A közfoglalkoztatás eredetileg egy átmeneti eszköznek indult, azonban a kormány most felismerte, hogy sokan kényelmi okokból már megélhetési formának tekintik azt, ami össztársadalmi szinten pazarlás, különösen, amikor ilyen
Hát ide nem járnak munkaügyi ellenőrök falura. Amúgy is a munkaidő vége felé látszik az enyhén alkoholos befolyás,de ezért nem szól senki. De ez Országosan így van a falvakban szerintem.
Nem: téged nézlek hülyének.
Ha érdekel, mit jelent a tartós munkanélküliség, akkor magad utánajársz, elkezdesz konyítani hozzá és magad is belátod. Ha nem érdekel, akkor meg minek magyarázzam...?
Ennyike.
Somogyrettentői plébánatos ír egy levelet a római főhatósághoz: „Szabad-e pálinkával misézni?” Plébánia pecsétje, aláírás. Postafordultával érkezik a válasz: „Főtisztelendőségednek fokozottan a figyelmébe ajánlom az egyházjog ide vonatkozó rendelkezéseit, hogy pálinkával nem lehet misézni!” Elolvassa az egyszerű plébános, s a következő levelet írja vissza „Tisztelt Főhatóság! Azt nekem ne mondják, hogy nem lehet pálinkával misézni, merthogy én azzal misézek. Én azt kérdeztem, hogy szabad-e." Plébánia pecsétje, aláírás.
Azt a rengeteg pénzt másra is lehetne költeni.
Sok mindent tudnék belőle építeni!
Épülne a nemzet!
Hol tudok utána járni annak, hogy melyik faluban nincs még minimum 5000 fő befogadására alkalmas focistadion? Szeretnék ötletekkel előállni a tudjátok kinek!
Sajnos itt vidéki falvakban van egy réteg,akik máshol nem tudnának dolgozni,csak közmunkán.
Vannak alkohol függők,akik kicsit ittasak már délutánra,ezt itt közmunkán elnézik még,akik nem gépen dolgoznak.Főleg 50-év felettiek.
Az 1970-80 as években ezeket rokkantosították,ma már ez nem könnyű.
na akkor itt a lehetőség, hogy felnyisd a szemeket
olvassuk
azt is magyarázd el, hogy a munkaerőpiac szempontjából a közmunkás munkanélküli vagy sem?
ha igen, akkor az a 11 százalék sok vagy kevés?
előre is köszönöm
például, hogy a közmunka programnak van mondjuk 6 szempontja, ebből a hatból kiemelnek kettőt és rámutatnak, hogy ez szar.
többnyire persze azért, mert a csípőből fikázók alapvetően nem értenek ahhoz, amit fikáznak -- ők a fikázáshoz értenek, de nagyon.
Ám a munkanélküliségből nem egyszerű kitörni. Ezt mutatja az is, hogy
még tovább, 18,1 hónapra nőtt a regisztrált munkanélküliként eltöltött. A
munkanélküliek több mint 46 százaléka legalább egy éve keres állást,
vagyis tartósan munkanélkülinek számít.
nesze
Az Mfor szakportál korábbi - KSH kimutatásra alapozott - becslése
szerint a munkanélküliek, a közmunkások, a dolgozni akaró, de munkát nem
keresők összesen mintegy 560 ezren vannak, ami a tényleges
munkanélküliségi rátát 11 százalék fölé emeli.
már kiváló bérek vannak
egy másik topikban megtudtam, h a 400e teljesen átlagos
igaz, ennyit egy árufeltöltő keres ausztriában
más:
ezerszer leírták, hogy közmunka nélkül alig csökkent a munkanélküliség, ehhez akarnak 250 ezer ember még idehozni?
ezek idióták
mit gondolnak, majd a szalag mellé odaállnak? mert másra nincs itt szükség
NGM: 50-70 ezren csak kényelembõl közmunkások
Ugrás a cikkhez