Topiknyitó: Portfolio 2018. 05. 16. 12:13

Okosabbak lesznek a robotok nálunk, de nem kell félnünk tõlük  

Ugrás a cikkhez
Eljön az az idõ majd, amikor a mesterséges intelligencia okosabb lesz, mint az emberek, de nincs okunk félni a technológiai fejlõdéstõl - fejtette ki véleményét a CNBC-nek a mesterséges intelligencia úttörõje, Jurgen Schmidhuber.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2018. 05. 16. 13:09
Törölt hozzászólás
#5
hellforceone 2018. 05. 16. 12:46
Előzmény: #3  hellforceone
#4
Ja es akkor csak nezd meg a mai sakkozo robotokat... Programoztak oket, majd tovabbfejlodtek es nincs ellenfel... 
hellforceone 2018. 05. 16. 12:44
Előzmény: törölt hozzászólás
#3
Bizonyos szempontbol igaz az ervelesed, DE, 
1. Akik a robotokat letrehozzak es programozzak, azok a legjobban kepzett emberek, vagyis tenyleg atlag felettiek. Ha a robotok "csak" az o szintjukon maradnak, akkor is jelentosen okosabbak lehetnek az atlagnal. 
2. Amit tud "A" programozo programozni, azt lehet, hogy nem tudja "B" es forditva, de ha a robotot "A" es "B" is programozza, akkor az mar mindket fele keszseget, tudast tudni fogja.
3. Amennyiben a robot nem csak azt tudja, amit mar beleprogramoztak hanem tanulni kepes mesterseges intelligencia, akkor idovel sokmindent megtanulhat. Ezt a folyamatot mas robotnal mar nem muszaj vegigjarni, hiszen a robot tanult dolgai esetleg mar konnyen attolthetoek lesznek egy masik robotba, ami viszont mar azt jelentene, hogy a tanulasi folyamat szinte nullara rovidul es mar tovabbi uj dolgokat tanulhat a robot. Neki lehet, hogy 2 ora - most csak mondok egy idot - mig feltoltenek egy nyelvet es tudni fogja. Neked meg mindig honapok vagy evek kellenek majd.
3. Az elozo analogiara, egy robotnak feltolteni egy szakmat es "begyakorolni" - inkabb ugy mondanam finombeallitasokat elvegezni - lehet, hogy egy het, neked evek. Emiatt egy robot lehet akar 5-10-20 dologban is szakerto, mig te valoszinuleg nem...
Folytassam? A cikket meg csak el se olvastam, de mar mondok par dolgot, ahol a robot siman "okosabb" lehet, mint te.
Persze nem mondom, hogy ez rogton igy lesz, de nehany evtizeden belul ki tudja, mire lesznek kepesek a gepek... Veszelyes lehet.
Törölt felhasználó 2018. 05. 16. 12:13
Törölt hozzászólás
#2

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók