Egy ártatlan kérdés szerintettek nagy a jólét vagy sem Mo-n, ugyanis a miniszterelnök jelölt úr, állítólag ezt nyilatkozta, és ez reggel óta nem hagy nyugodni, hogy netán így is gondoljam én is vagy netán nem...
szóval egy ártatlan közvélemény kutatást inditanék, mint régi fórumos, hátha a válaszokból érződik valami, kérem, mindenki írjon igent vagy nemet az elején, és ha akar utána hozzáfűzhet valamit vagy nem... (ki hogy gondolja...)
köszöne ttel, és üdvözlettel.
Mindenképpen, (mellesleg az eredetiben is kvázi politikusra (államfőre, hadvezérre) vonatkozik), nem szeretem a politikusokat, Machiavellin nő fel az összes...
Mint mindennek, ennek is van üzenete: ITT A VÉGE, MEGÉRKEZTÜNK! (Mindent teljesítettünk amit ígértünk, többet ne várjatok!) ...biztos , hogy Gy. illik bele leginkább az MSZP-ről 'kialakított' képbe???
Törölt felhasználó2004. 09. 14. 09:09
Nem. A példának tartott Nyugathoz képest nincs jólét, amíg a GNP-nk 8300 USD, Ausztriában meg háromszor-négyszer akkora. Ukrajnához képest persze nagy a jólét és ha Gyurcsány a maga részéről azt tekinti mintának, akkor persze korrektül fogalmazott.
Kedves Matgab! Nem latinos voltam, de úgy emlékszem, hogy van egy ilyen is: mene tekel ufarsin. Remélem, jól írtam (= megmérettetett és könnyűnek találtatott( ??? jól tudom?). A lényeg: ez is előfordulhat. Üdv:
Azért az USA sem fenékig tejfel... Ott a Bush...Nem hiszem, hogy az az ember, aki így beszél, nyilatkozik, az élet bármilyen területén kiemelkedő sikereket tudna elérni, hacsak nem egy bábszínházban... mat gab
Örülök,hogy jelentkeztél! Szóval csak oda jutunk, ki kell mondani nyíltan: a hiteles emberek (olyanok, mint Kovács Árpád (szvevőszék, vagy Juhász, az EU-s tárgyalónk, akik ugye nem politikusok!!) hiányoznak mindkét oldalról.Szoktam mondani: Usában egy a gazdaságban sikeres ember megméretteti magát a politikai színtéren, hogy további sikereket érhessen el az életben, míg itthon elmegy politikusnak, s utána jöhetnek a gazdasági sikerek. Üdv:
Kedves Tancs! Igazából a téma indítóból vagy miből, azt akartam kiemelni, hogy kis hazánkban bármelyik politikus, bármit nyilatkozhat (ami a legszomorúbb egy leendő miniszterelnök), nem kérte számon rajta senki (leszámítva a média szurkálásokat, vagy ellenzék piszkálódásait...). egyébként talán már kezdünk haladni, gyurcsi kap rendesen, de nem is értem, hogy ennyire hogy lehet, összeszedetlen egy leendő fő-fa-fej... Nekem a gerincesség hiányzik (jó az üzleti életből is hiányzik, meg minden másból, de hát lássunk élő példákat, hátha akkor lesz valami...), az ellenzékkel is ua
Kedves Körte! Ezidáig csak olvasgattam a beírásokat, de látom, hogy Téged még mindig foglalkoztat a kérdés,hát én is leírom az álláspontom: - Az elején leszögezem: NINCS JÓLÉT! - A cégemnél az átlagfiz. kb. 200000 HUF, de a takarítónő (25 éve nálunk) 24000!!!!!Ft-s pénze nincs benne, mivel ő (kényszer)vállalkozó .Az átlagszámítás további részleteire nem pazarlok időt. Végezetül: előrehaladott koromra én már leszoktam, hogy mindenféle zagyva beszédekre-megnyilvá nulásokra vetődjek, de ez engem is felbosszantott,- a további szerecsenmosdatás ugyanolyan szerencsétlenre sikerült , mint az eredeti beszólás. Üdv:
Nem sikerült megértenem pedig többször neki futottam, most ez hogy van: "Gyurcsány Ferenc az Országgyűlésben egy fideszes napirend előtti felszólalásra reagálva elismerte, hogy pontatlanul és hibásan fogalmazott a parlamentben, amikor arról beszélt, hogy Magyarországon nagy a jólét. Rogán Antal az elmúlt két esztendő fogyasztói árnövekedésére és a statisztikai hivatal adataira hivatkozva kritizálta Gyurcsány Ferenc jólétre vonatkozó kijelentését. A miniszterelnök-jelöl t leszögezte, hibáját pontosítva már korábban hangsúlyozta, hogy Magyarországon együtt van "a sanyarú nélkülözés a gyarapodó középosztálybeli léttel, a hónap végén számolgatott aprópénzek a kevesek számára hol tüntetően, hol felelősen megélt gazdagsággal."
mar az is erdekes, hogy az a problema, hogy mi is a jolet.. mert szerintem lehet egy minimumot definialni. pl.: - legyen mit enni - legyen hol lakni - ne legyen problema min. 2 gyereket felnevelni - es ezeket ugy, hogy hetente nem 7*24 orat hajtod a penzt, hanem masra is jut ido (- es a penzt torvenyesen, legalisan, hivatalosan lehet megszerezni és nem mindenfele trukkel, csalassal) . a fentiek fuggetlenek a szomszedtol, es amikor valaki kijelenti, hogy Mo-n jolet van, akkor jussanak eszebe a fenti pontok. vagy inkabb azt kellene meghatarozni, hogy vajon hany ember elhet igy? . veletlenul nem volt valami olyan jelzo, hogy "koldusok orszaga"? vagy csak az emlekezetem rossz?
nos igen szerintem is előbb a jólétet nem ártana definiálni... bár az is kérdés, hogy minek, mivel általában mindenki az életének a minőségét, vagy éppen a szomszéd életének a minőségéhez való viszonyítás után állapítja meg, hogy jólétben (vagy rosszlétben?!) él... Mo-n tény bőség az van, ma már mindent meg vehetsz nem kell utazni érte 1000 km-t, már csak pénz kérdése, ugyanakkor a szolgáltatás amit pénzedért kapsz igen csak gyenge minőségű általában vagyis a rabló kapitalizmus egyik árnyalt formályában élünk (vagy magyarul pofátlan jólét és rosszlét között tengődünk ki, hogy ki pedig a periférián egyensúlyozva...) de míg a nagy tőzsdei cégek is látszat könyvelést folytatnak, addig a kis vállalkozónk is kenőpénzzel hajlítja bevételeit jobbra és balra. A vezető politikusaink is azt mondanak amit akarnak (sőt néha tesznek...) hiszen, akiknek példát kellene mutatni...
Nem jellemző rám hogy máshova is írok. Megpróbálom a témát megközelíteni. Nem nagyon sikerül. Így csak szaporodnak bennem a kérdések. Ez egy vélemény és nem konkrét számokon alapuló tényközlés. Mert ugye mihez képest? Minisztereln ök jelöltünk hőz képest? A Blaha hajléktalanához képest? Ja igen valahol definiálnom kellene a válasz előtt a jólétet. No ez meg nem megy nekem. Lehet, hogy azt kell követnem, hogy elhiszem és örülök, hogy jól élek és minden ok!? Ezzel az a gondom, hogy gyerekkoromban anno édesapám sokat figyelmeztetet értelmi színvonalam hiányosságaira (hülye vagy fiam…..stb), míg egyszer édesanyám egy emeltebb hangulatában figyelmeztette, hogy ha sokáig szuggerálja belém eme álláspontját, valóban az leszek. Ezt követően családunkban e nevelési eszköz elkerülendővé vált. Sőt mi több, érzékennyé vált a fentiekkel hasonlóságot sugalló megnyilatkozásokra. No szóval vegyünk példákat. Gazdaság: Rába, Nabi………… Jólét: Mivel ez a kérdés bonyolultabb rövidesen megkérdem a szomszédunkban lakó idős nyugdíjas házaspárt. p.lama
"Nagy a jólét"
szóval egy ártatlan közvélemény kutatást inditanék, mint régi fórumos, hátha a válaszokból érződik valami, kérem, mindenki írjon igent vagy nemet az elején, és ha akar utána hozzáfűzhet valamit vagy nem... (ki hogy gondolja...)
köszöne ttel, és üdvözlettel.