A rövidesen kezdődő no limit pont az ilyen papírokat repítheti az égig pillanatok alatt, persze az ellenkezője is igaz. Valóban vékony jégen járunk még ,nagyon észnél kell lenni. De szerintem is elindult valami és az pozitív!! Én is azért tartom a papírt 30 alattról, Miért nem évek múlva akarok meggazdagodni belőle, hanem holnap holnapután 😄 Rendben a legyek mohó ,pénzéhes de hát ezért vagyunk a tőzsdén nem!!??😂
Ptk. 3:224. § [A jogsértéssel megszerzett saját részvény] Ha
a részvénytársaság saját részvényének megszerzése során jogszabályba
ütköző módon járt el, köteles az így szerzett saját részvényt, vagy ha
ezek mennyisége nem állapítható meg, akkor valamennyi saját részvényét a
megszerzéstől számított egy éven belül az alaptőke leszállításával
bevonni.
Pont az ilyen esetek kezelésére hivatott a 3:224. Azaz bármikor megvehetik az elsőbbségi részvényeket, még közgyűlési felhatalmazás se kell hozzá. A saját részvényeket így jogellenesen szereznék meg. És? Megtehetik? Igen, viszont ebben az esetben életbe lép a 3:224. Plotinus, Enefi, stb. Ezeknél már volt ilyen jogellenes sajátrészvény vásárlás. Plotinusnál eladták a jogellenesen szerzett részvényeket, az Enefinél bevonták.
Szóval működik a Ptk 3:224 Akkor meg vajon miért kavarnak a Nutexnél az alaptőke körül?
Vajon azt tudja a Nutex vezetősége, hogy 2019.01.01-től kezdődően ilyen esetekben befektetői tájékoztatót is közzé kell tegyenek? :-)
Nem akarok belefolyni, de a NUTEX a CSEPEL után a 2. legolcsóbb cég amivel meg lehet jelenni a parketten, az bizony szempont, a többi utána derül ki. EST-et többszörös áron sütötték el.
Én se tudom, hogy ki vagy, de nyugodtan írd le a véleményed a részvényről, ahogy én is megteszem! Ez egy nyílt fórum.
Szerinted mire fel a kavarás az alaptőke körül? Az általuk leírt indoklás hamis, az ott megfogalmazott célok eléréséhez nincs erre szükség, a Ptk. megfelelően kezeli az esetet e nélkül is. Akkor mi volt a céljuk vele? Gondolkozz az Ő fejükkel, és meg is kaptad a választ.
NUTEX részvényesek topikja