Lehet, hogy tájékozatlan vagyok, de én ezt a srv bevonást nem értem. (Ill. csak sejtem, de vannak még kérdesek...)
Szóval ha az srv-ket bevonják (persze itt csak a 10%-ról van szó), akkor a többi rv értéke emelkedik 10%-kal? Ez eddig logikusnak is tűnik, de hogyan működik egy ilyen akció a valóságban?
Mi lesz a srv vásárlására fordított készpénzzel? Az eltűnik? Ez olyan, mintha a cég ennyi osztalékot fizetett volna a tulajoknak, csak ezt árfolyamnyereségben realizált bevétel a számukra?
Mi lenne a kölcsönadott rv-ekkel? Ők piacra dobják (lenyomva a piaci árat) és a cash-t meg visszaadják a MOL-nak?
Azért lehet jó oldala is a lexmolnak, ha a MOL menagementnek nem kell tartania egy OMV átvételtől akkor akár 40% srv-t is bevonhat akkor az egy rv-re jutó eredmény 3000-3500 Ft.- alakulhat ez 10 P/E-vel...........
Törölt felhasználó2007. 10. 07. 21:50
A XXI-ik század küszöbén a magyar üzlet emberek félelme az ÖMV-töl, csak ahhoz a rémülethez hasonlithato amelybe Napóleon ejtette Európa uralkodóit a XIX. század elején.
Ezért írtam valamelyik topicba, h sztem elkezdték a tőkét a tőzsdéről kivonni a külföldiek. Ha megnézed ezt a hetet, főleg akkor volt ez szembetűnő, amikor mindenhol komoly emelkedés volt, nálunk csökkenés a BUX-ban. Pénteken kijött egy jó hír, mindenhol repesztettek a papírock, nálunk alig mozdult valami (Otp is visszazuhant)...
Hétfőre kíváncsi leszek, én a héten zártam a MOL longomat 28700-on. Kizárólag már csak Phylaxiában van egy jelentős pénzem, a többi egyenlőre cash, kivárock...
Hétfőn egyértelműen shortolni kell, mert ha elfogadja a parlament ezt a törvényt, az elég negatív hatással lesz az egész tőkepiacra. Nem is az a fontos, h belekerül-e valami kiegészítés még az utolsó pillanatban, vagy sem, hanem a szándék...
Igazán azért nem is mertem buxit longolni nagyon mert nem lehet tudni mikor kezdik adni rendesen! 420-ról van egy kisebb pakk shortom lassan beérik oti nem fogja tudni tartani szvsz és nem is nagyon bir a 9500-al.
Zuhanást várok a lex MOL-tól, ha nincs felvásárlás, ha nincs sajátrészvény bevonás, akkor minek venni a részvényt, ez a papír is átalakul osztalékos papírrá , mint a Mtelekom, új célár a MOL-ra 20k...:-)))
Lex Mol