Topiknyitó: Törölt felhasználó 2005. 05. 31. 19:12

Mi történt a Mit tehetnek az önkéntes... cikkel  

kedves Portfolio,
ma du egy ideig az árfolyam oldalatok "portfolio.hu hírei" boxában olvasható volt egy hivogatás: "Mit tehetnek az önkéntes nyugdíjpénztári tagok a tízéves várakozási idő után?", de rákkattanva, a főoldalra jutottam.
a hirkereso.hu hébe-hóba átvesz egy-egy cikk-hivatkozást Tőletek és speciel ezt is elcsípte, még most is ott olvasható a "top4óra" boxban, persze lehet, h csak én tartom kétségbeesetten a topon, hátha..
szóval, mi van a cikkel? nagyon szeretném elolvasni
kössz,
sir george
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2005. 06. 07. 09:50
Előzmény: #3  Törölt felhasználó
Körülnéztem, s meglepetten láttam, hogy ezzel a kérdéssel nem foglalkozik senki sem.
.
Holott érekes hatásai lehetnek:
- a piacra 'ömlő' készpénz fogyasztást generálhat (fogyasztás növekedése, idei év áfa-bevétel növekménye)
- a készpénzigény állampapír-eladásra kényszeríti a nyugdíjpénztárakat (hozamcsökkenés ...)
- a nyugdíjpénztárakba visszafizetett összegek csökkentik a jövő évi költségvetési szja-bevételeket
.
I zgalmasabb a kérdés, mint amennyit ezzel a kérdéssel foglalkoznak... ...s itt a félév, most lehet igényelni a 10 év alatt felhalmozott kamatot és értékelési különbözetet... ...legközelebb a harmadik negyedév végén lesz kamatfelvételi lehetőség!!!
.
Üdv.
Törölt felhasználó 2005. 06. 01. 10:05
http://www.portfolio .hu/cikkek.tdp?k=5&i=54705
.
"Az évek során elért hozam viszont adómentesen felvehető."
.
S ez a lényeg!!!
Nem a tőkét kell felvenni, hanem a felhalmozott kamatokat és az értékelési különbözetet, mert az adómentesen megtehető, s 10 év alatt nem kis összegről van/lehet szó!!!
...ezt decemberig kamatoztatni kell, majd decemberben vissza kell fizetni belőle 333.333.-Ft, mint egyéni befizteést, így 2006-ban visszaigényelhető 100.000.- Ft, ami már szabadon (a befektetés nagyságának módosítása nélkül) elkölthető... ...de természetesen akár az egész is elkölthető, csak akkor csökken a megtakarítás, ill. a várható nyugdíj összege...
...s még 'ragozhatnám' ezen a vonalon tovább a kérdést!!!
Üdv.
Törölt felhasználó 2005. 06. 01. 09:49
Előzmény: #1  Törölt felhasználó
köszönöm!

Topik gazda

sirgeorge
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek