Portfolio
4
5
1
2017. április 01. | 08:10
#1

Megmutatták, mit okoznak Magyarországnak az EU-pénzek  

ugrás a cikkhez
Az EU-források beáramlása nélkül a magyar gazdaság 6%-kal kisebb lenne ,a lakossági fogyasztás hasonló mértékben maradna el a mostanitól, a beruházási szint pedig a mostaninak a kétharmada lenne - állapítja meg a KPMG és a GKI
Rendezés
Hozzászólások oldalanként
2017. április 02. | 18:40
előzmény: #46  gambadoro
#47
Veled értelmetlen a vita, mert mindenhez mindenkinél jobban értesz, ha már egyszer láttál olyat, amiről éppen szó van... Nem kell hozzá sok ész, hogy valaki belássa, a röntgen és társainál JELLEMZŐEN NEM fizetnek hálapénzt. (a jellemzően szónak is nézz utána, mielőtt megint a szokásos "ellenérvvel" jössz, amivel országos átlagokat akarsz cáfolni, hogy egyszer a piacon egy ember azt mondta, hogy ő látott már olyat, aki azt hallotta, hogy valaki fizetett). " ma már a képalkotó eljárások számítanak a legfontosabb preventív és diagnosztikai eszközöknek nem az rtg mert az szrt sem ért legfeljebb ha csontod" És? Ezt itt ki vitatta? Az állítás annyi volt, hogy a képalkotóknál nincs annyi hálapénz.
2017. április 02. | 18:34
előzmény: #45  -pny
#46
tök jó, hogy mindenhez értesz:) komolyan te mennyit vársz egy ct-re? mellékesen megjegyzem, hogy ma már a képalkotó eljárások számítanak a legfontosabb preventív és diagnosztikai eszközöknek nem az rtg mert az szrt sem ért legfeljebb ha csontod törik :))))))))))))))))))))))))))))))))
2017. április 02. | 17:35
előzmény: #44  gambadoro
#45
Műtétekre, komolyabb orvosi kezelésekre szoktak hálapénzt fizetni. A röngtenre bemész, kijössz, a legtöbbször a dokival nem is találkozol, csak vmelyik ápolóval. Ott senki nem hálapénzezik.
2017. április 02. | 17:28
előzmény: #43  tozsdenyul
#44
miért ne lenne? UH-ra is be kell ugye jutni, röntgenre is, ha nem akarsz 2 hónapot várni így hirtelen a legszebb a ct és az mr :)))))
2017. április 02. | 17:20
előzmény: #42  gambadoro
#43
mert ott nincs semmi halapenz
2017. április 02. | 16:36
előzmény: #23  _Bekre_Pal_
#42
a képalkotás az egyik legjobban fizetett amúgy
2017. április 02. | 16:35
előzmény: #39  realestate
#41
tudom, nehéz ezt megérteni a fidesz LIBSISZOCI kedvesem kisztitkárok párttitkárfattyak szdsz ifjúsági tagozat te miről beszélsz??:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
ts3
2017. április 02. | 16:18
előzmény: #39  realestate
#40
Kisgyerek, 7 éve a fidesz árulja a hazát most éppen púúúútyinnak. Védjük meg az országot Moszkvától. Támogatod?
2017. április 02. | 13:47
előzmény: #37  ts3
#39
Szakadj már le a fideszről ember mit kezdjek veled, látom valami köfejű libsi vagy aki számokkal nem nagyon birkozik meg , hát igen azok makacs dolgok. Nem baj akkor fidesz összeesküvés meg putyin. Hajrá védjük, hogy gondolod?
ts3
2017. április 02. | 13:45
előzmény: #35  realestate
#38
"Öreg gondolom valami DK-s klikkhez tartozol," Kizárt, hogy gondolkozol. Fideszben tilos gondolkodni.
ts3
2017. április 02. | 13:43
előzmény: #35  realestate
#37
Ébresztő kisfiam, 7 éve a fidesz árulja a hazát most éppen púúúútyinnak. Védjük meg az országot Moszkvától. Támogatod?
2017. április 02. | 13:43
előzmény: #34  ts3
#36
ts3
2017. április 02. | 13:41
előzmény: #32  ts3
#35
Öreg gondolom valami DK-s klikkhez tartozol, nem sajnállak titeket, hogy ellöktek a kondértól, de azt ajánlom próbálj meg dolgozni meg gondolkozni, és ne fideszezni állandóan mert nagyon unalmas vagy, mert ezzel nem mész semmire. Te meg mindenbe fideszt látsz lehet, hogy már a napot is ők festik narancssárgára.
ts3
2017. április 02. | 13:39
előzmény: #31  realestate
#34
Kezdesz kibújni mint szög a zsákból, fika nick. Mi volt az előző nicked?
2017. április 02. | 13:38
előzmény: #24  SREd
#33
"A kivándorlás leginkább azért gyorsult fel 2009-2010-től, mert akkor szűnt meg a legtöbb célország esetében az a derogáció, amivel éltek a 2004-ben csatlakozott tagok esetében, hogy ne áramoljanak oda tömegesen a KKE-i munkavállalók" Meg nyilván a válság miatt is. Ami ilyenkor persze szerintetek is volt, csak akkor nem, amikor Gyurcsányozni, meg elmúltnyócévezni kell...
ts3
2017. április 02. | 13:37
előzmény: #27  realestate
#32
"Az EU-s pénzt meg azért használják mindenhol elég szarul fel, mert jórészt be van szabályozva, hogy mire lehet és ne gondold, hogy összeesküvés mentes nyugati barátaid megengednek konkurenciát építeni a saját brandjeiknek belőle." Ja, még az is be van szabályozva, hogy csak fideszközeli cégek költhetik el az EU-s pénzeket, a túlárazott projektek keretében, esetleg vadészházra saját lakás céljából :))
2017. április 02. | 13:36
előzmény: #30  ts3
#31
Látom 3 nikkel nyomod prolikám
ts3
2017. április 02. | 13:34
előzmény: #29  realestate
#30
Látom sértődős vagy fiacskám.
2017. április 02. | 13:32
előzmény: #28  ts3
#29
Tatuska lehet fiatalabb vagyok nálad
ts3
2017. április 02. | 13:31
előzmény: #27  realestate
#28
Jól van na fater, nyugodj meg, nem bántom neked tovább a fideszkédet.
2017. április 02. | 13:08
előzmény: #26  ts3
#27
A fidesz fóbiáddal nem tudok mit kezdeni. Én leszarom mit mond a fidesz, soha nem kaptam tőlük semmit de a másik oldaltól se. A nemzet az ahová születtél tagja vagy és nem egy jött ment, ha te bárhova mész jött ment leszel mert egész életed nem elég arra, hogy behozd átszocializáld magad. A fiad félig lesz jött ment az unokádnak már az lesz a nemzete. A konzisztens érvelés nem az erősséged ezt látom : "ok fiatal nem anyagi megfontolásból megy el, hanem a gyerekének szeretne biztos, nyugodt jövőt, ami jelenleg Magyarországon az átlag magyarnak szinte lehetetlen." - full anyagi módon érvelsz anyagi dolgok ellen. Szerinted eddig mikor nem tolvajok kormányoztak? Az összeesküvés elmélet egy 0 érv, ha valamivel nem tudsz mit kezdeni akkor ezt mondod. Egy baj van kisfiam a világ mindig alkukon alapul - persze ha valaki csak egy picit is ki meri mondani akkor a nagy mediagépezet azonnal összeesküvés elméletet kiált, a prolikák pedig kacagnak - és szopnak tovább - hahaha - , ha majd az esztergapadnál, vagy a kétnyelvű call centernél magasabbra is jutsz látni fogod a való életben, hogy bizony nem összeesküvés elmélet van, hanem összeesküvés de lehet ezt PC módon diplomáciának, politikai alkuknak meg akárminek tekinteni. Az EU-s pénzt meg azért használják mindenhol elég szarul fel, mert jórészt be van szabályozva, hogy mire lehet és ne gondold, hogy összeesküvés mentes nyugati barátaid megengednek konkurenciát építeni a saját brandjeiknek belőle. Lehet belőle bugyuta játszóteret, meg erdei-ösvényt építeni -mielőtt nagyon beleállsz ez egy sarkítás volt.
ts3
2017. április 02. | 12:50
előzmény: #21  realestate
#26
""hosszú távú gondolkodást" - nemzeti szempontból értettem ha valaki nem hisz vagy nem akar nemzetben gondolkodni csak egyéni szempontból és csak anyagi dimenzióban, akkor el kell menni a legmagasabb élet színvonalú országba és vita lezárva." Meséld mér el, te hogyan gondolkodsz nemzetben? És látsz e most magyar politikust aki nemzetben gondolkodik? Egyébként te lyukadsz ki mindig az anyagi kérdésekre. Sok fiatal nem anyagi megfontolásból megy el, hanem a gyerekének szeretne biztos, nyugodt jövőt, ami jelenleg Magyarországon az átlag magyarnak szinte lehetetlen. "A kivándorlás mértéke - bár látom nagyon nem akarod érteni - nagyjából kormányfüggetlen." Legalább is a fidesz ezt szeretné ha elhinnék az emberek. "Szerintem ha a Jó Isten kormányozna, akkor is kb ennyi lenne +/-10%." Elég ha nem tolvajok kormányoznak, és máris sokkal jobb élet lenne itt. "Ez egy jól felfogott nyugati stratégia - jobb kelet európaiakkal feltölteni a gyárakat, mint analfabéta bigott afrikai és arab bevándorlókkal." Nem túl komoly összeesküvés elméletet gyártottál. Aki mijaf@szért fogadnak be annyi migránst? " ÉS még egyszer én azt mondom ne úgy fogjuk fel ezt a kis EU-s pénzt, hogy mekkora kegy hanem mint minimális ellenszolgáltatás azért a munkaerőért, amit a TE! adódból nevelünk/tünk fel és a TE! nyugdíjadat nem fogja fizetni." Az EU-s pénzt teljesen rosszul használjuk fel. Életképtelen vállalkozásokat ezreit életben tartjuk ha jó kapcsolati tőkével rendelkezik a fidesz felé. Az életképes vállalkozásokat akiknek nincsenek kapcsolataik tönkretesszük. Jelenlegi felhasználása az EU-s pénznek, igazából több kárt okoz mint hasznot az ORSZÁGNAK, de nem tolvajoknak. "mit a TE! adódból nevelünk/tünk fel és a TE! nyugdíjadat nem fogja fizetni." Ezért nem kellene elcseszett tolvaj országot építenie a fidesznek már 7 éve. "Ha te ennek örülsz és annak drukkolsz minél többen menjenek el és mekkora okosság, hogy elmennek akkor sajnállak." Én meg téged sajnállak ha olyan gondolatokat vetítesz ki rám, amik inkább a te gondolataid. (olvass utána, hogy megismerd önmagad: projekció) "Én azt mondom szerintem ezt nem kéne a nyugatnak ingyen adnunk, ha kell adminisztratív eszközökkel a felnevelés költségét az egyénen keresztül érvényesíteni kell." És evvel mit oldottál meg? SEMMIT. Gratulálok neked. :))))) Szinte minden gondolatod a pénz körül jár. Már megint csak valakitől pénzt hajtanál be.
2017. április 02. | 12:31
előzmény: #22  _Bekre_Pal_
#25
Komoly érv!
2017. április 02. | 12:13
előzmény: #8  kardkovacsi
#24
A kivándorlás leginkább azért gyorsult fel 2009-2010-től, mert akkor szűnt meg a legtöbb célország esetében az a derogáció, amivel éltek a 2004-ben csatlakozott tagok esetében, hogy ne áramoljanak oda tömegesen a KKE-i munkavállalók. A külföldi munkavállalás a sokbilliós kalkulálgatásokkal szemben nem egyértelműen káros, több okból: -a kinti tapasztalatok egy része hazaáramlik a személyek nélkül is-sokan hazautalják a kinn megszerzett jövedelmük egy részét a családjuknak-ugyan láttam én is statisztikákat, hogy milyen arányban mondták a kimenők, hogy nem térnek vissza, és a készítőik készen lettek volna a fejükre is megesküdni, hogy ez pont így is lesz, de módosító körülmények bármikor felléphetnek, pl elegük lesz a kinti migránsdédelgetésből; kellően megszedik magukat ahhoz, hogy abból itthon is jól boldoguljanak; kedvező üzleti lehetőséget találnak a két ország között; vagy 45-50-60 évesen már nem találnak munkát odakinn, és tisztában vannak azzal, hogy idehaza a félretett pénzükkel és nyugdíjmegtakarításukkal többre fognak menni.Ezeket figyelembe véve, az ország szempontjából is helyesen teszi/tette az aki, az itteni munkanélküliséggel szemben a kinti munkát vállalj/ta. Most pedig már itt is munkaerőhiány alakul ki, ami felfele húzza a béreket, és sokan tudják, hogy mindenhol jó, de legjobb otthon.
2017. április 02. | 12:05
előzmény: #18  gyula1971
#23
röntgenorvos mennyi hálapénzt kap?
2017. április 02. | 12:02
előzmény: #4  realestate
#22
szerintem számold bele a túzok és árvalányhaj eszmei értékét is
2017. április 02. | 10:17
előzmény: #14  ts3
#21
"hosszú távú gondolkodást" - nemzeti szempontból értettem ha valaki nem hisz vagy nem akar nemzetben gondolkodni csak egyéni szempontból és csak anyagi dimenzióban, akkor el kell menni a legmagasabb élet színvonalú országba és vita lezárva. És az, hogy a nyugat azt sugallja, ne gondolkozz nemzetben nagyon ne tévesszen meg. Menj el egyszer amerikába és nézd meg hány "fasiszta" tartja kint az amerikai nemzeti zászlót a háza előtt. A kivándorlás mértéke - bár látom nagyon nem akarod érteni - nagyjából kormányfüggetlen. Szerintem ha a Jó Isten kormányozna, akkor is kb ennyi lenne +/-10%. Ez egy jól felfogott nyugati stratégia - jobb kelet európaiakkal feltölteni a gyárakat, mint analfabéta bigott afrikai és arab bevándorlókkal. ÉS még egyszer én azt mondom ne úgy fogjuk fel ezt a kis EU-s pénzt, hogy mekkora kegy hanem mint minimális ellenszolgáltatás azért a munkaerőért, amit a TE! adódból nevelünk/tünk fel és a TE! nyugdíjadat nem fogja fizetni. Ha te ennek örülsz és annak drukkolsz minél többen menjenek el és mekkora okosság, hogy elmennek akkor sajnállak. Én azt mondom szerintem ezt nem kéne a nyugatnak ingyen adnunk, ha kell adminisztratív eszközökkel a felnevelés költségét az egyénen keresztül érvényesíteni kell.

Topik gazda

Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek

AZ OLDAL TETEJÉRE