Ha ez igaz lenne, akkor az azért lenne hatalmas dolog (a befektető megjelenésén túlmutatóan is), mert így már meglenne neki a tulajdoni hányad 37%-a, azaz ha egy prémium kategóriás céget akarnának ebből csinálni, akkor az kb. +76M db új rv-ben maximalizálná az elkövetkező tőkeemeléseket az apporthoz, ha nem akarják túllépni a minimum 25%-os közkezet (ami viszont tulajdoni hányad). Így tehát összvissz 126M lehetne kb. a max rv-szám, ami egy 10Mrd-os cégre kalkulálva is legalább 80Ft/rv-t hozna ki alaphangon, plusz a hype, plusz a tőzsdei jelenlét szorzófaktor. Ha nagyobb cég jönne esetleg akkor pedig még sokkal több is lehetne akár. Kíváncsi leszek.
Igen, én tudom. A befolyás mértéke számít, azaz a szavazati jog. Ezért írtam amit írtam. Emellett most összeadtam, hogy márc 12 óta, az utóbbi 11 napban amikor praktikusan névérték alatt forgott a papír 27.37M db cserélt gazdát. Ez majdnem a duplája annak a 15M-nek amiről lejjebb beszéltem.
Ez jo felvetés, de csak akkor igaz ha a szavazati jogok számítanak, mert a te példád arra vonatkozik. Ha viszont a tulajdoni jog szamit akkor Hubernek ~ 15%-a van még, és ha van legalább egy 10%-os tulajdonos,akkor a kötelező vételit 33% tulajdoni hányad elérésekor kell tenni. Ha esetleg valaki tudja melyik az elsődleges az jo lenne ha megosztana !
Kötvéthez (ami 25%) jelenleg kb. 18.5M db törzsrészvényt kell megszerezni, mert Hubinak már 10% alatti a befolyása. Ha az gyűjti esetleg aki Hubitól megvette otc-n a 3.5M-es pakkot a múltkor, akkor neki már csak 15M darab kell hozzá. Csak az elmúlt pár nap forgalma ezt bőven meg is haladta névérték alatt. Ha valakinek tényleg szándékában állna idejönni mint befektető, akkor ez egy kihagyhatatlan helyzet volt számára szerintem 15 és 24 ft között. Kïváncsi leszek tényleg jön-e valami efféle hír befolyásszerzésről vasárnapig, azaz a kgy napirendi pontok ismertetéséig, vagy tényleg csak a kicsik generálták ezt a nagy forgalmat.
Így van. Nem akarok sejtelmeskedni meg rohadtul nem célzok semmire, de ha tényleg nem kamuznak (nagyobb az esélye hogy nem) és lesz befektető, akkor oda fel kell tenniük. Ez forgalommal súlyozott ár, ami nem törlődik ki egyhamar, ugyanis a téli ralliban durván milliárdos napok voltak.
NUTEX részvényesek topikja