesz részt a szavazáson.

Amíg nem sikerül új elnökjelöltet állítani, a PD és a PdL tartózkodik, miközben lázas pártegyeztetés folyik a távozó Giorgio Napolitano utódjának megtalálására.

A PD eddigi jelöltjei - Franco Marini majd Romano Prodi - kudarcot vallottak, ami a PD főtitkárának Pierluigi Bersaninak és Rosy Bindinek, a PD választmánya elnökének a lemondásához vezetett. Bersani - aki az államfő megválasztása után távozik - szombaton Napolitanóval találkozott.

A saját jelöltjeit is cserben hagyó PD "megbízhatatlanná" vált, ezért a következő elnökjelöltet a centrum vagy a PdL adhatná - írták a szombati napilapok kommentárjai.

Az új jelölt a centrum támogatta Anna Maria Cancellieri ügyvivő belügyminiszter lehetne - hangoztatta Mario Monti a szombati szavazás idején tartott sajtótájékoztatóján. A PdL felvetette, hogy a leköszönő elnök, Napolitano további egy évig maradjon még.

A PD-ben az "árulók" számlálása folyik: a PD péntek esti drámai vezetőségi üléséről kiszivárgott hírek szerint a balközép frakció minden negyedik tagja a főtitkár által kiválasztott jelölt ellen szavazott. Bersani 101 árulóról beszélt az összesen 476 tagú balközépen belül.

Sajtóértesülések szerint a saját pártja "baráti tüzében kivégzett" Prodi magán kívül volt dühében: a PD alapítója és a balközép egykori kétszeres kormányfője követelte Bersani lemondását. "A párt ismét elárulta Prodit" - összegezte a baloldali La Repubblica napilap.

"Azt még nem tudni, ki lesz az új olasz államfő, de az biztos, hogy a PD darabokra hullott" - írta a Corriere della Sera.

Beppe Grillo az M5S vezére nyíltan ünnepelte Bersani és a PD bukását: "Takarodniuk kell!" - kiáltotta utcai demonstrációján.

Ünnepelt a PdL is, bár Berlusconi figyelmeztette pártját: "Ne nagyon támadjuk őket, mert a végén még a PD ismét rátalál az egységre".

Amennyiben az ötödik szavazás is eredménytelen lesz, az államfőválasztás szombat délután folytatódik.
A leghosszabb ideig 1971-ben Giovanni Leone államfővé választása tartott: a 12. napon, a 23. szavazási fordulóban választották meg. (MTI)
Törölt felhasználó 2013. 04. 08. 21:03
Előzmény: #72  pf2
2013.04.08. 20:32
Az olasz parlament elfoglalására készül az 5 Csillag Mozgalom (M5S) a civil szerveződés szóvivőinek bejelentése szerint.

Mint hétfőn közölték, ha továbbra sem kezdik el munkájukat a parlamenti bizottságok, az M5S szenátorai és képviselői kedden (Holnap !) elfoglalják az üléstermet. Napközben és éjszaka a római parlament felső- és alsóházában tartózkodnak majd, és az olasz alkotmányt olvassák fel hangosan.

A bejelentést Vito Crimi és Roberta Lombardi az M5S szenátusi és képviselőházi frakciójának elnöke tette hétfői sajtótájékoztatóján. Elmondták, a jelképes parlamentfoglalással az ellen kívánnak tiltakozni, hogy a februári választások óta eltelt másfél hónap alatt a parlamenti bizottságok még mindig nem álltak fel.

Az M5S szerint a parlamenti munkát a "pártok bénítják meg". A balközép Demokrata Párt (PD) és a jobbközép Szabadság Népe (PdL) azért hátráltatja a bizottsági elnökök és tagok kinevezését, mivel ezek a pozíciók a PD-PdL közötti esetleges kormányalakítási paktum részét képzik - hangoztatta Lombardi.

Piero Grasso, a szenátus elnöke úgy reagált, nem fogja hagyni, hogy bárki akadályozza a parlament munkáját.

Ami a kormányalakítást illeti, a héten véget ér a Giorgio Napolitano államfő által március végén kinevezett bölcsek munkája. A tíz bölcs feladata az volt, hogy a lehető legtöbb párt által támogatott kormányzási programpontokat dolgozzon ki.

Az esetleges kormányról és ennek vezetőjéről azonban továbbra sincsen megállapodás. Pierluigi Bersani PD-főtitkár hétfőn a La Repubblica napilapban megjelent nyílt levelében ismét azt hangoztatta, hogy a PdL-lel való nagykoalíció a mostaninál is "rosszabb napokat hozna".

MTI
A sajtó által is "tétlenséggel" vádolt pártok ezzel egy időben igyekeznek erejüket megmutatni: a PD szombaton Rómában tart demonstrációt a szegénység ellen, a PdL pedig a déli Bari városában a balközép ellen.
pf2 2013. 04. 05. 23:11
Előzmény: #71  Törölt felhasználó
nem gond.

írj nyugodtan , átom érdekel Itália....

legalább ott kirúgtak egy csomó politikust - Szenátusbl , Parlamentből- úgy szavaznék Magyarországon is egy bohócpártra ,kalózpártra, amelynek programja az összes 20 év mocskos politikusának seggberugása
Törölt felhasználó 2013. 04. 05. 09:09
Előzmény: #64  pf2
Rádiós tréfa áldozatává vált az egyik olasz "bölcs"
Feleslegesnek nevezte a Giorgio Napolitano által kinevezett "bölcsek" munkáját azok egyike, Valerio Onida.
Onidát, az olasz alkotmánybíróság volt elnökét az IlSole24Ore gazdasági napilap rádiója tréfálta meg: egy hangimitátor Margherita Hack csillagász, ismert olasz tudós hangját utánozva hívta fel telefonon, s a "bölcsek" munkája felől érdeklődött.

Onidának a rádiócsatornán elhangzott kijelentései szerint a köztársasági elnök által szombaton kinevezett tíz "bölcs" munkája "valószínűleg felesleges", csupán arra jó, hogy "lefedje az átmeneti időszakot a sikertelen kormányalakítás és az új államfő április 15-én kezdődő megválasztása között".

A "bölcs" azt is elmondta, hogy az új államfő vagy "újabb kormányalakítási kísérletet tesz, vagy feloszlatja a parlamentet, amit a távozó Napolitano nem tehetett meg".

Onida hozzátette, hogy az ő államfőjelöltje Giuliano Amato volt kormányfő. Beszélt Silvio Berlusconiról a jobbközép Szabadság Népe (PdL) elnökéről is, aki "csak védettséget akar, öreg, és remélhetőleg úgy dönt, hogy inkább az öregkorát élvezi és békén hagyja az olaszokat". A PdL Onida lemondását követelte.
Onida közleményében "naivnak" nevezte magát, majd bocsánatot kért Napolitanótól és Berlusconitól, de nem mondott le.

(1 hónap múlva kapok új nicket)
pf2 2013. 04. 03. 07:33
Előzmény: #68  upgrayeddAKS
miután elvették nevemet és vissza sem engedtek.........így lettem regisztrálva ismerős által
bpmcwap
bpmcwap 2013. 04. 02. 20:48
Előzmény: #68  upgrayeddAKS
ecsém.... még a végén kiderült itt a régi bagázs..... :D
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2013. 04. 02. 20:46
Üdv!

csak nem Fecó vagy?
Törölt felhasználó 2013. 04. 02. 20:41
Én pl. imertem, meg is tévesztett. Tényleg nem szerencsés ez a nickválasztás, de hát ez van.
Törölt felhasználó 2013. 04. 02. 20:35
Az szép :-) És pont egy ilyen topicot nyitottam. Hát én nem vagyok olasz fan, eu ellenes vagyok változást remélek és remélem az olaszoknál ez elkezdődik.

Oké. dobom ezt.
Törölt felhasználó 2013. 04. 02. 20:30
Előzmény: #62  bpmcwap
Vezetéknév meg tudtommal egy hegy, de talán település is van, de nekem a nevem miatt (A vezetéknevem kicsit hasonló)
pf2 2013. 04. 02. 20:30
Előzmény: #60  Törölt felhasználó
szeva

figyel vannak , akik ismerik a 10/15 évvel ezelőtti laurion-t...........

inkább válasz másik nicket, mert beleszaladhatsz egy-két magyarázatba még .

ráadásul nagy Itália/Szicilia bolond volt , sokszor feleslegesen is .....
Törölt felhasználó 2013. 04. 02. 20:25
Előzmény: #61  bpmcwap
Ajjaj :-)
Ezek szerint az elődnek komoly előélete volt. Reméltem a becenevem itt egy örökre elfeledett nick csupán.
Ez akkor nem jött be :-( Akkor megpróbálok valami méltó temetést.

És a korábbi(ak) mióta nincs(enek) ?
bpmcwap
bpmcwap 2013. 04. 02. 20:20
Előzmény: #58  Törölt felhasználó
az én voltam :) én irtam neked hogy de megváltoztál.... :DDDDD háááá ez mekkora :DDD
NA ezért jó az én kimondhatatlan nevem..... ezt apám 9év alatt nem lopta el senki... :DDD
Olyan mint a jó trezor ;) :P
de ez mekkora betojás... Viszont ezek után valaki mondjamár meg hogy mi vagy ki az a Laurion mert elég képtelennek hangzik hogy 2 ember függetlenül egymástól ugyanezt a nevet vegye fel..... A google meg a tojota auriont dobja ki....
bpmcwap
bpmcwap 2013. 04. 02. 20:18
Előzmény: #59  upgrayeddAKS
bassszuúúúús, most akkor mi van???? Ő nem az a Lau???? banyek... én is azt hittem....
Törölt felhasználó 2013. 04. 02. 20:13
Előzmény: #59  upgrayeddAKS
Nem gond, nem vagyok haragtartó. Egyébként tényleg nem jó ez így, ha más is szól akkor lehet hogy lemondok a névről. Mióta felregeltem, vagy 2 hónap alatt én itt senkit nem támadtam és engem sem. Ez nagy szó mert elég ellenséges a hangulat sokszor, így meg is értem ha rosszat feltételeznek bizonyos helyzetekben. Csak hát az ember ragaszkodik a megszokotthoz...
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2013. 04. 02. 19:34
Előzmény: #58  Törölt felhasználó
örülök neki, hogy nem akarod másnak kiadni magad, és bocs, ha esetleg sértő voltam...
a lényeg számomra az, hogy nem akarod bizonygatni, hogy igenis visszatért a régi Lau, stb., és mindez csak koincidencia :)

azért "gyanúsítottalak meg" különben, mert ha jól emlékszem, másokkal kapcsolatban voltak már ilyesmi nicklopások

mondjuk bevallom, hogy most is szkeptikus vagyok :) de fátylat rá...
Törölt felhasználó 2013. 04. 02. 19:21
Előzmény: #57  upgrayeddAKS
Helló !
A nickem szabad volt, így a lopás szót elutasítanám. A laurion a becenevem, máshol is használom. Nagybetűvel és kicsivel is foglalt volt, ámde úgy tűnt rég nem használja senki manapság. Számozni nem akartam. Nem ismerek egyetlen korábbi lauriont sem, nem tudom milyenek voltak, nem szándékoztam kiadni magam másnak. Azt hiszem korábban írta is valaki hogy de megváltoztam. :-)... hát nem, és nem is bizonygattam hogy én az vagyok. Lehet hogy rossz ötlet ilyen módon ragaszkodnom a nevemhez.
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2013. 04. 02. 18:14
Előzmény: #56  Törölt felhasználó
Üdv!

mégis mi vett rá, hogy ellopj egy régi nicket? így akarsz autentikusnak látszani? (gondolom, nyilvánvaló, hogy vannak, akik átlátnak a szitán*)

*szita Nr.1: az első betű a nickedben nem kis l (gy.k.: a L shift nélkül :) ), hanem nagy I (gy.k.: i betű shifttel)
szita Nr.2: olybá' valószínűtlen, hogy ha az igazi Laurion el is felejti a rég nem pasznált pwd-jét, akkor nem LAURION-ként vagy szimplán mondjuk laurion2-ként regel vissza, és igyekszik a megtévesztésig hasonló, de csak HASONLÓ nick-kel visszaregelni (a vicc amúgy az, hogy ha laurion2-ként regelsz, akkor még hihető is lenne, hogy az eredeti és hamisítatlan Laurion vagy, hiszen akkor nincs átlátszó trükk, stb.)

na mindegy, mindenesetre ha tévedek, az mea maxima culpa :) egyben fölöttébb valószínűtlen is...
Törölt felhasználó 2013. 04. 02. 11:29
Előzmény: #55  Törölt felhasználó
Ez a Napoli meg Monti....Mindegy hogyan, csak ne demokratikus választás szerint....
Törölt felhasználó 2013. 04. 02. 11:25
Előzmény: #54  szivacs
MTI 2013. április 2., kedd 10:00

A Giorgio Napolitano olasz államfő által felkért "bölcsek" kedden megkezdik munkájukat, hogy segítsenek kimozdítani a holtpontról a kormányalakítási erőfeszítéseket, de a pártok máris nemet mondtak az elnöki megoldásra.

Két munkacsoportban kezdi meg munkáját a Napolitano által szombaton megnevezett tíz "bölcs". Jogászokról, politikusokról van szó, de közöttük van az olasz statisztikai hivatal elnöke is. Egyik felük gazdasági-társadalmi, másik felük intézményes kérdésekről tanácskozik.

Ami konkrét feladatukat illeti, a köztársasági elnök közleménye szerint programjavaslatokat dolgoznak ki a kormányalakítás elősegítésére. A sajtó szerint a "bölcsek" a parlamenti pártok választási ígéretei alapján olyan kormányprogramot "gyúrnak össze", amelynek esetleges parlamenti bemutatásán és bizalmi szavazásán a pártok nem mondhatnak nemet. Csak azt nem tudni még mindig - tették hozzá a lapok -, hogy ki vezetné az ezt a programot megvalósító kormányt.

A februári 24-25-i választások után kialakult patthelyzetben Napolitano március 22-én Pierluigi Bersanit, a balközép Demokrata Párt (PD) főtitkárát bízta meg a kormányalakítással. Bersani azonban nem jutott egyezségre a parlamenti pártokkal hat napon át folytatott konzultációkon.

(A februári választásokat a PD vezette balközép koalíció nyerte, de szilárd parlamenti többséggel nem rendelkezik. A legnagyobb párt az 5 Csillag Mozgalom lett, amely kezdettől fogva magának követeli a kormányzás jogát.)

A pártok arra is nemet mondtak, hogy szakértői kormányt támogassanak.

Napolitano ezek után döntött úgy, hogy az úgynevezett bölcsekre, az olasz politikai és intézményes élet tekintélyes képviselőire bízza a helyzet megoldását, ezzel is nyerve néhány napot "az olasz történelem drámai fordulópontján", ahogyan ő maga fogalmazott.

A sajtó szerint azonban a köztársasági elnök "tűzszüneti ötlete" 48 óráig sem működött. A bölcsek még meg sem kezdték munkájukat, a politika és a közvélemény máris kritizálta a Napolitano választotta utat. A pártok szerint vagy új kormány alakul, vagy újabb választásokat kell tartani.

"Az államfő indítsa újra a politikai erőkkel való egyeztetést. A ház lángokban áll, nem lehet az időt vesztegetni" - fogalmazott Angelino Alfano, a jobbközép Szabadság Népe (PdL) főtitkára.

"Ne a bölcsek, hanem a parlament döntsön a teendőkről" - hangoztatta Dario Franceschini, a PD vezetőségi tagja.

Az 5 Csillag Mozgalmat (M5S) vezető Beppe Grillo "beteggondozóknak" nevezte a "bölcseket".

Fenntartásait fejezte ki még a Codacons fogyasztóvédelmi egyesület is hangoztatva, hogy a "bölcsek" közé egy civilt sem kinevező Napolitano "semmit nem értett meg a választások üzenetéből". Mások azt kifogásolták, hogy a tíz személyiség közé egy fiatal és egy nő sem került be.

A negatív internetes kommentekre az elnöki palota szóvivője (@QuirinaleStampa) Twitter-üzenetben reagált, "jogosnak" nevezve a kétségeket és szkepticizmust, ugyanakkor "alaptalannak" a félelmeket és gyanakvást. Hozzátette, hogy a "bölcsek informatív és időben korlátolt" munkájának értelme keddtől fog megvilágosodni.

Elemzők szerint azonban a "bölcsek" munkája akár húsz napig is eltarthat.

"Nehéz a feladatunk, nincsen okunk optimizmusra. A római parlamentnek bébiszitterre van szüksége"- jelentette ki a "bölcsek" egyike, Valerio Onida jogász.

"Nem kormányprogramot állítunk össze, a pártok közötti konvergenciát keressük" - tette hozzá a szintén a "bölcsek" közé kinevezett Filippo Bubbico szenátor.

Olaszországot közben továbbra is a decemberben lemondott Monti-kormány vezeti, amely utódjára várva az IlSole24Ore gazdasági napilap szerint újabb megszorító gazdasági intézkedéseken dolgozik.
szivacs
szivacs 2013. 03. 27. 12:10
2013. március 27. | 12:01

Továbbra sincs megegyezés az olasz pártok között a február 24-25-i parlamenti választásokat követően új kormánykoalíció felállítására. A kormányalakítással megbízott Luigi Bersani újra tárgyal Silvio Berlusconi pártjával, akik viszont azt mondják, 48 óra múlva kiderül, lesz-e megegyezés, vagy új választások jönnek.

Egyelőre nem oldódott fel a politikai patthelyzet Olaszországban, Bersani, miután az olasz államfő megbízta a kormányalakítással, második hete próbál kormánykoalíciót alkotni. Bár Bersani pártja a képviselőházban megszerezte a szűk többséget a választásokon, de a szenátusban nem, ami viszont elengedhetetlen lenne ahhoz, hogy effektív kormányozni is tudjanak. A szenátusban második legtöbb helyet a Berlusconi mögött álló PDL szerezte, a harmadik pedig az Öt csillag mozgalom lett.

A (meglepetésre végül sok szavazatot kapott) Öt csillag mozgalom mindenfajta együttműködést elutasít, a párt vezetője, Beppe Grillo, volt humorista által hangoztatott nézetek miatt az ő bekerülésük a kormányba egyébként is aggodalmakat váltana ki. Többek között például népszavazást szeretnének tartani az eurótagságról.

A Reuters úgy tudja, Bersani újból tárgyal a PDL-lel, azaz Berlusconiékkal, ám a PDL illetékese szerint az álláspontok nagyon messze vannak egymástól, és ha ez így marad a következő 48 órában, akkor az egyetlen út az új választások kiírása lesz.

A helyzetet fűszerezi, hogy májusban lejár az olasz államfő mandátuma is, így ha új parlamenti választásokra kerül sor, az összecsúszhatna az elnökválasztással, ha pedig ezt el akarják kerülni, akár őszig is húzódhat az új olasz kormány megalakulása."

Lehet, hogy a ciprusi nyílt rablás után már nem a humorista fog nevetségesnek tűnni az olasz választók számára...?
Törölt felhasználó 2013. 03. 23. 17:40
Törölt hozzászólás
pf2 2013. 03. 23. 15:08
Előzmény: #51  Törölt felhasználó
üdv Lau !

Remélem tőzsdén is aktív vagy/leszel. Viszont nálunk is kellene egy ilyen bohócpárt, ami kormányzati tényezővé válhat.Viszont Viktor ugye átalakíttatta a választási rendszert. Bár talán lehetne egy" csak azért se "nevű pártot csinálni( pl Kétfarku Kutyapárt , Sör az örömöm Párt , Előre a sexért Párt)és akinek tele van a f@sza a magyar pártokkal ide szavazhatna. Még lehet , hogy 2/3 -al nyer.

Nálunk talán még nagyobb a kiábrándultság mind isteni Vitya és barátai jobbikjaiból , mind Mszp rablólovagokbólés szende szűz szdszlmpegyütt2014dk tandemből, szvsz.

Törölt felhasználó 2013. 03. 22. 11:25
Ismét felszáll a fehér füst Rómában

Péntekre végre kiderülhet, ki kap lehetőséget kormányalakításra Olaszországban. Bármelyik politikusra esik is a választás, meggyőző többséget aligha tudhat majd maga mögött.

Előzetes várakozások szerint ma jelenti be Giorgio Napolitano olasz államfő, melyik politikust bízza meg a kormányalakítással. A jelölt ezt követően összeállítja kabinetje minisztereinek névsorát, amit közöl Napolitanóval, vagy pedig azonnal bemutatja a parlamentben.

Azt nehéz lenne megjósolni, kire esik majd az elmúlt két napban az összes parlamenti párt vezetőjénél megfordult Napolitano választása. Az például nem kecsegtetne tartós megoldással, ha a köztársasági elnök a választásokat hajszállal megnyerő Demokrata Párt (PD) vezérét, Pierluigi Bersanit jelölné miniszterelnöknek. A PD-nek ugyanis nincs meg a kormányzáshoz szükséges többsége a szenátusban, és a legutolsó jelzések szerint nem lépne koalícióra sem a jobbközép Szabadság Népe (PdL)–Északi Liga szövetséggel, sem a harmadikutas Öt Csillag Mozgalommal (M5S). A Silvio Berlusconi-féle jobbközép erőkkel való szövetkezést Bersani zárta ki, az M5S pedig ugyanezt tette a PD vonatkozásában.
Törölt felhasználó 2013. 03. 08. 13:33
A Corriere della Sera napilapban közölt felmérés szerint az M5S támogatottsága a választásokon szerzett 25,6 százalékhoz képest alig két hét alatt több mint 3 (!!!!) százalékponttal emelkedett, mellyel a balközép Demokrata Pártot (PD) és a jobbközép Szabadság népét is megelőzte.

Alakul
Törölt felhasználó 2013. 03. 03. 22:44
Törölt hozzászólás
szivacs
szivacs 2013. 03. 03. 22:25
Előzmény: #27  szivacs
Ahogy nyelőmester írá egykor: "Már megint igazam lett!"

"Mintegy másfél millióan tüntettek Portugáliában a megszorítások ellen

MTI - vilag@hetivalasz.hu
Létrehozás: 2013.03.03. - 11:31

A legfrissebb hírek szerint mintegy másfél millióan tüntettek szombaton Portugáliában a kormány megszorító politikája ellen. A tiltakozó megmozdulások a kora éjszakai órákban értek véget.
hirdetés

Több mint harminc városban került sor tüntetésekre, egyedül Lisszabonban több mint 600 ezren, Portóban pedig mintegy 400 ezren demonstráltak. A szervezők szerint összesen másfél millióan vonultak az utcákra, egyes hírforrások azonban ezt a becslést túlzottnak nevezték. A rendőrség ugyanakkor nem közölt adatokat a résztvevők számáról.

A tüntetők élesen elítélték az Európai Bizottság, a Nemzetközi Valutaalap és az Európai Központi Bank képviselőiből álló, úgynevezett trojka által az euróövezet egyik válságországának számító Portugália számára a nemzetközi pénzügyi segítség fejében előírt szigorú takarékossági feltételeket.

Az országos tiltakozó megmozdulásra a Pokolba a trojkával nevű kezdeményezés szólított fel. A civil szervezet tavaly szeptemberben csaknem hasonló méretű, az egész országra kiterjedő tiltakozást kezdeményezett, akkor több mint egymillióan tüntettek a megszorítások ellen. A szervezet pártokon felül áll, a tiltakozó akciót ugyanakkor a szakszervezetek és a baloldali pártok is támogatásukról biztosították.

A szombati megmozdulások résztvevői követelték Pedro Passos Coelho miniszterelnök lemondását, és új választások kiírását.

Az idei év lesz sorrendben a harmadik, amikor a portugál gazdaság még recesszióban lesz, az idei visszaesést két százalékra becsülik. A munkanélküliségi ráta rekordszintet, 17,6 százalékot ért el.

Portugália 2011-ben 78 milliárd eurós nemzetközi pénzügyi segítségben részesült, és ennek fejében Pedro Passos Coelho liberális-konzervatív kormánya a szociális kiadások további csökkentése mellett kötelezte el magát."
Törölt felhasználó 2013. 02. 28. 07:35
Előzmény: #41  Törölt felhasználó
Leváltották a szlovén miniszterelnököt
link
szivacs
szivacs 2013. 02. 27. 23:14
Előzmény: #45  S52Raptor
A lényege:
Bersani szerint a szavazatok üzenete az, hogy a megszorító politika önmagában nem megfelelő válasz a válságra – és ez a (lélek)harang Európának is szól.
S52Raptor 2013. 02. 27. 19:44
Előzmény: #42  szivacs
Sajna nem tudok olaszul...
Törölt felhasználó 2013. 02. 27. 12:48
Előzmény: #43  szivacs
:DDD
szivacs
szivacs 2013. 02. 27. 11:12
Előzmény: #40  Törölt felhasználó
Látom, az "r" hang szabályos kiejtésének terén kihívásokkal küszködő embertársaink kigúnyolásával átléptél a szólásszabadságot a politikailag korrekt véleménynyilvánítás fölé helyezők táborába.
szivacs
szivacs 2013. 02. 27. 11:06
Előzmény: #38  S52Raptor
“non accettazione motivata e motivabile di una ricetta basata solo in modo stretto sull’austerità, sul rigore. Qui c’è il venir meno in una lunga stagione di un meccanismo acquisitivo che ha accompagnato lo sviluppo delle società europee, e questo è un tema certamente che non sarà solo italiano: questa campana suona anche per l’Europa, secondo me”. Bersani
Törölt felhasználó 2013. 02. 27. 09:28
Előzmény: #33  Törölt felhasználó
MTI 2013. február 27., szerda 6:30

A szlovén parlament ma szavaz a Janez Jansa kormányfő ellen benyújtott bizalmatlansági indítványról.

A rendkívüli parlamenti ülés 10 órakor kezdődik. Először megválasztják a parlament új elnökét. Alenka Bratusek kijelölt kormányfőről - akinek megválasztásával leváltják az eddigi miniszterelnököt - várhatóan hosszú viták után késő este szavaznak.

Topik gazda

Iaurion
3 3 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek