Ez várható Január elsejétől jövedéki adó megemelésével a literenkénti üzemanyagár jóval a régiós átlag fölé fog vélhetően ugrani, és bár elméletileg elképzelhető volt, hogy változtatni fognak az adónem nyár elején bejelentett mértékén, azonban november elején már Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója arról beszélt, hogy eldöntött tény: január 1-től 41 forinttal emelkednek az üzemanyagárak.
Fibonacchi és Kvazir nem válaszolt, ez is egy módszer. Egyébként Fibonacchi a Mol topikban OTP-ről értekezik tehát ott lehet itt nekem nem. Mellesleg Pistabá meg menyecske jelzőket aggatnak rám, ha jól értettem negatív értelmezés lehet mögötte. Köszönöm srácok, nagyon menők vagytok!
Látom beakadt nálad ez nem tulaj, nincs részvénye lemez. Nem baj. Nem az én MOL topikom, csak nincs széttrolkodva és lényegesebb info esetén aktív. Most csak oldalazás van.
A példa sem életszerű, de számítás így sem ok. 15 év után nem 200 Ft-od lesz részvényenként, hanem 3000, plusz a részvényed, ami a példa szerint 2800,-Ft.
Az a befektes osszege amennyiert vetted, 15 evig lenyegeben nem kerestel semmit, nem? Csak a befektetett osszegbol kapsz vissza aprankent. 15 ev utan vagy nullaban 200 ft osztit szamolva, ami szerintem realis. Az inflaciorol ne is beszeljunk, mert akkor 20 ev kell ahhoz. Szoval nem nagy bolt ez.
Ebben az elméleti számításban hibának tartom , hogy miért vonná le a bekerülési árat? Ha nem változik semmi, és egy Ft árfolyamnyeresége sem lesz (???), akkor is maradt a tőkerész+3000.
És tudjátok überelni egymást! :) OTP-ben mikor realizálódik a nyereség szerinted? Ebből a szempontból éppen az osztalék a jobb, mert nem kell folyton eladni a rv.-t, ha amúgy is hosszabb távú befektetést szeretnél. Az igazán csúnya, az éppen az OTP-ben ülő helyzete volna, ha tartja a 2021-ben 16K felett vett.rv-t!
Mert osztalek reszveny. Aki pl most vett osztalekra, (2800ft) az 15 ev mulva evi netto 200 ft osztalekkal szamolva, 3000 ft kap majd, vagyis 200ft osssznyeresege van, csak, levonva a bekerulesi arat. A teljes nyeresegakkor lesz, amikor eladja a reszvenyt, akkor realizalodik. Ezert fontos hogy emelkedjen azert. Azert 20-30 evig senki tart valamit.
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.