Úgy szól a fáma, hogy "aki pénteken birtokolta a papírt" annak jár osztalék. Kicsit dodonai ez így.
Egyértelműbb lenne, ha azt írnák, hogy aki "pénteken zárásig" birtokolta.
Hiszen, aki pénteken eladta, arra igaz, hogy pénteken birtokolta.
De sztem se számíts osztalékra.
A másik "jó" szöveg pedig ez:
"A társaság az osztalékot május 23-án fizeti ki azon részvényeseknek, akik pénteken a papírok birtokában voltak. Ennek megfelelően a részvények árfolyamában 508 forintos csökkenés lehet indokolt nyitásban. "
Igen , de melyik nyitásban? A maiban vagy a május 23-ban?
Jó reggelt! Most láttam életemben először ilyen "szép" alakú grafikont. Valaki el tudná esetleg magyarázni, h mi történik éppen? Mi alapján fizetnek osztalékot a srácok? Mikor kellett ehhez birtokolni a papírt? Pénteken 11 óra körül adtam túl rajta, ergo pénteken még volt MOL-om. Akkor most jár az osztalék vagy sem? Köszi
a jelenlegi állapot szerint (ami persze egyáltalán nem végleges, változhat a következő percekben...) ugy tűnik nem lesz olyan rossz a nyitó...
talán sokan akarják tartani?
igy legyen.. :))
Egyelőre befejeztem idestova 8 hónapos afféromat mollyval, pénteken kiszórtam, mielőtt még jött volna ez a morganes leminősítés. Attól tartok, emiatt jó kis down lesz ma.
Bár most már a telekomot lesem, és várom a jól megérdemelt oszit. Ebbe a mai mol-matáv adok-kapokba nem mertem belemenni...
2007.05.14 08:26
Jelentősen emelkedtek pénteken az amerikai részvényindexek, miután több kedvező vállalati hír mellett a publikált termelői inflációs adatok is megnyugtatták a befektetőket a gazdaság kilátásairól. Az emelkedést az alapkamat-érzékeny pénzügyi részvények, valamint az olajpapírok vezették.
2007.05.14 08:13
Felülteljesítőről semlegesre minősítette le a MOL részvényeit a JP Morgan a Reuters tudósítása szerint. A befektetési bank a régiós olajcégek közül a Tüprast és a Lotost azonban felminősítette.
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.