Topikgazda: Törölt felhasználó 2005. 05. 27. 09:44

NABI: a részvényesek elbuktak...  

Ugrás a cikkhez
Szárnyalással nyitottak a Nabi részvények a hitelezői megállapodás után. Talán még többen emlékeznek, hogy egy éve 1,200 Ft-os árszintnél is hasonló reakció fogadta a megállapodás bejelentését. Az alábbiakban bemutatjuk, hogyan változik a részvényesek pozíciója a ma bejelentett megállapodással, mely talán segítséget nyújthat a befektetői döntésekhez.

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=54566
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2005. 05. 27. 13:46
Előzmény: #4  Törölt felhasználó
kedves balogb
ajánlom figyelmedbe a 10.35-ös hírt, melyből az derül ki, hogy az elmúlt évben különböző szakértői díjakra mintegy 4 millió dollárt csengettek ki a részvényesek.
ennek köznyelvi viszonylatban olyan "árverés szaga" van
nem tudom jártál-e már árverésen, ha igen, akkor tudhatod, hogy a végrehajtót egyetlen dolog érdekli: a jutija.
A kérdésem: szerinted ezek a kedves bankok kockáztatnák-e a befektetőik pénzét azért, hogy a sok szerencsétlen a végén a részvényéért többet kapjon???
ugye költői volt a kérdésem
Nekik egy teendőjük lesz (és valljuk be őszintén ez is a dolguk): olyan gyorsan adogassák el az eladhatót, amilyen gyosan csak lehet, hogy mielőbb visszajöjjön a pénzecskéjük.
Aki pedig ezt nem így érzi, annak sok sikert kívánok tiszta szívből a NABI-jához.
Zseton 2005. 05. 27. 13:33
Előzmény: #4  Törölt felhasználó
Ok, igazad van. Félreértettem a hírt.
Törölt felhasználó 2005. 05. 27. 12:48
Előzmény: #3  Zseton
A NABI-nak 4,624 millió részvénye van most, ezen az alapon történik meg az alaptőke-emelés, nem a 6,9 millió darabra. A Portfolión megjelentett hír egyébként nem volt pontos, nem új tőkeemelésről van szó, hanem a bankok által megállapodott feltételek mellett.
Zseton 2005. 05. 27. 12:15
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
"A közgyűlés mai felhatalmazása alapján legfeljebb a felemelt alaptőke 33%-a lehet új részvény (a finanszírozók ennyit szerezhetnek meg), a tranzakcióra legkésőbb 2005. november 30-ig kerülhet sor"
.
Ezek szerint mégse 6,9 millió db részvénnyel kell számolni, hanem 9,2 millió darabbal.
Kicsit gyorsan változnak a körülmények...
Törölt felhasználó 2005. 05. 27. 11:03
Előzmény: #1  portfolio
Sziasztok,
Szerintem pontatlanul számoltatok. A megállapodás szerint a Nabi hitelállományából a teljes 60 millió dollár a Nabi INC-hez került, tehát nem a visszafizetésre fogják fordítani. A NABI Rt. mérlege a tranzackió után így néz ki:
Eszköz: 100% Optatre - 10% Nabi Inc - NABi Rt. forgótőke + befektetett tőke
Forrás: 6,5m USD tartozás + NABi Rt. szállítói és egyéb kötelezettségei + részvényesi tőke.
A részvényesi tőke 6,94 millió részvényt jelent, miután a hitelezők részesedése 33% lett az alaptőkében. Nos, most a kérdés az, hogy a jelenlegi részvényár mellett (275 ft= 1.36 USD), ér-e 9.4 millió dollárt a NABI Rt., vagyis a cég eszközei - a cég kötelezettségei. Szerintem az Optare önmagában ér 20 millió USD-t....
Balogb

Topik gazda

balogb
5 4 3

aktív fórumozók

friss hírek További hírek