fehér paprika,szerintem a bor az elfő , és csak a pikantéria marad vissza, no de én nem vagyok igazán kompetens:)))a zöldségek szerintem se jó ötlet édes lesz tőle......
tényleg köszi általában nincs itthon szalonna, kevés ételhez használom, bacon-be tekert csirkemájhoz, vagy sült gombához, amit megtöltök fűszeres brindzával és lefedem szalonnaszelettel, de egyébként nem szeretem de most éljen a szalonna, az tényleg kell egy jó pörkölthöz
A ragus és gazdagon készített levesek az egyik fő kedvencem ha főzök. Pörkölt ritkábban mert azt én tűzhelyen csak akkor csinálok ha muszáj. Szabad tűz párti vagyok e téren. Amúgy Zellert és póréhagymát nem szoktam pörköltbe rakni, de ez már tényleg csak ízlés kérdése.
Sárgarépa nyugodtan benne maradhat. Póré szétfő, de szerintem édesít. Mértékkel tehetsz egy próbát bár akkor úgyse érződik, nem tudom érezhető lenne e a különbség.
köszi a kömény-ötletet, nagyon jó mértékkel sárgarépa, póré, nem marad benne, csak belefőzőm, aztán kiszedem, összetöröm, és a pörkölt szaftjával ízesítem, szerintem jó ötlet a zöldségimádóknak gyerekek, ebből mi lesz a végén? a szalonna, babér, kömény, mind nagyon jó ötlet, nagyon kell vigyáznom majd az egyensúlyra a kömény és babérral anyám, ebből mi lesz:) de ami biztos már: szalonna, nagyon sok hagyma, kevés babér, kevés kömény, sok fokhagyma, só, bors, pirospaprika, szerintem a sárgarépa és a póré nem viszi el az ízét, ha belefőzöm, aztán kiveszem, zöldpaprikán még gondolkodom, csak tudunk együtt főzni:) jááá, nagyon kedvesek vagytok:)
a legfontosabbat nem is mondtam, a húst: fele lábszár, fele felsál , mert sokan nem szeretik a "mócsingos" húst, szóval teljesen leinaztam, leszedtem minden hártyát, csak a lábszárban hagytam azt a részt, ami olyan áttetsző és finom lesz, amitől megkapja a "cupák" -érzést
Jó választás a lábszár, felsál picit hamarabb elkészül, én is sok hagyma parti vagyok, de túl sok se jó mert nagyon édes lesz a pörkölt, arányaiban kb 1kghoz 3 max 4 közepes fejet ajánlanék.
igen, köszönöm, tudom, a hagyma édesít, de mégis sok kell bele, mert összesen 3 kiló hús van, tehát 6-8 hagyma biztos kell hozzá és köszi a tanácsot, hogy felsál hamarabb kész, tehát kicsit később teszem majd be
Szerintem főzésnél fölösleges be pácolni a húst ,az sütésnél szükséges!! Na de egye fene!!(illetve a vendégek 😉) Szóval én így csinálom a marha pörit. jJófajta füstölt szalonnából ki fakasztani a zsírt, dupla annyi hagymát hozzá mint amennyit gondolnál 😉 Mikor a hagyma üvegesedik még nem a fűszerpaprikát ,hanem a felkockázott húst tovább piritni (pörkölni) víz nélkül jó húsz percig!! ekkor hozzá a fűszerpaprikát és csak kis mennyiségű vizet. Babérlevelet feltétlen, zúzott fokhagymát ,paradicsomot ,paprikát!! én ezeket szoktam, nem kell túl gondolni, persze mehet bele egy kis kömény, ízlés kérdése! Deee!!! szinte amikor kész a pörkölt feltétlenül kell jófajta száraz vörösbor, ez adja meg igazán a pikantériáját és egyáltalán nem érzik hogy borban főtt volna. De a bort csakis az utolsó 10-15 percben ,különben a bor savassága össze rántja a húst és az istennek sem akarna megfőni!!! Köretnek ajánlanám héjában főtt krumplit ,mikróban. Ha megfőtt megpucolni ,vajjal (Nem pedig margarin félékkel ) Pici fokhagymapor, só hozzá ,így jól összetörni!! Jó étvágyat!!😉
kösz jól vagyok, ha a telekom totyikba benézel, akkor "mindig" láthatsz:) látom nagyban űzöd az ipart az általam csak egzotikumoknak nevezett kis papirokban. a ricsiben vagyunk egy cipőben, egy kicsit már vártam volna tőle, hogy mutat valamit. Mindenesetre további sikert az egzokhoz, meg a pörkölthöz, meg az új lakáshoz:)
olyan jó, hogy kapasvan, HoStrucc, feel, apocca, Splash , jöttetek segíteni, ja, még Hathor-kukta is, nagyon tetszik, hogy jó emberek beírnak egy pörkölt miatt, tessék, papírokban mást választunk és gondolunk, de kajában együtt tudunk főzni ez is valami itt a tőzsde chaten:) sőt ..... sok jó embert mutat
ezért nem látlak, mert tkom-ba sosem nézek bele:) köszi a jókívánságokat, na tényleg, ricsin kívül csak egzotikum van:) hogy is hívták azt a sportot, amiről pár éve írtál? sep? sup? söp? valami 3 betűs, és deszkán kell a vizen siklani
a pácolást csak azért gondoltam, mert az olaj segít a hús puhításában, ha abban áll egy-két napig , és a fűszerek is elég jól beívódnak a húsba 2 nap alatt
Szívesen! Legalább abból lakjunk jól amit megfőzünk magunknak, mert ez a nyomorult tőzsde koplalásra kényszeríti ha nem is hasunkat a számlákat annál inkább!! Mai nap ékes bizonyíték volt rá😉
Opi húzott minden kis papír magával a mélybe, más magyarázatom nincs a kollektív esésre. Ez a hét ilyen nyomorult lesz ,jövőhéten szerintem észhez tér a piac!! Vagy nem 😀
gondoljuk végig tegnap 355-ön zárt az opus olvastam, szörnyűlködtek ehhez képest ma 50 forintot esett a mélypontjáig ami még nem volt a történetében , ekkora indokolatlan esés szóval lehet gondolkodni ma 309-en vettem, ott már nem bírtam megállni a vételt ha ez lemegy holnap 300 alá, megeszem a kalapom pffff, nem lesz finom
ugyan nem kereskedek velük, de annyi, hogy ma ML (köre) csinált végsősoron egy kis portfólió átrendezést (no meg lehet kellett egy kis apró mrd is valahova:):)
apocca, iszonyú sportos pasi vagy:) én örülök, ha mostanában nem bicsaklik ki a bokám, ha 5 centisnél magasabb sarkú cipőt veszek fel:) de egy sup -szandált nem tudtam kihagyni megvételre a nyár végén, 7 centi magas a sarka, na de maga a szandál !!! csodás bőr, szürke-bordó- fekete, félelmetesen gyönyörű, szerintem felteszem a polcomra jövő nyárig dísznek:)
Már számtalanszor megfogadtam magamnak nem veszek bele, mégsem tudtam ellenállni 338 -305 ig veszegettem. Legalább így javítottam átlagom 352 re, ez talán még nem vészes. Na majd ha tovább esik ott már lesz miért aggódni!!
mármint opust? szerintem már kezd "műcirkusz" kialakulni benne, aki használ stopot, annak már nem ajánlom holnapra, hogy bent hagyja, legalábbis én ekkora zuhanás után semmiféle stopot nem hagynék bent, de ez a stoposoknak üzenet, magam részéről sosem használok, csak veszek papírt, ha botrányosan zuhan
a 4ig hatalmasat zuhant ma, de szép lett nap végére a nyomorult takarékjenő egyre jobban idegesít a mai történések? elmentem kb 3 órára itthonról, mire visszaértem, horror de szinte minden kispapírban mi a lóizé volt ma? na, pár lóizéből vettem, de persze nem tudtam aljat eltalálni, ez valami fekete-nap-ként lesz bejegyezve a kispapírok történetébe legalábbis remélem, hogy nem lesz holnap további vérengzés
a stop használata szerintem azt jelenti, hogy zuhanásban önként adod át a papírjaid a hiénáknak arról soha senki nem fog meggyőzni, hogy ne önként vállaljak be minuszos eladást, hanem elszedjék tőlem ennyit a stop lossról
nekem tegnap is sikerült elég szép nyereséget összehozni a nap eleji set-ugrival és a wallis eladással, és a nap végi 750-es 4ig-eladással 800-on, de a portfolio-értékem inkább nem nézem, az pocsék lett ma: nehezen tápászkodnak a kicsik a tegnapi taslik után, eddig 4ig másik felét sikerült eladni és a 309-es opust
leves