Abban egyet kell érteni hogy az önkormányzatok bevételei részben a vírushelyzet miatt részben az elvonások miatt elapadtak.Szükséges lenne egy jobb elosztásra.Valóban hasznos lehet ilyeneket felvetni.Az önkormányzatok nevében is benne van hogy magukat kormányozzák.A közművek tulajdonba adása jó lépés volt, kár hogy-- talán a fővárost kivéve-- nincs már önkormányzati tulajdon (a vízközművállalatokat leszámítva).A lokálpatrióta nézetet is lehet vele erősíteni.
Nem tudom, miért a falun belül kell munkájának lennie az ott lakókban. Lehet a legközelebbi nagyvárosban is, szomszéd településen stb. Az SZJA és az ÁFA egy része menjen lakosság-arányosan a településeknek.
Oldjuk meg a 300 fős falvak gondjait, ahol a lakosságnak nincs munkája, az önkormányzatok viszont kapjanak lehetőséget! Miből szeretnénk finanszírozni több száz ilyen adottságú falut?
Már ott hülyeség ez a vidék vs Budapest hogy rengetegen vidékről kköltöztek fel pestre és járnak is "haza" illetve sok Pesti költözött ki az Aglomerációba. . Mellesleg most én aki vidékinek és pestinek is vagyok ( önmeghatározás alapján ) én most saját magamat tartom bunkónak?
Tehát olyan miniszterelnöke van Magyarországnak, aki: 1. diszkriminálja az állampolgárokat a politikai hovatartozás szerint 2. a bosszú vezérli, amikor az állampolgárok pénzének szétosztásáról dönt. gyönyörű...
1. a kormánynak nincs pénze, az államnak van. 2. Bizony jó kérdés, hogy miért az állam vonja el az adófizetők összes pénzét, miközben az önkormányzatokra meg feladatokat rak. 3. Szintén jó kérdés, hogy ugyan egy ÖNkormányzat miért függ az államtól anyagilag? Ez így nagyon nincs jól! Az önkormányzatoknak önálló adókivetési jog és autonómia szükséges.
Az nem a kormány pénze, hanem az adófizetőké, Budapestnek meg elég lenne bőven az itt termelődő szja, már abból simán el tudná látni az összes feladatot.
KARÁCSONY TAKARODJ !!!