Három lényeges szempontnak kell egy részvénynek megfelelni ahhoz, hogy egy feltörekvő piaci index kosarába kerülhessen:
1. Legalább 898 millió dollár legyen a teljes kapitalizáció (az összes részvény együttes piaci értéke)
2. Legalább 450 millió dollár legyen a közkézhányad (azaz a nagytulajdonosok részesedése nélkül számított érték)
3. Kellően nagy legyen a likviditás (részvény (speciálisan számított) áltagos forgalma elérje a piaci kapitalizáció 15 százalékát)
Azért gyönyörü attól félni, hog mi lesz fél év múlva... addig még rengeteg minden történhet... emiatt eladni hülyeség, eladja most, ès ha rendezödik a helyzet ès a mol elindul fel, és ha AZ indexböl sem kerül ki? Azért ennyire elöre árazni valamit... hát nem tudom...
Jajahm igaz: majd meglátjuk, ha tényleg baj van akkor likvidálom a pakkomat és kész. Jelenleg már Molly-Egisben vagyok beragadva, maradt még harmadnyi zsetonom, de 2 beragadást már nem "tűrök jól", jövő héten meglátom..
"Vannak olyan emberek akik,okosan beszélnek és ostobán cselekednek, és vannak olyanok akik ostobaságokat beszélnek, de okosan cselekednek!"
Döntsd el a tőzsdén melyik fél mi...vevő,eladó,elemző......
Törölt felhasználó2012. 11. 16. 16:34
Előzmény:
törölt hozzászólás
Nem tudom ki hogy van vele de én nem mindig találom az okokat hogy miért.
fokozódó nemzetközi helyzet ok rendben remeg mindenki keze.Amerika megborul...Görög Spanyol....stb
De már a jó hírekre is zuhanás a következő lépés.A kisbüfik meg kereskedhetnek vakon.Még az is lehet hogy a stoppokra utaznak ?????
Giga rally?
"A részvény ma nagy forgalommal kezdett mélyrepülésbe, de vélhetően nem a tegnapi prenzentáció miatt zuhan a papír. Inkább az MSCI indexek számításának lehet köze az eséshez, mivel egyes vélekedések alapján a MOL esetében is kérdéses, hogy benne tud-e maradni az indexben. Mint ismeretes, tegnap jelentette be az MSCI, hogy kikerül a Richter az MSCI Hungary benchmarkból. A társaság kapitalizációjához képest viszonylag alacsony a közkézhányad és a likviditás, így előfordulhat egy következő felülvizsgálatkor, hogy nem felel meg a feltételeknek a MOL."
valamint: link (egész komment utolsó 2-3 mondata szól a Mollyról: ..szerinte a befektetők már nem számítanak komolyabb emelledésre a következő 2-3 éveben és ezért adnak el)
szóval két vélemény is van jelen pillanatban, sztem meg mindkettő közrejátszik ...
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.