gyerekek, tudjátok mit vettem észre? ha baj van a tőzsdével, mindenki "sün" ha jó a hangulat a tőzsdén, dőlnek a "jópofik" megpróbálok nem panaszkodni, ha rossz lóra teszek, ez a takarék megint hullik vissza, megint a 400-hoz vonzódik, de azért hosszabb távra van egy olyan elképzelésem, hogy talán jobb lesz ez a "kis otp", mondhatjuk "mütyürövics mütyürke mütyür" , mint egy-két más papír
mai egyetlen "örömöm": van egy nagy konyhaszekrényem, 4 polcos, mindegyik polc 80 cm mély és az egyiken tartom a meggybefőtteket hátul, elővettem egyet joghurtos-citromos -meggyes muffinhoz, erre nézem, valami van mögötte ááááááá, 3 üveg ajvár !!!!! :) épp felírtam a vásárlólistára ma, hogy kell ajvár a sült halhoz mártásnak , erre a kincsek előkerültek gyorsan megnéztem a lejárati dátumokat, mert nem is emlékeztem, mikor vettem őket, 2024, tehát oké tanulság: nagyobb üvegek mögé ne sorakoztass kisebb üvegeket:)
gyerekek, kicsit büszke vagyok magamra utoljára 2830-on adtam mol-t és nem maradt egy darab sem ma 2730-on kaptam, épp 100 forinttal lejjebb nem kapkodtam talán végre először ----- még 18 forintos pluszba is kerültem vele zárásra:) hej, takarék, takarék, visszaadott minden emelkedést tegnap óta 420, mint tegnapelőtt, minusz 4,5% tegnaphoz képest ------ klassz
Zsuzsa segíts! ... ha jól érzem a "srác" nagyon jókat ír és érthetően. Szerinted? https://forum.portfolio.hu/topics/otp-szakmai-trollmentes/39082 https://forum.portfolio.hu/user/mab Rosszul nézed. Az első két fekete kör után a harmadikról nem lehet tudni, hogy alacsonyabb csúcs-e, csak akkor ha az árfolyam a 2. fekete kör alá megy. Ekkor válik a 3. alacsonyabb csúccsá, mivel csak ekkor biztos, hogy két minimumérték között (3 és ennél kisebb 4) ez lett a maximum. Addig oldalazás van az első két fekete kör között és akár új csúcsra is mehet.Ehhez hasonlóan a 8000-11100-9800-11600 emelkedő trendben a nemrég ütött 10535 egyelőre egy "ideiglenes" minimum, és akkor lesz végleges minimum, ha az árfolyam 11600 fölé megy. De előtte lemehet az árfolyam 10300-ra is, az emelkedő trend nem sérül, csak 9800 alatt. Az más kérdés, hogy valószínűleg egy 10300-as lemenetel hosszabb oldalzást és regenrálódást jelentne, mert az emelkedő trendvonal viszont törne (de ez nem azonos a csúcsok mélypontok alkotta emelkedő trenddel) volt egy elírás: mivel csak ekkor biztos, hogy két minimumérték között (***2*** és ennél kisebb 4) ez lett a maximum A Te karikáidra ez igaz, hogy 2 alatta van a felsőnek. Hacsak nem rajzolod őket egyvonalba 3 karikából 2 mindig alatta lesz a felsőnek. Azonban a 3. karika nem (végleges) csúcspont így nem lehet azt mondani, hogy csökkenő csúcsok alakultak ki. Ez egy gyakori benézés, az utolsó előtti jelölt akkor véglegesedik amikor az árfolyam meghaladja az azt megelőző előző maximumot vagy minimumot. Ez csúcspont-mélypont azonosítás alapja.
de már szívesen veszem lefelé, mert meggyőződtem, el tud rugaszkodni a 400-tól ó, ha ilyen könnyű lenne beszállni egy papírba és csak venni, venni , mert tudható, hogy sokszorosát éri majd
annyira szeretem a tatárbifszteket, hogy néha nem bírok ellenállni, hogy ne csináljak kb 3-4 hetente rámjön ez a vágy nyáron kevésbé , akkor nem is kívánom annyira és elég veszélyes is
te jó ég ez a takarék tényleg volt 2000 fölött? esküszöm, nem emlékszem rá, pedig szoktam emlékezni papírokra, ezek szerint egyáltalán nem figyeltem akkoriban
igen, a helyzet az, hogy ezek túl drága alapanyagok ahhoz, hogy az ember elrontsa :). Sima otthoni tűzhely nem tud akkora hőt leadni, ami egy t.bone sütéshez kell. De egy sima bélszínt meg lehet otthoni felszereléssel is csinálni.
leves