Egyetértek! Semmi gáz nincsen, a soknapos emelkedés után kicsit megpihen, néhányan realizálnak profitot, aztán irány feljebb! Tehát szerintem most érdemes venni...
Vesztegetés és korrupció gyanújával vizsgálatot indított a Magyar Telekom ellen az Egyesült Államok Tőzsdefelügyelete – számolt be erről a Financial Times. A MTel részvények a New York Stock Exchange kereskedési rendszerébe is be vannak bevezetve.
Az Egyesült Államok tőzsdefelügyelete megerősítette, hogy a vizsgálatot a külföldi korrupciós ügyletekkel foglalkozó osztálya indította, az országhatárokon átnyúló vesztegetés gyanúja miatt. A PSZÁF megerősítette, hogy minden szükséges információt és adatot átnyújtott az amerikai felügyelet számára az üggyel kapcsolatban.
Christopher Mettheisen a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója nem kommentálta a hírt.
A történtekből egyelőre annyi ismert, hogy vizsgálódás hátterében ismételten a montenegrói 8 millió eurós tanácsadói díjként kifizetett számlák állnak.
Nem igaz , nem bírtak volna még egy pár napot várni ezzel a hírrel? jól meg szívatnak minket
Törölt felhasználó2007. 04. 26. 10:33
Meglehetősen visszatetsző dolog egy már korábban ismert témával a közgyűlés napján hírként előállni, mivel ez elvonja a figyelmet a korrekt értékeléstől. Mindenesetre az is eléggé érthetetlen, miért nem volt elég a Mtelekomnak egy év ennek a kínos vizsgálatnak a korrekt ,egyértelmű lezárására, annál is inkább , mivel már eddig is egy vagyont fizettek ki az eddigi tényfeltáró vizsgálatokért!
Ma 1066-on én is kiszálltam végleg,de 1030- 1020 körynékén ismét beszállnák. remélem lesz rá lehetőségem természetesen osztalék előtt. Eddig úgy néz ki már nem kell sokat várni............
Egyszer régen Synergon vételen álltam bent nyitóban 360,-Ft!!!!-os vételáron. Aznap 361-,FT-on nyitott és nem állt meg 400-ig. Azóta sem volt ilyen olcsó. Na azóta kerek számon én megbízást nem adok.
Zsosz hagyjuk mar a lokalis csucsokat, ebbol duplazas lesz, mire lenyugszik az osztalek hiszti, ujra elojonnek az oroszok , vagy valami masfelek.....nekem mindegy.A leneyg, hogy kapatal e-mailt , es nem varhatok a szokasos jovo penteki valaszodra.Ugye megbocsajtasz majd, amiert most surgetlek ?
Ngr, csak gondolom. Hogy mi alapon, azzal most nem teszem nevetsegesse magamat.Baberokra sem palyazok.Az az erdekes, hogy amig egy olyan kis cegnel mint az econet, vagy phylaxia, novoka, meg stb , a spekak annyi fele "almodozast" kiszednek magukbol ( en is koztuk volnek ) addig egy egyre komolyabb es komolyabb cegnel , ahogy haladunk folfele, ezek az almodozasok el tunnek. Furcsalom.
2001 áprilisa óta (a nagy 2000-es felrántás 2500-ig, majd a visszaesés után) nem tudta áttörni ezt a 2060 Ft- körüli szintet, amit most tesztelget. Pedig azóta 4x próbálkozik.
Nem látom azt a motívumot (storyt), ami miatt pont most ütné át ezt a lélektani határt.
Mondogatják ugye, hogy a kamatcsökkentés miatt, és az állandó osztalék miatt állampapírként viselkedik, és jó befektetés... de ilyenek voltak már azóta is.
Ha ezt a 2001 óta tartó folyamatos ingadozást nézem, azt látom, elég magas az ára a papírnak. Én inkább szabadulnék tőle, és már abban sem vagyok biztos, hogy az osztalékot megvárom.
A 2060 nyilván 1060 akart lenni.
Az oroszok a spájzban. Más perspektívát én sem látok középtávon, a cég nem jó.
Ha 1100 fölé megy, akkor viszont megkóstolom, annak nyomósabb oka lesz szvsz.
A forint gyengülésére mit reagál, az érdekes lehet. Már ha gyengül tovább.
eladäsra javasolja a legtöbb elemzö a telekomot, mostmär a raiffeisennel is felkerült az eladäsi oldalra a papir
többen ugy lätjäk, hogy osztalek fizetese utän, akär a ketszereset is vissza esheti, ami azert elegge elgondolkodtato, erdemes lehet osztalek elött megshortolni, mint több alap is teszi
Sziasztok! Aztán akik nagyon ajánlják eladásra. Õk is eladják, vagy csak beszélnek róla? A sok sortos brokit csak nehogy megrángassa egy még nagyobb hal!
Ja, megzavart a sok 2-es... 1060 körüli ellenállás.
A Lehmann és a Credit Suiss is leminősítette, az USA tőzsdefelügyelet vizsgálódik (a Financial Times meg írogat), az orosz vételt cáfolják úton-útfélen, az elemzők eladásra javasolják és ezek nem annyira friss hírek, mégsem tört le az árfolyam ezektől sem. Csütörtökön 1068-on, pénteken 1059-en (záró) is volt kötés.
Szóval nekem azért nem annyira egyértelmű a történet sajnos. Mi tartja fenn ilyen magasan? Az osztalék talán nem. 972-n volt az árfolyam, amikor megtette az igazgatóság az osztalékjavaslatot.
Mtelekom