Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket!
Kedv es koistvan! Én úgy tudom, hogy a tulajdonos eladhatja a lakást, mivel ez a hszonélvező jogait nem érinti! A haszonélvezőnek csak a hsználattal, hasznosítással kapcsolatban vannak jogai. De nagyon köszönöm a segítségedet és a linket is!
Kedves lempi! Neked is nagyon köszönöm, hogy segítettél!
A privát levél küldőjének külön köszönet, nagyon sokat segített! :-)
Most már nagyjából tudom, hogy mennyit érhet így a lakás, csak azt volna még jó tudni, hogy meg is veszik-e ennyiért, vagy csak lényegesen olcsóbban (úgy már nem adnám el). Arra gondoltam, hátha valaki így is hajlandó befektetni hosszabb távra. A lakás Sopronban van, a belvárosban. Mit gondoltok?
Kedv es koistvan! Én úgy tudom, hogy a tulajdonos eladhatja a lakást, mivel ez a hszonélvező jogait nem érinti! A haszonélvezőnek csak a hsználattal, hasznosítással kapcsolatban vannak jogai. De nagyon köszönöm a segítségedet és a linket is!
Kedves lempi! Neked is nagyon köszönöm, hogy segítettél!
A privát levél küldőjének külön köszönet, nagyon sokat segített! :-)
Most már nagyjából tudom, hogy mennyit érhet így a lakás, csak azt volna még jó tudni, hogy meg is veszik-e ennyiért, vagy csak lényegesen olcsóbban (úgy már nem adnám el). Arra gondoltam, hátha valaki így is hajlandó befektetni hosszabb távra. A lakás Sopronban van, a belvárosban. Mit gondoltok?
Mennyit ér a haszonélvezeti jog?
Van két lakásom, és a kettő árából egy újat szeretnék venni. Az egyiken azonban valakinek haszonélvezeti joga áll fenn! Az illető nem lakik a lakásban és nem is szándékozik odaköltözni soha, de nem akar lemondani se róla. :((
Meg tudnátok mondani, hogy ez mennyivel csökkenti a lakásom értékét, ha el akarom adni? Tudok rá esetleg találni befektetőt, aki így is közel a teljes árat megadná?
Kérem válaszoljatok, mert nagyon fontos lenne! Vagy ide, vagy a mameluk60@freemail.h u címre. Nagyon hálás lennék, ha valaki segítene!