Topiknyitó: Törölt felhasználó 2005. 07. 24. 23:24

Melyik brókercégnél érdemes tőzsdézni?  

Éppen váltani szeretnék, mert a mostaninál nem volt nagy szerencsém, hátha ebben volt a hiba...

Mit ajánlotok?
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2005. 07. 28. 11:01
Előzmény: #25  Törölt felhasználó
1. C-nél ősrég voltam, akkor még volt
2. sztem van, de sztem sehol sem adnak hotline-t vagy ilyesmit, hogy bármikor rendelkezésedre állnak munkaidőben vagy ilyesmi. Az ebrokinál jóval gyorsabban értem el az üzletkötőt, mint a BC-nél, asszem a Procent meg a Wintrust volt még ilyen baráti... csak megvették. Sztem a nagyok épp ezért nem jók, gondolom, nem véletlen az Equitas népszerűsége.

2 everybody:

Kedves portfolió,
páran (én is) kérdezzük:
mikor jelentetik meg a cégek a gyorsjelentéseket? Kérnék szépen egy táblázatot a cégekkel és a dátumokkal.
előre is THX
Ja, természetesen ez a tipokkolegákhoz is szól, vki dobjon meg vele PLS
THX
AKS
Törölt felhasználó 2005. 07. 27. 05:36
Előzmény: #24  Törölt felhasználó
marha rendes vagy gabcsiko és AKS
------
1. És a Cocordenál is van napon túli short?
-------
2. Ebrokernál van olyan mint a concordnál, hogy van egy befektetési tanácsadód ha betolsz 5-8 millió forintot és csinálsz havi 40 milliós forgalmat?
--
köszi a választ köszi a választ köszi a választ
Törölt felhasználó 2005. 07. 26. 23:27
Előzmény: #21  Törölt felhasználó
1.+2. ha DT-ezni akarsz, akkor átkötik napon túlra, ha nem akarod zárni.
annak utána kell járni, hogy érdemesebb-e eleve átkötéssel shortolni (ma épp a SYN 645-ről csúsztam le, amilyen balfax vagyok)
13k-nak lett volna 30e jutaléka mindennel együtt. 13e SYN prompton 10M, aminek a 30e a 3 ezreléke, amiből 2 ezr. fix ktg, a többi a BUBOR-kamat (kvázi lombardhitel)
ez kb. a DT-del megegyező díj.
Törölt felhasználó 2005. 07. 26. 23:17
1. átkötéssel ameddig csak akarod
2. sztem a BC-nél is. régen voltam ügyfelük, sztem sokat kavarnak és drága is
3. hatizni csak telefonon lehet, prompt megbízásokat neten érdemes (látod a köníyvet, és egyéb előnyök)
arra készülj fel, hogy telefonon épp a legrosszabb pillanatban nem lehet elérni az üzletkötőt (készíts össze 3-4 tel.számot, akkor talán) - ezért is lenne jó a full netes system
Törölt felhasználó 2005. 07. 26. 22:52
Kérdés:
Ebrokernél telefonon is lehet adni bármilyen tíousú megbízást és a tőzsdei megbízás díjja ugyanannyi mintha interneten adnám?
Válasz:
Lehet telefonon is, de akkor magas jutalékért dolgoznak (1%). Ha ledöglik az ebroki, csak akkor számítnak online árfolyamokat. Én kb. fél éve ebrokizok neten, és nekem különösebb gondom nem volt. Jó néha vacakol, de pénzt még nem buktam vele. Szerintem a banki háttér miatt ez a legbiztonságosabb. A jutaléka sem túl eszeveszett (Magánbefektetőivel 0.4%, ill. 0.2% Day Trad-en).
A többi kérdéseidre nem tudok válaszolni.
Törölt felhasználó 2005. 07. 26. 20:52
légy szíves ne baromkodj bele.
------------
s ziasztok sorstársak.
kérdései m:
---- -----
1. Ebrokernél lehet e napon túl shortolni és max. meddig?
------------ ------
2. Budacashnél lehet e napon túl shortolni és meddig?
------- ---- ----
3. Ebrokernél telefonon is lehet adni bármilyen tíousú megbízást és a tőzsdei megbízás díjja ugyanannyi mintha interneten adnám?
------
ARP vagy valaki más válszoljon légy szíves
-------
köszi a válaszokat köszi a válaszokat köszi a válaszokat köszi a válaszokat köszi a válaszokat
Törölt felhasználó 2005. 07. 26. 20:00
Előzmény: #17  tKo
Mindegy melyiket választod, a tőkédet valószínűleg elbukod a következő medvepiacon...
Törölt felhasználó 2005. 07. 26. 19:47
sziasztok sorstársak.
kérdései m:
---- -----
1. Ebrokernél lehet e napon tűl shortolni és max. meddig?
------------ ------
2. Budacashnél lehet e napon túl shortolni és meddig?
------- ---- ----
3. Ebrokernél telefonon is lehet adni bármilyen tíousú megbízást és a tőzsdei megbízás díjja ugyanannyi mintha interneten adnám?
köszi a válaszokat köszi a válaszokat köszi a válaszokat köszi a válaszokat köszi a válaszokat
Törölt felhasználó 2005. 07. 26. 16:11
Előzmény: #17  tKo
E.
tKo 2005. 07. 26. 16:07
Hi,
Szóval egy kisebb kezdõ tõke esetén, 800k - 1.5 m közt melyiket érdemes választani?
Equitas vagy BudaCash?
Törölt felhasználó 2005. 07. 26. 13:05
Előzmény: #13  prfecó
sztem a BudaCash-nél is jobb diktafonra venni a telefonos megbízást...
az a szívás a telefonos rögzítéssel, hogy "véletlenül" letörölhetik a szalagról a nekik nem tetsző részeket. vagy "kirecsegik", használhatatlanná teszik (white noise :)
sztem az írásos visszaigazolás minden esetben követendő
erre (is) lenne jó az e-szignó
Törölt felhasználó 2005. 07. 26. 12:46
Előzmény: #14  Törölt felhasználó
sztem az IEB jó és megbíz6ó..
viszont telefonos a hati, ami sztem nagyon nincs rendjén.
cserébe megkapod a banki háttér biztonságát, ami 1-2 misi felett jó.
a díjai frankók, én az erstétől menekültem át.
(hálátlan kis g..i voltam, mert épp előtte kaszáltam, amibe a bróker is besegített, dehát pofátlanül felvitték a hatis díjakat)
equitasnál is vagyok, de még semmit nem kötöttem náluk, mert lebeszéltek a 13k-s MOL-ról. (aztán vettem 15k-ért az IEB-nél :)
Törölt felhasználó 2005. 07. 26. 12:07
Előzmény: #13  prfecó
Mit ajánlatátok hol nyisson számlát az emberfia ha shortolni szeretné majdan a macit meg belekostolna a határidőzésbe?
prfecó 2005. 07. 26. 12:02
Olvasva a hozzászólást én telefonon keresztül adtam a megbizást, aminek később nem lett bizonylatolása.2,5 misi bánja a nagy tőzsdei válságból adodó veszteséget.Hivatalo san pairon átutalt államkincstárjegy csak a PSZÁF vizsgálat találta meg, de a válasz az volt két fél között a biróság itét, igaz ők is büntetteka Questor un. állományi rendezetlenség miatt.
Tbarna 2005. 07. 26. 09:19
Előzmény: #11  Törölt felhasználó
És ezt a PSZÁF rendjén valónak találta?
Törölt felhasználó 2005. 07. 26. 09:14
Előzmény: #10  Tbarna
Nem, szóban adtam a megbízást.
Tbarna 2005. 07. 26. 09:11
Előzmény: #9  Törölt felhasználó
A megbízást írásban adtad?
1999 már rég volt, de elvileg vissza kellett, hogy igazolják. Szerintem akkor már ez a telefonos rendszer is működött.
Elég furcsa mindenesetre, főleg a PSZÁF.
Törölt felhasználó 2005. 07. 26. 09:00
Előzmény: #8  Tbarna
Persze, adtam egy megbízást vételre. Egy hét múlva tudtam csak érdeklődni személyesen az irodában. A kis hölgyemény közölte velem, hogy nincs pénz se pedig részvény a számlámon. Kértem, hogy ezt adja írásba. Miután megtörtént udvariasan érdeklődtem az "elveszett" 5 millióm után ami 1999-ben nagyon sok pénz volt - igaz most is az. Kiderült, hogy én adtam megbízást valakinek aki teljes jogkört gyakorolt a számlám felett és felvette a pénzt. Ezen én nagyot kacagtam és kértem, hogy mutassanak iratokat az ügyletről. Nos azt persze nem tudtak. Kértem az igazgatót stb., másnap odaadták cashben a lét, de ugye engem kár ért az elmaradt vétel után. Ez nem érdekelte őket. Elmentem a PSZÁF-hez ahol azt a választ kaptam írásban, hogy nem találtak kivetnivalót a cég eljárásában. Arra kitérő választ kaptam, hogy miért nem volt a számlámon vagy a pénz vagy a részvény. A bíróság független szakértőt rendelt ki akinek a véleményét - ami elmarasztalta a quaestort - nem vette figyelemne a bíróság. Így a kb. 400e forint elmaradt hasznomból 50e általános kártérítést ítélt meg. Ja én fizettem a szakértőt : 40e + ügyvéd 100e. Jóljártam. Ajánlom a quaesztort.
Tbarna 2005. 07. 26. 08:51
Előzmény: #7  Törölt felhasználó
robster,
Elmondod részleteket? Érdekelne...
Törölt felhasználó 2005. 07. 26. 08:38
Előzmény: #3  Törölt felhasználó
Ja a Quaestor télleg jó választás, nekem 1999-ben az ÖSSZES pénzemet lenyúlták ( kb. 5misi ), nem csinálták meg a megbízásomat és még nekik állt feljebb. A PSZÁF meg nem talált kivetni valót, a bíróság viszont igen ... szal, vigyázni a quaestorral.
Törölt felhasználó 2005. 07. 25. 13:40
Előzmény: #5  Törölt felhasználó
Köszi fiúk. Igazából apróval játszok, a nagy pénz a házban áll (eléggé el nem ítélhető módon).
Tényleg szimpatikus az Equitas-nál az alacsony jutalék, eddig 1%-kal bajmolódtam. Ami eddig a legjobban zavar, hogy csak Budapesten van irodájuk, bár gyakran megfordulok arrafelé, de akkor nemigen van rá időm, hogy bemenjek szerződést kötni.
Azért majd valahogy megpróbálom beiktatni őket.
Törölt felhasználó 2005. 07. 25. 13:13
Előzmény: #4  Törölt felhasználó
Az equitasnak egy fő baja van: nincs banki háttere.
Akkor van jelentősége ennek ha több (tíz)millió forintot akarsz forgatni mert egy esetleges csődnél bukod a beva által védett rész feletti pénzed.
A másik baja hogy nincs napon túli short meg határidő, egyébként nagyon jók és kb fele a jutalékuk a többinek (0,25% és 0,15% daytrade).
Eddig nem tapasztaltam olyat hogy ne tudtam volna kereskedni amikor akartam rendszerhiba miatt.
Törölt felhasználó 2005. 07. 25. 13:07
Előzmény: #3  Törölt felhasználó
Azért az IEB-nél sokkal jobb az Equitas, ez szvsz nem is kérdéses. (Mind a kettőnél van számlám, úgyhogy részben saját tapasztalatból is mondom, de sok-sok más tőzsdéstárs véleménye is megegyezik ezzel, amelyek a különböző internetes fórumoon olvashatók).
Szerint em a BÉT-en való egyszerű internetes részvénykereskedéshe z, 1-2M-s tőkével feltétlenül az Equitast érdemes választani. Ez egy nagyszerű brókercég kiváló kereskedési rendszerrel, és a legolcsóbb díjakkal: egyértelműen a legjobb megoldás.
Törölt felhasználó 2005. 07. 25. 12:09
Én tudom ajánlani a IEB-t,valamint a Quaestort!
Mindkettő nél van net-es megbízás, olcsó díjak, ingyenes elemzések, day trade,határidős kötés stb.!
Futtass egyébként kondíciós listát, abból ki tudott deríteni!
matgab 2005. 07. 25. 09:23
Előzmény: #1  Törölt felhasználó
Már volt egy ilyen topic, ott ha jól melékszem nagyrészt az equitast ajánlották...
Keress rá a Fórumban az equitas szóra és kb. féléves topic lehet...

Topik gazda

tokos
3 3 2

aktív fórumozók

friss hírek További hírek