Ne legyünk kisstílűek.Sztem a menedzsment sem lesz az és nem elégszik meg az alacsonyabb szintű javadalmazással,tehát összehozzák a 15 MRD-ot.Azt figyelembe véve viszont a rv ár kb 100 Ft lesz év végéig!!!
igazad van... de a baráti kezekben levő részvényt mennyiért adják oda? 12 forintért? Azt a baráti kezek is 30-tól lefele vették vagy tőkeemelték. Ha odaadja a cégnek 12 forinton akkor a baráti zsebben keletkezik hiány. ezt most értelmesebb piacról venni, picit felhajtva az árat, hogy a baráti zseb is gyarapodjon.
Ritkán azért benézek ide, de azon kívül hogy hogy mindenki a másiktól kérdezi, hogy elment-e a kgy-re vagy írt-e a cégnek sok érdemi ötletelés nincs. Csak vélemény, nem kell elfogadni: ha megnézzük a javadalmazási politikát akkor azt látjuk hogy az 5MRD-ot elérték. Ez alapján tudják magukat jutalmazni. Mivel a befektető sztori nem látszik a kisrészvényesek számára, abban hiába is találgatunk. Maradjunk az 5MRD-os cégérték szerinti verziónál: 2020.09.15-22.12.31 közötti részvények (majd valaki pontosan kiszámolja, legyen az egyszerűség kedvéért 100 Millió darab) 2,5%-a azaz kb 2,5 Millió darab. Ahhoz hogy az IT megjavadalmazza magát ennyi srv-re van szükség, ezt kell idén beszerezniük. Erre van 7 hónapjuk... szép lassan meg tudják vetetni egy külsős céggel. Sokat nem költhetnek a kasszából, mert akkor 5MRD alá megy a cégérték. mindenesetre óvatosan veszegetve picit feljebb lehet tornászni az árfolyamot mondjuk a 20-as tartományba. Nem kell még hatalmas árfolyamot vízionálni, de a háború, pandémia stb. lecsengésével a világpiaci hangulat javul, innen is lekerülhet a nyomás, technikailag is túladott részvényükre egy kis speka faktor is rásegíthet... máris 20-on forintot ér az IT javadalmazásban kapott részvénye, ami nekik is jobb mint a 10 forint.
Zsolti78 34314 számú hozzászólásában tette fel kérdésként az új befektetőt, erre reflektáltam követetten. Persze az általam leírt mondatból nem következett egyenesen, hogy lenne új befektető, csak mint potenciális alternatív lehetőséget említettem Zsolti78 kérdése alapján. Nemcsak olvasni kell, hanem érteni is, különösen az összefüggéseket! :)
NUTEX részvényesek topikja