Topiknyitó: Törölt felhasználó 2011. 02. 17. 17:29

NUTEX: működik a Varázspálca, ugranak a spekulánsok  

Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Civinjanos 2013. 07. 23. 15:38
Előzmény: #7539  Törölt felhasználó
Tisztelt Medve,

Igaza van, de sommás amit ír. Menjünk sorjában. Voltam elnök és nem adtam el. Tájékoztattam a nyilvánosságot az egyre erősödő fundamentális alapokról, az ahhoz és továbbvezető útra vonatkozó elképzeléseimről (itt keletkezhetett sok félreértés, úgy vélem).
Kialakult egy válság, az árfolyam volt 20-25 (2000-2500) forint, amelyben én 53 (5300) forintra áraztam a Humetet (2009. tavasz, kötvényjegyzésem 135 millió forintért).
Ellopták az ingatlanokat és kiszálltam 22 (2200) forint körül.

Nem érdekel az, hogy tudatlanoknak van-e bizalma az irányomban, vagy nincsen; de mindent megteszek és megtettem érte, hogy értsék, mi a tőzsde (kevésbé legyenek tudatlanok).

A tőzsde három különböző dolog.
(1) Értékmérő, amely generálisan mutatja, hogy az adott környezet gazdasága mit gondol az életkörülményeiről, főleg a jövőről.
(2) Szerencsejáték.
(3) Tőkeakkumulációs intézmény.

Őszinte híve
Törölt felhasználó 2013. 07. 23. 15:29
Előzmény: #7536  Civinjanos
ebben tökéletesen igaza van!!
igen a tőzsde színtiszta spekuláció

de!!
én még emlékszem arra hogy fundamentális mennyire is értékelte a céget 100-nál- 70-nél, majd akkor is amikor az ár egyre csak esett, és tartotta a véleményét
majd eladta

én azt nem kétlem, hogy akkor igaz volt a számítása, de az emberekben ott bujkál a kis ördög, gyanakodnak, hogy mindezeket nem-e önös érdekből tette
mivel végül is beszórta a papírjait

igaz, nem magas áron, hanem lent (elvileg
)
nem tudom érti-e? felduma, majd beszórás
ezért van ez a bizalomvesztés maga iránt.

végül:
abban viszont magának lett igaza, hogy a felszorzás után esni fog a papír és hogy el kell adni 11 forintnál, de akkor már sokan (remélem nem sokan) már csak azért is de maga ellen játszottak, vesztükre.

Civinjanos 2013. 07. 23. 15:15
Előzmény: #7534  Sigorszky
Tisztelt Sigorszky,

maguk vagy balszerencsésen, vagy rosszul spekuláltak, olyasmiket véltek a szavaim mögött, ami nem volt igaz, ki tudja minek hittek, aki majd folyamatosan emelkedő árfolyamokat generál… tévedtek és engem szidnak, aki a maga helyén, hangsúlyozom a magam helyén legalább tettem valamit, talán most már Ön is látja, elég sokat magukért. Be kellene látni, hogy a rossz döntések, a balszerencse nem kíván mást, mint önvizsgálatot, és bűnbakra sincs szükség, ha nincs. Ha van, az más, de kreálni szükségtelen, mert a lényegről, ami nem más, mint a tapasztalatok levonása – nos ettől vonja el a figyelmüket.

Egyébként roppant nagy iskola ez nekem még ma is; mint írtam pszichológiailag, közgazdaságtanilag, szociológiailag óriási tanulmány a Humet, meg – még több év után is - az Önök értetlen, kudarcos és makacs reflexiói.
Törölt felhasználó 2013. 07. 23. 15:10
Előzmény: #7534  Sigorszky
Igen !

Én is erről beszélek.

NEM szidjuk és ócsároljuk itt Civint és a Humetjét nap mint nap.

Volt,múlt,lezárult.

NE ÍRKÁLJON IDE ÉS TÉPJE FEL A SEBEKET !

INKÁBB EGYEN BABGULYÁST !

Majd én eldöntöm,hogy mit eszek.

SZERENCSÉRE A HUMET NÉLKÜL IS VAN ÉLET !
Civinjanos 2013. 07. 23. 15:06
Előzmény: #7524  Törölt felhasználó
Tisztelt Alen,

megismétlem, hogy én a nullából egy négymilliárdos vagyont hoztam össze magamnak és részvényes társaimnak. Ennek a vagyonnak egy részét, mintegy sikerdíjat kaptam, amelyet többszáz ember értékítéletére bízva adtam el és vettem fel 10,5 éves fizetésemet.

Az árfolyamok olyanok, amilyenek. Egy cégvezetőnek nem az a dolga, hogy árfolyamot tartson karban, hanem az árfolyam fundamentális alapjait teremtse meg. Én ezt tettem.
Civinjanos 2013. 07. 23. 15:05
Törölt hozzászólás
Sigorszky 2013. 07. 23. 14:57
Még annyit, hogy én is úgy vélem, valamiféle lelki megnyugvásért, önigazolásért jár ide vissza, már pénznyelőt is sikerült leszerelnie, neki is rózsaszínű lett a lemondása előtti humet-időszak. De látja, maradt itt még sok ember, akinek fájó tüske a körme alatt a humet, nem a Csereklei nutexje, hanem az Ön humetje. Felesleges ezeket a sebeket itt újra meg újra feltépni, ezáltal senki számára nem jön megnyugvás…
Törölt felhasználó 2013. 07. 23. 14:40
Előzmény: #7529  Törölt felhasználó
Gerzion !

Nem hiszem,hogy bármi is történne !

Nem is érdekel .Én lezártam a Humet- HUmet-PBC korszakot.

Nem is szoktam ide írni az utóbbi időben,sem a Nutex fórumra.

DE időnként nem tudom szó nélkül hagyni,hogy Civin itt hergeli a megégett
embereket.
Törölt felhasználó 2013. 07. 23. 14:31
Törölt hozzászólás
Sigorszky 2013. 07. 23. 14:31
Előzmény: törölt hozzászólás
Nézze, Civin úr, én már csak ilyen értetlen, nem jólnevelt, kákán is csomót kereső ember vagyok. Most megtudtam, hogy a tetejébe még aljas is. Ezt kerek-perec visszautasítom! Szántam önt, mint beteg embert, ez egy dolog. A másik dolog viszont az igazság keresése, ehhez talán jogom van. Meg talán még a kételkedéshez is.

Mintha ön elsiklott volna afölött az apróság fölött, hogy én befektetőkről beszéltem és nem spekulánsokról. Gubán urat például - talán ezzel egyet tud érteni - én az előbbi kategóriába sorolnám.

Azt írja: "...a fundamentális alapok nem érvényesültek az árfolyamokban,..." . Kérdem én: mikor érvényesültek ezek a humet esetében? Továbbmegyek: milyen fundamentális alapjai voltak ennek az egytermékes cégnek? Miféle elképzelések voltak itt a kamu apportokon és trükközéseken kívül? Termékfejlesztés és kutatás folyt egyáltalán? Ezt tudnám előrevixő elemnek tekinteni egy cég életében.

A válságot okolni azért, mert egy piramisjáték összedőlt, enyhén szólva is logikai bukfenc. Az OTP-párhuzamot már nem is tartom szóra érdemesnek.

Ha már így minősített engem, akkor végezetül kitérnék az ön személyére, munkatársait vezető tevékenységére. Nos, fogalma sem volt róla, hogy kikkel dolgozik együtt? Mire lesznek ezek képesek akkor, ha ön visszavonul (amire egyébként egy fáradt és beteg embernek kétségkívül joga és jó oka van, ezt nem vitattam)?
Akkor ön egyáltalán nem okos ember, kedves uram.
AntiOrganicMission 2013. 07. 23. 14:05
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2013. 07. 23. 14:05
Előzmény: törölt hozzászólás
Ezzel nyugtatni akarod magad, h. itt bármi is történni fog?

Ez a feljelentésesdi is "csak" a mese része. Volt pár milliós bünti, és kész.
Élnek mint hal a vízben, az árfolyam leesett, ott is maradt, és ott is marad ahol van.
Törölt felhasználó 2013. 07. 23. 13:17
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2013. 07. 23. 13:11
Előzmény: #7525  Törölt felhasználó
Hiába no,
cégvezetőként erre az árfolyamgrafikonra tekintve mindig könny szökne a szemembe a büszkeségtől, hogy ezt a céget én építettem 2009-ig. A baráti kezekkel tartott otthoni partikon meg véresre is sírnánk a szemünket. Nappali teljes falas posztert érdemel...
Törölt felhasználó 2013. 07. 23. 12:44
Előzmény: #7509  Törölt felhasználó
Gubika !

Sajnos a Humet-PBC egy MÉZESMADZAG volt.

Mind a ketten jól jártak vele.

Civin és a BARÁTJA !!!!

Én írtam levelet a Humet-PBC címére de VISSZAKÜLDTÉK (a posta).
Törölt felhasználó 2013. 07. 23. 12:34
Előzmény: #7523  Törölt felhasználó
Na, meg is van az emlékmű egy része:
link

:)
Törölt felhasználó 2013. 07. 23. 12:32
Előzmény: #7523  Törölt felhasználó
bocs, inkább szórta ki 2009 október-november-december időszakban, de ez a lényegen semmit sem változtat...
na, léptem....
Törölt felhasználó 2013. 07. 23. 12:29
Előzmény: #7522  Törölt felhasználó
aztán kevesebb, mint 9 hónap múlva (kb: 2009. áprilisában beszórta a több millió 6 ft-on jegyzett részvényét 22 ft-os átlagon!!! Brávó! (ez kicsit messze volt a nem extrémenk tekinthető 73-146 ft-tól... szerintem) és mindezt azért tehette meg, mert felrúgta az éveken át működtetett (egyébbként is nevetséges) baráti kezek rendszerét... és szépen kilopta a cégből a részvényeket amiket lejegyzett, és 3.5X áron a piacra borította... ez aztán az életmű!!! és még büszke is rá!!!
Törölt felhasználó 2013. 07. 23. 12:11
Előzmény: #7521  Törölt felhasználó
Nem csinált ez semmit, cseszheti az emlékiratait, max segg törlésre lesz jó...

akit, érdekel civin munkássága, az keresgéljen a, "Humet: működik a Varázspálca, ugranak a spekulánsok" nagy sikerű topikban 2008 jun. -2008 szept. közötti időszakban.... Tele van gyöngyszemekkel, elég csak civin beírásait elolvasni....
és azt állítja, hogy ő nem buzdított vételre sosem!!!

Pl:

(#28776) HUMET forever
Értékelés: 0
válasz erre | 2008. július 16. - 09:11
Jó Tatőke, jó Muszka,

volna, volna... Gazdi igen okos ember lehet de pár forint még elválasztja a megnyerte volnától is..... Én ajánlottam a fogadást egyébként is, Gazdi meg nem merte vállalni, mondván én így-úgy beavatkozom az árfolyamalakulásba, stb. Mindenki levonhatja ebből az összes szerteágazó következtetéseit, ha akarja. Biztosíthatom Önöket, vannak ilyenek.

A nem extrém árfolyamhatár 73 és 146 között van, írtam és állítom ma is. Hogy mi az ok, hogy az árfolyam ma extrémnek tekinthető? Nem tudom. Egyetlen dolog jut az eszembe - amit már tucatszor leírtam - ezzel kapcsolatban, miszerint a lóversenyen a legjobb tippet valóban a ló adja (a ló = én, CJ), de ezt sem fogadják meg mindig, aztán a futam végén a fogadók (kisbüfik) vagy a lovat (engem), vagy a zsokét (az engem hajtó részvényeseket, azaz saját magukat) szidják...

Őszinte hívük

civin

na, hát ennyit civin mesterművéről....
Törölt felhasználó 2013. 07. 23. 11:51
Előzmény: #7520  Törölt felhasználó
"az új részvények kibocsájtásából befolyó pénz vagy apport a cég gyarapodását fogja szolgálni"

aztán ez mindig valahogy csak a cégvezetők, a bennfentesek, a barátságos kezek és strómanok magánvagyonát gyarapítja, de nem csak itt van így, hanem a többi ehhez hasonló t kategórás cégnél is.
A beapportált cég összességében ugyanabban a kézben marad, ugyanazok dolgoznak ott, ugyanazt termelik ugyanazok teszik el a nyereséget (ha vannak egyáltalán ilyenenek és nem luficég az apport tárgya) stb.
Közben ellopják a mesével a büfik pénzét.

Játék és tőzsdézés pár évben

Nekünk marad a tapasztalat, de ez egyéni ember függő és

Én egy képet v. linket kérnék csak a "nagy" életműről, "Ez az amit én teremtettem, amit az emberiségre, a társadalomra hátrahagytam" felkiáltással.

Topik gazda

penznyelo
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek