Az ING a Mastercarddal közösen már teszteli azt a szoftveres megoldást, amellyel az okostelefonok plusz hardver nélkül NFC-s fizetések fogadására alkalmas POS-terminálokká válhatnak. Az elektronikus fizetések jövõjérõl is szó
ők már régóta figyelemmel követik ezt a kihívást és igyekeznek több vagy kevesebb sikerrel részt venni a fejlődésben, a többi meg már evolúció kérdése, legalábbis szabad piacon. a jóljáró mindenkit én ügyfélcentrikusan használtam.
a bankok jól keresnek a kártyás tranzakciókon (meg a mastercard is). . a terminálgyártók meg arra a sorsra jutnak, mint a karburátor- és kézihabverőgyártók.
a fizikai pénz végét az jelentheti, ha jogszabállyal.különválasztják a pénzforgalmat bonyolító intézményeket a befektetésekkel és hitelekkel foglalkozóktól. . nem is értem miért vannak ezek összekutyulva.
Ezen utóbbi felhasználási lehetőség lehetett a fejlesztés fő motivációja. :) Egyébként ha fizetni tudok érintéssel miért ne tudnék fizetést is elfogadni ugyanígy? Akkor meg minek a fizikai pénz?
ez nagyon menő, ha valakinek magánszemélyként eladok valami ingóságot, tud érte kártyával fizetni.
.
a koldusoknak is lehet majd bankkártyával alamizsnát adni
Már egy mezei okostelefont is kártyaelfogadó terminállá lehet alakítani
Ugrás a cikkhez