Topikgazda: Törölt felhasználó 2005. 06. 22. 12:49

Megtévesztett az Auchan - 4 millióba került  

Ugrás a cikkhez
A Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa 2005. június 21-én tartott tárgyalásán megállapította, hogy az Auchan Magyarország Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. a fogyasztók megtévesztésére alkalmas magatartást tanúsított, amikor nagy példányszámban kéthetente megjelenő akciós újságjában nem a valóságnak megfelelően tájékoztatta a vásárlókat. A Versenytanács 4 millió forint bírság megfizetésére kötelezte a vállalkozást.

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=55547
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
bpmcwap
bpmcwap 2005. 06. 23. 07:38
Előzmény: #17  Törölt felhasználó
sajna a szar ott van mindenben és ha a gyártok 1forint nyereséget látnak akkor akár egyenesen a szánkba is bele sz@rnak... :( Valoban szornyuek ezek a multik, de hova a francba menjek vásárolni??? én havonta 2-3 alkalommal megyek vásárolni, hogy feltoltsem a spejzom, és tudjátok akár kétszer annyit is fizetnék az élelmiszerért ha tudnám , hogy legalább kevesebb az e-kaka benne, vagy minoséget fogyasztok,de nem csak az élelmiszerrel van igy!hát vannak nekunk muszaki, barkács, de még sport multijaink is és akkor jottem rá mekkora kamu ez az egész mikor a lakást ujitottuk fel.Az egyik árgaranciál, a másik minoséggaranciál... nahja... a csavart amit megvettem az egyikbe nem tudtanm becsavarni a falba olyan gagyi volt, a konyhaszekrény foggantyuját harmad áron láttam meg egy mezei butorstudioban ahova véletlen tévedtem be 2honappal később... az ujságjaik teli vannak hazugságokkal...megn yilt ez a dekatlonhujeség is... még egy multi aminek akcioja van de áruja nincs, mert ugye amiért esetleg bemész egy ilyen hejre azt vagy nem lehet kapni, vagy csak méreten aluli van, vagy az 1darab van ugyan de annak valami hibája is van, vagy akármi... és mindegy hogy bicikliért, sörfruháért, csavarért, projektoros tévéjért, solárlámpáért, vagy csak étolajért mész a multihoz,ami miatt odamentél az nincs, de az asszony ha már itt vagyunk korbenéz, hogy mi kellhet haza, a gyerek vágyik már valami uj játékra, a biztonságiőr kinézi a zsebedbol még a saját zsebkendodet is, de egy eladot nem fogsz találni, hogy esetleg segitséget kért tole, vagy ha találsz cseszik segiteni, mert a háta kozepe is unja hogy ott szkecccsol kitudja mennyiért,de oruljon hogy egyáltalán van munkája,mindezek ellenére a torkod eltudná vágni, hogy egyáltalán eszedbe jutott hogy hozzásszolj bármilyen okbol is és kulonben is nem tudja... az, hogy lassan már nincs egy uzlet sem ahova elmenj vásárolni, az egy dolog, vagy ahol koszonjenek mikor betérsz, vagy ahol tudják a kereskedok elso szabályát, hogy a kereskedo van a vevoért és nem forditva... nos mára nincs is kereskedelem... raktárak vannak s mi egerek vagyun ezekben a raktárakban, ahol előszeretettel szedjuk a polcokrol a patkánymérget...
Törölt felhasználó 2005. 06. 22. 17:27
Előzmény: #16  Törölt felhasználó
Brumi0000 lehet hogy igazad van, de ha nincs ez az árverseny akkor nem biztos, hogy eszükbe jut a gyártóknak ilyen vackokat használni. - szerintem
Törölt felhasználó 2005. 06. 22. 17:08
Előzmény: #12  Törölt felhasználó
Az a baj, hogy a sok szemetet E-műbiszbaszt jódrágán is megkapod...
Nem kell ahhoz olcsón vásárolni...
Törölt felhasználó 2005. 06. 22. 17:08
Az a baj, hogy a sok szemetet E-műbiszbaszt jódrágán is megkapod...
Nem kell ahhoz olcsón vásárolni...
matgab 2005. 06. 22. 17:06
Hát én magamtól még nem voltam nagybevásárlóközpont ban...
Illetve évente egyszer nyaralás előtt...
De mondjuk nem is én tartom el ezeket a szarokat...Amúgy is utálom a tömeget meg a kóválygást...
Törölt felhasználó 2005. 06. 22. 17:00
UFA egyetértek. Tegyünk a kormányzatnak javaslatokat a paraziták megfingatására.
Törölt felhasználó 2005. 06. 22. 16:56
Előzmény: #10  matgab
Szidja itt mindenki a multikat közben meg oda járunk vásárolni, csak azért mert ott 5 forinttal olcsóbb. Ha kiszámolod azt hogy kiautózol a cuccért (itt persze nem a havi rendes nagybevásárlásra gondolok) lehet hogy nem vagy előrébb mintha a sarki ABC-ben vásárolnál, ráadásul megveszel egy csomó olyasmit amit amúgy nem akartál csak olcsó volt és hát olyan áron még a hülyének is megéri.
Szerintem a főbaj mégsem ez. Az árversennyel rákényszerítik a beszállítókat az árcsökkentésre, azt pedig egy szint után csak minőségromlással (más alapanyagok használatával) tudják vállalni. Mi pedig megesszük a sok sz@rt és még örülünk is neki, hogy 800 Ft-ért sikerült vennünk sajtot nem pedig 1200-ért. És esszük a 800 forintos tejport meg szóját meg a sok mű E bizbaszt.
Törölt felhasználó 2005. 06. 22. 16:46
Ha lenne eszünk, leszavaznánk a pénzünkkel Őket. De annyira elszaporodtak ezek paraziták, (i.e: multinacionális élelmiszerláncok) hogy egyre nehezebb megkerülni őket. Kormányzati szintről el kell kezdeni szabályozni őket: korlátozni a nyitvatartásukat, adókedvezményeiket megszüntetni - egyszóval egy kicsit a nyakukra kell lépni. Ha nem tetszik neki, hadd visítson legfeljebb eltünik innen.
matgab 2005. 06. 22. 16:32
Előzmény: #9  Törölt felhasználó
Solymáron épül a következő Auchan...
Már előre utálom...Nem igaz, hogy nem lehetett volna valami normális dolgot oda építeni...
Eddig kb. legalább 10 kisebb-nagyobb közért működött, ezek nagy része most be fog csukni. Eddig a nagyjából egészséges verseny egészséges árakat is szült. Meg azt is tudtam, hogy a fodrász ott vásárol, én a fodrászhoz megyek, a fodrász meg ott vásárol mindent ahol él, ergo az egész közösség jobban járt (keynes)
A helyi szállítmányozók is tönkre fognak menni.
Ráadásul az Auchan majd jól kivonja a profitját az országból is (lásd menedzsment fee, vagy tagi hitel cím alatt...)
És emellett van pofájuk azt hírdetni, hogy 350 új munkahelyet teremt az Auchan...Anyjukat! Teremtsenek Franciaországban ilyen feltételekkel, ne itt!
Törölt felhasználó 2005. 06. 22. 16:10
Előzmény: #8  Törölt felhasználó
gusztustalan, amit a multi láncok művelnek. mivel övék, s méginkébb övék lesz a forgalom, ezért olyan feltételekbe (kereskedelmi költségek, fizetési feltételek, kereskedelmi márkás termékek, stb.) kényszerítik a beszállítókat, hogy azok vért izzadnak. amíg ki nem szívták belőlük azt az utolsó cseppig. az Auchanra a legjellemzőbb, hogy én speciel 5-6 olyan cégről tudok, aki felszámolási eljárást indított az Auchan ellen, mert nem fizet. azért, mert ez neki ingyen forrás. szép, nem?
Törölt felhasználó 2005. 06. 22. 14:29
Jancsika.
Azt írtad milliárdos adót fizetnek meg az adószámuk miatt. Sajnos az ÁFÁT Te fizeted meg, a multi élelmiszerlánc azt csak átutalja az Apehnak.
Törölt felhasználó 2005. 06. 22. 14:26
30-45 nap kiemelt multi gyártónak
30-90 nap egyéb multi gyártónak
90-270!!! nap hazai nem élelmiszer beszállítónak.
30-na p hazai mezőgazdaságinak (önköltségi áron)
GRATULÁLUNK, ön garantáltan csak nyerhet nálunk!
jancsika 2005. 06. 22. 14:19
Előzmény: #5  jancsika
arp!
Amely a cégeknek az adószáma 2-44 az összességében milliárdos nagyságrendő adót fizet meg.
Igen vannak diszkontok is: Én nem tudom a 30-45 napos fizetési határidő miért olyan durva?
jancsika 2005. 06. 22. 14:15
Előzmény: #3  jancsika
Az, hogy ez az állami "szeretet" mekkora is, azt az aláábi tények bizonyítják:
1. Egyetlen hiper péksége sem felel meg maradéktalanul az ANTSZ előírásainak, mégsem záratják be.
2. Egyetlen hiper sem tartja be dolgózói részére kiadandó napi pihenőidőt, valamint szabadságolási gyakorlatuk sem felel meg a hatályos jogszabályoknak. Mégsem hallani 100 milliós bírságokról.
3. Az itt szereplő társaságot - ha nem lenne ilyen töketlen a bíróság- ma már a bíróság által kinevezett felszámolási biztos vezetné. ( Megjegyzem ezzel- felszámolási eljárás indult ellene- az összes létező pályázatból automatikusan kiesett volna. Vajon miért?
A válasz egyértelmű: Finoman leírva lobbitevékenység, gyakorlatilag egy nagy K.
Arra gondolt már valaki, hogy elő kellene írni mielőtt az ilyeneknek adókedvezményeket adunk a kötelező hazai beszállítói arányt?
Szóval asszem ez van
Törölt felhasználó 2005. 06. 22. 14:14
Belülről ismerem multi élelmiszerláncokat. Csak a managementjüket (hajcsáraik) fizetik meg, a fronton dolgozókat kiszipolyozzák (Lidl botrány). ÁFA manipula náluk is megy "mert hülye azért nem vagyok" - ugye? A megmaradt kicsiken ott liheg az APEH, kénytelenek legalább olyan morállal ÁFÁzni ha nem akarnak ráfázni. A piacolókkal nem foglalkozok, csak a telepített bolttal és kasszával rendelkező kicsi hazaiakról beszélek.
jancsika 2005. 06. 22. 14:05
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
Tévedés!
A Hiperek abszolut nem diszkontkategóriák. Az állam azért szereti őketr, mert legalább az ÁFÁT rendesen befizetik, és dolgozóikat is rendes béren jelentik be. Az tény, hogy sokkal több munkahely szünik meg miattuk, mint ahány embert foglalkoztatnak, de összsségében többet fizetnek be, mint a sok kis cég.
Törölt felhasználó 2005. 06. 22. 13:53
Előzmény: #1  portfolio
Szurkolok a GVH-nak. Ez a kis bírság semmi ahhoz képest milyen károkat okoznak a hazai piacnak, meg kell sarcolni egy kicsit a multélelmiszerláncok at is. Adózni nem szeretnek,a nyereséget előbb utóbb hazaviszik, éhbért fizetnek a dolgozóiknak, éves beszámolót nem adnak le, etikátlanul hosszú fizetési határidejükkel plusz finanszírozási terheket rónak a hazai beszállítóiknak, termelési ktsg szintre szorítják a beszállító mezőgazdasági vállalkozók átvételi árait, tönkreteszi a hazai kereskedelmi vállalkozókat. Ez az "olcsóságuk" titka.

Topik gazda

arp
5 5 3

aktív fórumozók

friss hírek További hírek