Ja és bocs, lehet lett volna megfelelõbb topic is erre, de nem igazán találtam. Bocsi
Törölt felhasználó2007. 08. 30. 15:50
Üdv. Mindenkinek
Látom, hogy ide elég sok, túlnyomórészt brókerektől érkeznek hozzászólások. Én végzős főiskolás vagyok és erősen gondolkozoom a brókeri pályán, szeretném ha tudnántok adni tanácsot meg infokat, hogy érdemes-e belevágni, megéri-e ma brókernek lenni minden szempontból. Milyen jövőt láttok ebben? Szeretném ha segítenétek nekem, nagyon sok múlna rajta.
Köszönöm előre is!
Természetesen a túl sok információ is zavart okozhat. Tökéletesen igazad van abban, ha valaki nagyon jó ráérez pár papírra, szinte együtt lélegzik vele, akkor teljesen mindegy milyen irányba megy csak mozogjon, lehetőleg trendeljen, mert akkor tudunk pénzt csinálni.
Az is megfogott ennél a cégnél, hogy napon túli short pozíciót is lehet nyitni.
Ha ti ebben gondolkodnátok, mi alapján döntenétek?
Milyen információkat kérnétek tőle? Miket kérdeznétek?
Természetesen nekem is van pár kérdésem, de látom, hogy megérte ide jönni, mert van már egy csomó tapasztalototok és egységben az erő...lehet csinálni egy jó szűrő kérdéssort!
A te gondolkodásod is már egy magasabb szinten van. Nagyon jó az elgondolás! Pontosan arról van szó, hogy dolgoztatni kell Brókercéget és a brókert is. Ha az ember lazítani akar kell egy ember akit felhívhat, hogy mi újság van a piaccal.
Hiszem, hogy lehet olyan embert találni aki képes hosszútávon gondolkodni és akinek hasonlóak a meglátásai. Ez olyan mint amikor egy nővel az első pillanattól kezdeve érzed, hogy egy hullámhosszon vagytok. Ki kell használni addíg amíg működik.
Bennem is az fogalmazódott meg amit írtál. Mindenkinek nagyon köszönöm a hozzászólást.
Vannak itt nagy játékosok ahogy látom, és mindenkinek van igazsága. Természetesen mindíg tisztában kell lenni a hangulattal, trendekkel, hogy az ember jó döntést hozhasson, és szó nincs arról, hogy a bróker mondja meg mi legyen. Pontosan arról van szó, hogy az elemző olvas egész nap, a bróker nézi a chartokat, egyeztetnek és lölik az infót.
A másik jó gondolatod, hogy vannak olyan elérhető piacok is, mint a Lengyel, Cseh, hamarosan a Román és még feltörekvő piacok amire egy embernek nincs kapacitása. Felhívják az embert és szűrt lényegre törő információkat adnak és a döntés az ügyfélé. Hosszú távon csak beérik valami azokról a piacokról is.
Kosztolány: " A Kapitalista rendszer nem működik a tőzsede nélkül" Szóval ez a folyamat már elkezdődött és ha stabilizálódik a piac akkor nagy potenciál lehet benne. Természetesen mellette kell folyamatosan trédelni.
jaja :)
reméljük, van élet a halál után, és ott is vannak tőzsdék :)
mert ha nem, akkor bizony az orvostudománynak nagyon kell iparkodnia, hogy jóóóóóóóóóóóval meghosszabbítsa az életünket :)
oder irgumburgum kruzifix :)
ezért is fontos a stop-loss: ha nincs zsé, nincs kereskedés (hacsak el nem mész brókernek :)
hmm... most segítségeddel mélyebb betekintést nyertem a dolgok működésébe...
akkor tehát a brókerek addiktív-forrófejű szerencsejátékosok
...az elemzők meg hidegfejű hiénák :) ...egyikük-másikuk élvezi a tőzsdét, de egy részük nem is játszik
(mostmár magamat is jobban tudnám kategorizálni)
A hozzászólók nagyobb része valószínűleg nem látott még brókercéget működni belülről. Kb erre kell gondolni:
Az elemző lát valamilyen lehetőséget, utánanéz, végigszámolja, de nem neked mondja el, ha jónak gondolja, mert nem az a dolga, hogy közvetlenül beszéljen ügyfelekkel. Elmondja a cég brókereinek, akik felhívják az ügyfeleket vele. Ha megérett a pozíció a zárásra, akkor ugyanezt történik.
Ha jó helyre mentél, azért a 0,3%-ért kapsz egy olyan befektetési ötletet, számodra esetleg ismeretlen papírokat vagy piacokat, amiket kisbefektetőként magadtól nem találnál meg, vagy nem tudnád eldönteni, hogy megéri-e megvenni. Ezt lehet jól és rosszul is csinálni. Nézd meg, hogy középtávon mennyire jók az ötletek és az alapján döntsd el.
Nem akaros senkit sem védeni de ha jól emlékszem brókerekről beszélünk és nem jövendőmondókról. Ha valaki nem tud önállóan döntést hozni és csak azt csinálja amit a brókere mond akkor vállania kell a kockázatot. Ha ezt nem érti vagy nem bírja idegekkel akkor ne üzleteljen brókerrel hanem tegye egy alapba vagy egyéb vagyonkezelés jellegű termékbe a pénét.
Gondolom nem kötelezik egyik cégnél sem az ügyfelet arra, hogy azt tegye amit a brókere mond,én legalábbis még nem találkoztam olyan céggel ahol ne tudtam volna azt kötni amit akartam.
Nem mellesleg mikor gyerek voltam én már akkor se kalauz meg tűzoltó meg ilyesmi akartam lenni. Bróker!
Láttam egy filmet amiben össze-visszaüvöltöztek meg rohangáltak... na ez nagyon tetszett...:)
Aztán úgy hozta az élet, hogy lassan már minden voltam csak bróker nem.
Ma már nem is akarok. Inkább "foglalkoztatom" őket.
:)))
nem azt mondom, hogy nincs kivétel, de gondolj bele: ha a bróker jó lenne mint tréder, akkor inkább elemző lenne, mint bróker. Vagy ha már elég a tőkéje, akkor még az se. (Persze a tűz közelében megéri ülni egyes esetekben, de hosszabb távon inkább már nem.) Szóval egyetlen esetet tudnék elképzelni, amikor egy tréder megy el brókernek. Szeretünk mindannyian több lábon állni (sztem még a tréderek is), és ha úgy gondolkozik a tréder, hogy ha ígyis-úgyis ez az élete (mármint a kereskedés), akkor már miért ne fizessék meg helyette az ehot, TB-t, stb. DE!!! nem biztos, hogy össze tudja 1eztetni a 2t, én most nem akarok példálózni az én brokimmal, de jártam sajna úgy, hogy jó tréder broki otthagyta a céget, aztán nehéz találni ilyet...
Én amúgy azt gondolom, hogy ígyis-úgyis kell egy saját rendszer, kereskedéi kódex, mégis sokat tud segíteni egy jó tréder broki (már ha akad), a legtutibb nyerők igazából úgy jönnek, hogy olyan cég papírjaival kereskedz, amit először gondolva nem is adnál/vennél, csak feltűnik benne a nagy forgalom, stb. Az ilyen trédekbe kis zsét szabad csak rakni, de a nagyobb haszonkulcs miatt gyakran többet termelnek, mint a blúk.
Röviden: ha találtál jó brokit, nekem is szólj :)
Az 1ébként mindig érvényes, hogy több szem többet lát. k..va sok papír van a piacon, és még1x annyi derivatív... szóval ha egy bróker mond egy befektetési sztorit, érdemes meghallgatni, de "tartsd szárazon a puskaport" meg a józan eszed.
A brókereknek megvannak a maguk dolga és az nem igazán az ügyfél pénzének helyes forgatása, sem a piaci irány meghatározása, sem egyes papírok várható napi, rövid, közép vagy hosszútávú mozgásának irányát belőni... A bróker olyan mint a piacon a kofa... ad vesz és pont... Nézd csak meg a portfóliónak nyilatkozó brokikat akik VEZETŐ BRÓKEREK a cégnél!!! Némelyik akkora sületlenséget tud mondani, jósolni hogy az valami eszméletlen... Ilyen extra 0,3%-os díjért meg pláne ne várj semmit.... Újabban elszaporodtak ezek a pénzért megmondó emberkék, portfólió kezelő vállalkozások, megmondom a tutit 20%ért kamugépek... Még ha rajtuk gondolkodnál talán bele se szólnék, mert ki tudja talán van tű a szénakazalban, de egy brokinak nincs ilyenre ideje... már bocsánat de van amelyiknek esze se... ha le akarod venni a válladról a terhet akkor szvsz prájvitbenkkel lehet próbálkozni, de azt is csak nagyobb megbízható cégeknél referenciával meg ilyesmi... szvsz Semmi esetre sem IEB.... :DDD
De a legtutibb ha tanulsz egy kis önfegyelmet és kialakítasz saját stratégiát amihez tartod magad és nem kapkodsz, elhatározásból veszel és adsz és nem pillanatnyi fellángolásból... szvsz....
Én azt vettem észre, hogy a broki inkább nem mond semmit. Abból nem lehet baj. Ugyanis fogalma sincs, de tényleg nem tudja mi a helyzet adott papírban. Hát honnan is tudná, nem követi olyan árgus szemekkel, mint én a szokásos papírjaimat, ezekről én magam sokkal többet tudok, mint bármelyik broki. Megeszem reggelire ez ügyben, bármelyikőjüket. Mostmár. Persze szelektálnak, nagyobb tőke nagyobb kedvesség.
Ez nem más mint mostanába (újra)divatba jött ún. aktív ügyfélkezelés. A lényege meg leegyszerűsítve a következő. Egy időben egyszerre rábeszélnek egy csomó ügyfelet adott papjr vételére illetve eladására. Egységben az erő jelszóval ennek piaci hatásai is nagyobbak lesznek. Persze nyilvánvalóan ez csak rövidtávon és kisebb papírokban érvényesülhet.
Egyébként a fő cél valóban a nagyobb profit elérése és nem felétlen az ügyfelek kiszipolyozása.
A 0,3 - 0,5 % között van egy jelentős különbség. Ezért a különbségért kötögetek magam online, és csak magamra haragudhatok egy rossz döntésért. A bróker egész nap gombokat nyomogat, velem ellentétben, aki híreket olvasok, elemzek, gondolkodom. Neki van nyolc monitorja, nekem egy van. Miért mi a fenét csinál nyolc monitoron. Semmit. Jól mutat a szobában, beájulok tőlük. Én meg legfeljebb váltogatom ott alul a nyitott ablakokat. Nagy kaland. Vagy veszek még két monitor, ismerőseim is essenek hanyatt. Mekkora ász, több szeme van, egyszerre látja mindet. Szóval hókusz-pókusz társulat, az átlagbróker jó esetben eltalálja az enterbillentyűt.
Köszönöm a történetedet. Már többen figyelmeztettek azokra a dolgokra amit írtál. Szerintem is van realitása, valóság alapja. Gondolom összeg függő is az, hogy kivel milyen szinten foglalkoznak, de lehet rosszul gondolom. Azt mondták, hogy úgy van struktúrálva az ügyfélbázikus, hogy mindenkit ki tudjanak szolgálni és, hogy egy hajóban eveznek az ügyféllel, mert hosszútávon terveznek, mert ha elégedett az ügyfél, profitot csinálnak akkor az nekik is egyre több jutalékot gerjeszt!
Én azért kereskedek részvényekkel, mert úgy gondolom ha magam forgatom nagyobb hozamot érhetek el mint más befektetési formákkal.
Ha ez nem így lenne vennék valamelyik részvény alapú befektetési alapból és kész.
Ebből következően brókere aztán nem nagyon van szükségem. max. megkötögeti helyettem a dolgokat. ha már így is úgy is fizetek érte.
Egy évet töltöttem el brókerrel. Bár ne tettem volna. Drága, viszont elfelejt dolgokat, nem lehet felhívni, mert ebédel, szabin van, aki pedig helyettesíti az a pokolba kíván, hogy zavarod. A múlt héten váltottam online-ra, nekem bróker hátramozdítónak, drága pénzen soha többet nem kell. Ha venni akartam, vegyél, ha eladni, úgy is jó, aztán rájöttem, neki mindig jó, a kötésdíj tuti pénz, mit bánja, hogy nyerek vagy veszítek, legfeljebb abbahagyom, mit számít. Neki semmit. Tehát nem szeretem őket, elég kötésdíjéhes társulat, és akkor finoman fogalmaztam. Amely cégnél nem lehetséges online kötés, ott kell hagyni. Telefonálgasson nekik anyósom, évi egy-két kötés miatt, ez a kézikurblis-pedálos-dinamós-telefonálós tempó az informatika korában vicc. És drága. És ezért nem adnak semmit.
Törölt felhasználó2007. 07. 23. 16:22
0.2%-ért kötök most e-brókeren. Az ajánlatuk 0.5% telefonom. Ezért írtam 0.3%-ot. Kezdõ vagyok itt, lehet javítani a címen?
Köszönöm szépen!
Hát igen! Sokszor nekem is gondom van az e-brókerrel. Többször pont amikor kellett volt valami gond. Persze csinálni kell tovább, de egy kis megosztás talán jó lehet. Konkrétan azt mondták, hogy kis kockázattűrő ügyfeleiknek, az évi nettó 30% megvolt az elmúlt években, ilyen piacon már most megvan. Igazából nem csak Magyarországon, hanem a Amerikában és Európában is kereskednek, és a nagy kitörésű trendfordulókat várják ki, ügyfél függően néhány napon belül lezárják a profitot, és a veszteséget is. Ha nincs irány addig dkj-ban tarták.
zepi, miért beszélsz hülyeséget? 0,3% 1 milliió forint után 3000, 10 millió után 30000. Ha egyetlen 10 milliós kötése lenne a brókercégnek, már napi 30ezer bevétel. Márpedig, aki jó tippeket tud adni, annak napi többmilliárd lesz a forgalma.
Lehet hogy van előnye, de ugyanakkor van hátránya is!
Mert ha csak egy nagy bukóba belefutol amit a brókered mondót ,akkor meg fogsz rá
haragudni az biztos!!!!
Vannak jó brókerek ,de ott többet is elkérnek a tudásukért!
Amúgy meg az információ ,és a tudás begyűjthető ,ha nem sajnálod rá az időt!
Megér-e 0,3%-ot egy bróker???
Szerintetek megér kb. 0.3%-ot egy bróker, aki egész nap több monitoron követi az eseményeket, és már évek óta ez az élete!?
Nyilván több infója van és ha valaki dolgozik és nem tudja épp egész nap nézni a híreket, grafikonokat akkor jól jöhet? Vagy nem?
Elindultam ezen az úton és elkövettem a tipikus érzelmi hibákat, ezért sokat buktam. Ha nem tudom fegyelmezni magam hosszú távon baj lesz.
Van még mivel dolgoznom, és valahogy úgy érzem kéne egy kis mankó.
Megkeresett pár brókercég és van fantázia abban amit mondanak.
Minden vélemény érdekel!
Egy biztos! Hajrá tőzsde!!!