Egyre többen számolnak be arról, hogy elöntötték a Facebook-ot azok a posztok döntõen a fiataloktól, amelyek arról szólnak, hogy kivándorolnak az országból. Ezért most megpróbáltunk utánajárni annak, hogy mennyire lehet valós
"A vállalkozó (tartósan) kinti árakon dolgozik, a dolgozók pedig a magyar béreket kapják" ok. ha most Gyurcsány-Karácsony-Vona koalíció lenne (a tárgyalások már folynának bőszen róla hiszen GYF azt nyilatkozta, már a győzelem másnapján vagy 2 nappal utána el kell őket kezdeni), akkor : mondjuk május 1-től, legyünk stílszerűek hiszen az a nemzetközi munkásmozgalom ünnepe - szóval akkor : május 1-től már minden magyar dolgozó az osztrák béreket kapná szerinted???
Magyarországban jobb gondolkodni, mint egy szűk környezetben! Szerinted mikor ürül ki az ország? Várhatsz 1000 évet és még mindig itt lesznek a magyarok a nyelvükkel és a népükkel! És nem angolul beszélnek!
A norvég, svéd, dán nyelvek sincsenek eltűnőben, pedig jó ideje mindenki tud angolul. És ennél sokkal keményebb falat Franciaország, ahol csak azért sem akarnak angolul tanulni. Magyarországon vagy mondjuk Bulgáriában meg még rosszabb a helyzet, az angolul tudók közül ráadásul sokan elmennek. A másik kérdés, hogy ha az EU átáll angolra, akkor feltételezhető, hogy a már amúgy is a hindi mellett angol hivatalos nyelvvel rendelkező Indiában is ki fog halni a hindi, illetve Kínában is az angol lesz a fő nyelv, akkor a 4-5 milliárd angol nyelvű ember mennyire tudná egyben tartani az angolt. Nem alakulnának-e ki külön nyelvek a dialektusokból (pl. mint a pitcairni nyelv)? Vagy intenzív nemzetközi kommunikáció mellett ez elképzelhetetlen?
Az egyik rokonomat most vették fel a szlovák amazonhoz. sima melós 850eur nettó!!! kezdő fizetéssel. Esetleg aki nem tudná......a győri audiba a kezdő bér kb bruttó 240000
Pár évtized múlva Európai Egyesült Államok lesz már, így az államon belül már hazatérhetnek addigra. Túl nagy jelentősége nem lesz, mert a magyar nyelv 100-200 éven belül eltűnik, valószínű angolt használnak mindenhol.
"Meg fogjuk látni, lesz-e kivándorlási hullám. Én azt gondolom, túl nagy nem lesz. " Szerintem most az elején lesz egy kisebb, inkább az lesz a gond hogy senki nem akar visszajönni, illetve mennek a rokonok is ki. Én ezt tapasztalom a környezetembe. És persze attól is függ, hogy milyen lesz az Unióval a kapcsolatunk. Ha a kormány nem változtat, akkor szerintem hamarosan nem leszünk tagok. Épp most olvasom, hogy Magyarország és Lengyelország elutasította a a kiküldött munkavállalók szabályozását. "Tetszik'" a magyar magyarázat. Nem szeretné a kormány ha a tartósan kint dolgozóknak a kinti béreket kellene megadni. Tessék Fideszesek, lehet véleményt írni róla. A vállalkozó (tartósan) kinti árakon dolgozik, a dolgozók pedig a magyar béreket kapják.
Röviden eltekintek attól az apró ténytől, hogy nem értem, amit írtál. Egy jelentősebb gondolatfoszlányra azonban kitérnék: "amit egy demokratikus választáson nem tudtak megvalósítani". Persze, hogy nem, mivel nem tartottak ilyet. Mármint, ha a magyarországira gondoltál. Az érveket már ezerszer felsorakoztatták mások, kezdve a választási rendszer sajátosságain, amit a Fidesz magára szabott, az ellenzék parlamenti és közéleti ellehetetlenítésén át, egészen a célzott, egyoldalú és időzített pénzbüntetésekig, amik kizárólag az ellenzéki pártokat sújtották. No ehhez jönnek még azok a -nem fogom csalásnak nevezni- fonákságok, amik a tényleges lebonyolítás közben kerültek elő, és amivel tömve vannak hírek. Ó, véletlenül rosszul adtak ki szavazólapot, ó, véletlenül rossz rubrikába írták, ó véletlenül leáll a számítógépes rendszer. Meg fogjuk látni, lesz-e kivándorlási hullám. Én azt gondolom, túl nagy nem lesz. Meg azt is gondolom, hogy dehogy is fogjuk meglátni. Az lesz a biztos jel, ha handabandázás lesz. Na, akkor fogjuk tudni, hogy sokan távoztak.
Kivándorolni? Hova? - Itt már az emberek a saját agyukat mossák, hajukat tépik, hogy nem az történik, amit egy demokratikus választáson nem tudtak megvalósítani! Nincs szükségük demokráciára, nincs szükségük diktatúrára? - De van szükségük: a vesztesek diktatúrájára van szükségük! Agyament ötletelések, mintha életükben nem éltek volna EURÓPÁBAN! Pszichikai esetek tömegével! És ezek akarnak hatalmat, másokat (ki-szolgálni) és maguknak is ezt az életet kívánják! Gondolatharcosok! Azt hiszik, hogy van hitük, amit a keresztényektől megvonnának, de maguknak fenntartják! - Kismillió szakértő, mert lételemük a Facebukás! Igazolva van a mondás, hogy nagy az isten kertje, tele velük!Rájuk szakadjon az amit akarnak, de bennünket a normálisan gondolkodókat kerüljenek messzire!
Azér' az hatalmas lesz, amikor Viktor bácsi serege 2030-ban, 20 évnyi kétharmados kormányzás (meg egy korábbi négy év) után még mindig arra fog mutogatni, hog mer' a Gyula meg a Bokros. Hogy került most elő ez a négyes? De tényleg. Kiváncsi vagyok.
Törölt felhasználó2018. 04. 11. 22:41
Előzmény:
törölt hozzászólás
Én úgy látom, hogy nem a pótlás megy, hanem a még több rablás. Amikor pénztáros egy év alatt világrekordot döntött meggazdagodásban, akkor tudatosítani kell, hogy azt a közösből lopták el. Ez csak amiről tudunk, amiről ír az a sajtó, ami éppen az oligarchák kezében van. Mi lenne, ha szabad lenne a média? Ha az összes visszaélés fel lenne tárva, nagyon meglepődnének a szavazópolgárok, milyen jól élhetnénk. Így viszont biztosítjuk a felső (tíz)ezer állampolgárunk luxus életszínvonalát az idők végezetéig. Hajrá Magyarország, hajrá magyarok! Nem hiába sír a himnuszunk...ugye "megbűnhődte már a nép a múltat"......a jövendő még csak most következik.
Kivándorolnak a magyarok a választás után? - Megszólalt a szakértõ
Ugrás a cikkhez