2009. december 15-ig akarja bevezetni a 202.680 darab, egyenként ezer forint névértékű törzsrészvényét a Nordtelekom Nyrt. a BÉT részvényszekciójának B kategóriájába.
A távközlési szektort jelenleg az A kategóriás Magyar Telekom és a B kategóriás TVNetwork alkotja a magyar börzén. A Nordtelekom főtevékenysége a távközlésen belül az internet- és távbeszélő szolgáltatás. A társaság 2009-ben megkezdte az internet alapú televízió szolgáltatását, és 2010-ben szeretné megkezdeni a mobil internet csomagok értékesítését.
A Nordtelekom előkészítette több konkurens cég felvásárlását. Amint azt Gácsi Mihály, a Nordtelekom igazgatóságának elnöke korábban elmondta: az átláthatóbb működés és a későbbi tőkebevonás miatt megy a társaság a tőzsdére. Az elnök azt is elmondta, hogy tárgyalásokat folytatnak magyarországi akvizícióról, mert így szeretnék növelni az ügyfelek számát. Jelenleg 7-8 ezer internetes ügyféllel rendelkezik a Nordtelekom.
A kibocsátási tájékoztatóból az is kiderül, hogy a tőkeemelésben résztvevő befektetőket már kiválasztották, igaz, nem közölték. A tőkeemelést adó-, pénzügyi- és marketing megfontolásból a tőzsdei bevezetés utánra halasztotta a cég. A 202,68 millió forint jegyzett tőkéjű Nordtelekom részvényeinek 60 százaléka a budapesti BELTÁV Belvárosi Internet-szolgáltató és Távközlési Kft. tulajdona. A részvények 20 százalékát a Cipruson bejegyzett Scandinavian EQT Invest Limited birtokolja, 10 százalék pedig a dunaújvárosi Dr. Nagy Ügyvédi Irodánál van.
A Nordtelekom saját tőkéje 2009. szeptember 30-án 242,2 millió forint volt. Az év első kilenc hónapjában a bevételek elérték a 280 millió forintot, szemben a tavalyi egész évi 307 millió forinttal. A mérleg szerinti nyereség az év első háromnegyedévében közel 14 millió forint volt, míg 2008 egészében 2,7 millió forint nettó nyereséget könyvelt el a társaság.
az előbb tettem be hónapos (!) chartot
nézegesd meg egy kicsit
következő lépes: kivárás
akár hónapokig
részemről legalábbis
ettől még mehet felőlem akármeddig, de ha kiborítják azt a másfél milliót, beragadtak tömege lesz megint
Ja megvan közben:
Döntés a Társaság alaptőkéjének leszállításáról, a Társaság saját tőkéje más eleméneknövelése céljából, 19.672.579 darab 10,- Ft névértékű, Társaság saját tulajdonában lévőtörzsrészvény bevonásával, 196.725.790,- Ft összeggel, 296.725.790,- Ft összegről100.000.000,- Ft összegre, melynek következtében a Társaság által kibocsátott részvényekszáma 29.672.579 darab 10,- Ft névértékű dematerializált részvényről 10.000.000 darab 10,-Ft névértékű dematerializált részvényre csökken.
Köszi Jocek! Teljesen világos a fiktív sztorid. :) Még ha fiktív is a sztori, ügyesek ezek a brokik meg kell hagyni. Eddig a Konzum miatt egy kis mínuszban vagyok, de mégsem írigylem senkitől, amit nyert. Meg ezek a cselek ügyes húzások, még akkor is, ha miattuk nekem is volt részem ilyen kényszerdobásban amit írtál.
Az a rossz, hogy próbáltam neten találni különböző tőzsde tippeket. Arra gondolok, hogy valaki írta itt, hogy előre érdemes meghatározni hol szállsz be és hol szállsz ki. Például sehol nem találtam arra valami infót, hogyan lehet kijönni jól pl. egy 20%-os bukóból. Többen írták, hogy érdemes hígítani. De ez mit is jelent? Vagy a hol szállok ki kérdésre ez mínusz 3%-nál van vagy -5%-nál van? Nyilván ezek olyan kérdések amire a profik nem fogják elárulni a kis titkukat, de ahogy pár hónapja olvasom itt a fórumot, jó néhányan elég ügyesen csinálják. És arról nem nagyon hallani, hogy beragadtak volna.
Például egy tapasztalt róka, hogy ítéli meg a Nord mostani helyzetét? Nem fundásan, hanem életszerűen. Van 125 ezer eladó 15Ft-on és van 1,4 millió vevő 14Ft-on. Akkor mi lehet a következő lépés???
az a nagy kérdés, öntőpajti, aki visszavett, meddig fogja tartani, általában szeret először dobbantani mindenki mást megelőzve:)
eddig két nap alatt 50%-on lehet, viszont sokan mások is, akik 10 alatt vettek és tartják
Tegyük fel van két jóbarát bróker A és B. Kinéznek egy minimál értékű részvényt, majd felvásárolják mondjuk 10 Ft ért. Elkezdik egymás között adogatni forgalmat generálni. Eddig még egy darab mondjuk C azaz kicsi se vett belőle. 20 nál már felfigyelnek, hisz duplázott. Majd megindul rakéta szintén egymás közt adogatva de már C kicsik is belekapnak. Kezd fogyni a kezdeti mennyiség átlag 25-30 nál már veszik A-tól és B-től. Amikor már 50 körül járnak ráöntik a maradékot és kiszállnak rövid időn belül 2*3 szoros pénzel a zsebükben. A és B brókerek szétkeresték magukat. C kicsik meg várjak hogy menjen fel a rakéta tovább hisz felszálltak a robogó vonatra. Aki eszmél időben az kis bukóval dobja természetesen egy másik kicsire. És így csorog le, majd egyre többen jönnek rá hogy át lettek verve és akkor jön a pánik szerű dobás...de már nincs kinek. "Ez természetesen fikció és kitalált történeten alapul. A jelen részvénynek ehhez semmi köze"
Most lehet hülyeséget mondok, de 14Ft-on a vétel az nem csak egy "támasz"? Tehát valójában annak csak kis része az igazi vevő. A cél, hogy 15Ft felé tereljék a népet, mivel beraktak 1,4 millió darabot 14Ft-ra?
én tudom hogy erről rohadtul lemaradtam, ezt nem gondoltam volna pénteken mikor visszaöntöttek 1.5 millió db-t, hogy idáig eljut. Akkor volt még jó beszálló
én reggel bepróbálkoztam és sikerült, 14-en kaptam, 15-ön adtam, de már kétszer visszavágták a több százezres 15-ös vevőt, szóval nem mertem tartani
ha a 1,5 milliós 14-es vevőt kiöntik, akkor ott a vége ...
Nordtelekom
MTI, 2009. december 11. 15:15
2009. december 15-ig akarja bevezetni a 202.680 darab, egyenként ezer forint névértékű törzsrészvényét a Nordtelekom Nyrt. a BÉT részvényszekciójának B kategóriájába.
A távközlési szektort jelenleg az A kategóriás Magyar Telekom és a B kategóriás TVNetwork alkotja a magyar börzén. A Nordtelekom főtevékenysége a távközlésen belül az internet- és távbeszélő szolgáltatás. A társaság 2009-ben megkezdte az internet alapú televízió szolgáltatását, és 2010-ben szeretné megkezdeni a mobil internet csomagok értékesítését.
A Nordtelekom előkészítette több konkurens cég felvásárlását. Amint azt Gácsi Mihály, a Nordtelekom igazgatóságának elnöke korábban elmondta: az átláthatóbb működés és a későbbi tőkebevonás miatt megy a társaság a tőzsdére. Az elnök azt is elmondta, hogy tárgyalásokat folytatnak magyarországi akvizícióról, mert így szeretnék növelni az ügyfelek számát. Jelenleg 7-8 ezer internetes ügyféllel rendelkezik a Nordtelekom.
A kibocsátási tájékoztatóból az is kiderül, hogy a tőkeemelésben résztvevő befektetőket már kiválasztották, igaz, nem közölték. A tőkeemelést adó-, pénzügyi- és marketing megfontolásból a tőzsdei bevezetés utánra halasztotta a cég. A 202,68 millió forint jegyzett tőkéjű Nordtelekom részvényeinek 60 százaléka a budapesti BELTÁV Belvárosi Internet-szolgáltató és Távközlési Kft. tulajdona. A részvények 20 százalékát a Cipruson bejegyzett Scandinavian EQT Invest Limited birtokolja, 10 százalék pedig a dunaújvárosi Dr. Nagy Ügyvédi Irodánál van.
A Nordtelekom saját tőkéje 2009. szeptember 30-án 242,2 millió forint volt. Az év első kilenc hónapjában a bevételek elérték a 280 millió forintot, szemben a tavalyi egész évi 307 millió forinttal. A mérleg szerinti nyereség az év első háromnegyedévében közel 14 millió forint volt, míg 2008 egészében 2,7 millió forint nettó nyereséget könyvelt el a társaság.