a tegnapi falbontó események is végképp feltették bennem a kérdést, hogy mi lesz az országgal?, mert véleményeket hallani a FIDESZ-ről, Gyurcsányról, holott a kérdés az, hogy mi lesz veled Magyarország?, erre kell a választ keresni!
Bár totál béna volt (nem lepődtünk azért meg, ugye?) az összes ellenzéki párt (kb. mint 2014-ben), azért a kúrmány fölényét figyelembe véve nem biztos, hogy sokkal jobban szerepelt volna egy olyan összeállítás, ami csupa olyan dolgot művel, mint amit az ellenzéket fikázók elvártak volna... ezzel azt akartam persze mondani, hogy a pálya széléről kényelmes / könnyű bekiabálni az edzőnek, hogy a mucsaröcsögei amatőr csapat miért kap ki már megint a Barcától... sajnos a fideSS egyvalamiben jó a lopáson kívül, és az a zombik terelgetése...
Nem tudom, mit teregetett ki H., és nem is védeni akarom... de az, hogy "bármelyik párttag nyilvánosan kiteregesse a belső vitákat", az számomra a transzparenciát erősítené. Pny-vel egyetértve, pont ennek az ellentettje az, amit a fideSS művel. Nyilván nem minden vita publikus, érdekes, stb. Én nem is követem pl., hogy melyik párt mit művel a "belügyeivel". De azért mégis NSDAP-s/MSZMP-s feelingje van annak, hogy a párt(állam) kifelé mindenáron egy egységes és oszthatatlan (indivisibiliter ac inseparabiliter, hehehe) párt képét sugározza. A politika normál üzemmódban a VITÁK színtere. Ergo abnormális, ahol minden "indivisibiliter ac inseparabiliter"...
Dehogy ismerem, csak azt állítom, hogy bizonyos nyilatkozatai ártottak a párt hitelességének. Egyszerűen belső levelezéseket, beszélgetéseket nem tárok a nyilvánosság elé csak azért, hogy a pártbéli kritikust lejárassam. Mert azzal t.képpen a pártot járatja le, így saját lehetőségeit is szűkítette.
A fura az, hogy az lmp-ből egyedül, Hadházyt lehet értékelni, a többi lmp-s csak a fidesz segget nyalja. Mszp-ből is csak Botka akarta a fidesz bukását, ezért inkább az mszp buktatta meg Botkát.
Azért meg lehet és kell tudni találni a két végpont között a helyes arányt, hogy egészséges vita van, de káosz és kifelé követhetetlen álláspont nincs. Amiről írsz, az a diktatórikus Fidesz mintája, amiből aztán nem meglepő módon ugyanilyen országirányítás is lett...
Véleményem szerint jó pár évig felesleges pártokkal foglalkozni, akár fidesz akár ellenzéki. Néhány hiteles ember fogja csak túlélni a fidesz rendszer összeomlását a most ismert ellenzékiek közül. Az összeomlás szükségszerűen be fog következni, egyre kisebb eséllyel, hogy békésen, és nem valószínű, hogy klasszikus "pártpolitizálás" révén. (Azt azért furcsállom, hogy egy diktatúrát építő rendszer pártja hogy lehet szimpatikusabb bármitől).
Mi lesz veled Magyarország?