sajnos az oltás se csodaszer abban a tekintetben, hogy mindenkit nem véd meg , DE a többség , sokaság így nem hal bele a fertőzésbe egyelőre ennyit tud a tudomány ,
Illusztracio a tobblethalalozashoz, eletkorszerinti bontas: Idoben lepcsozetesen kovetik egymast. (a vakcinakat eletkor szerint lepcsozetesen inditottak a briteknel) http://pbs.twimg.com/media/FEuO1-6X0A0PS7q?format=jpg&name=medium (a covid nyilvan nem idoben lepcsozetesen erinti a korosztalyokat, okok szerint pedig legzoszervi tobblethalalozas nincs, sziv es errendszer es neurologiai tobblethalalozas van fokent)
Mas orszagokban is tapasztaltuk, hogy kiugro halalozasok es felfuto jarvanyok voltak az oltasi programjaik alatt. Attol fugg, hogy milyen jarvanyszakaszban oltottak, felfuto jarvanyszakaszt felerositettek az oltasi kampanyok, lecsengo jarvanyszakaszt nem (vagy ritkan). De mondok olyan peldakat, amik teljesen egyertelmu esetek, mert szegenyek eseten vakcina elott egyaltalan nem is volt covid problemajuk, igy aztan nincsenek zavaro tenyezok, a korrelacio szembeotlo, es 100%-os. Mongolia, Vietnam. (van tobb mas pelda a vilag minden reszerol, mielott felhozod kerdeskent, ezek a "tankonyviek") A vakcinakhoz elvben kotheto halalozas sokfele lehet, Amit orszagstatisztikakban konnyebb eszrevenni, az a jarvany "felfuttatasabol' eredo halalozas, ami tenyleges covid halalozas lesz, es ez korrelal idoben a vakcinaval (2 hetes idoablak). A vakcinahoz meg mindig viszonylag konnyebben kotheto halalozas, a sziv es errendszeri es neurologiai (stroke) halalozas, amit a tobblethalalozasi statisztikakban lehet megfigyelni. Itt az ismerheto fel, hogy az oltasi kampany utan latsz ilyen tobblethalalozas emelkedest, az oltasi kampany elott nem. Ez azonban nem korrelal szigoruan idoben, leven itt nincs szuk idoablak. Ezert nem kotik a vakcinakhoz, hiaba van elismerve hivatalosan szamos ilyen mellekhatas. A legegyertelmubb jelek azonban a vakcinabiztonsagi rendszerek vilagszerte szamos orszagban, amik pont azert vannak, hogy pl halalozast is eszrevegyunk vakcinakhoz kothetoen. Egy influenzavakcinahoz kepest legalabb 100x-os halalozast jeleznek, a vilag minden reszen, egymastol fuggetlenul.
ja azt még nem is írtam (esetleg régen) h a mamája is a 2.-oltas után halt meg Ő hamarabb is kapta meg ugyan úgy kórház de nála érdekes módon a méhében volt egy gyulladás és az került a halál okának a megnevezésére
? te honnan tudod mikor oltották és hogy miért akkor barmilyen oka lehet nalunk pl a fiatalok is akkor oltakoztak mikor lecsengett a jarvany - juliusban
Nem hiszem el amit írsz. Augusztusban vette fel a másodikat? Főleg 82 évesen? Mert az azt jelentené, hogy az elsőt is már nyáron vette fel, ami nonszensz, miért pont akkor amikor nincs is kovid? Ha már addig nem, akkor pont nyáron? Egy 82 éves már előbb oltatta magát, szerintem egyszerűen az van, hogy az öreg már több mint fél éve lett beoltva, és nem vette fel a harmadikat, védtelenül várta a következő hullámot, te meg szidod a vakcinát, ahelyett, hogy mondjuk foglaltál volna neki az EESZT-ben időpontot még időben a harmadik oltásra. Én megtettem az idős rokonokkal, be is lettek oltva októberben.
Kötelező oltás- Védd magad és a környezeted