Topiknyitó: Törölt felhasználó 2009. 03. 09. 21:06

Jobbik program is van !  

Nem tudom ,de azt gondolom ,hogy adtam lehetőséget a Fidesz-nek és az Mszp-nek . Most adok egy lehetőséget a Jobbiknak is .Csak nyerhetünk velük ,mert már nincs mit veszíteni.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2009. 03. 12. 21:06
Előzmény: #29  Törölt felhasználó
§ (1) Nem viselhet politikai és állami tisztséget, aki 1990-et megelőzően az állampárt tagja vagy tisztségviselője volt.
Nem itt tartanánk ha ez igy lenne,a napokban volt hir,hogy azért kapot a kőkomcsi pina jutalmat mert az mszmp tagságát beszámitották a közalkalmazotti idejébe,ezért sitt járna neki ehelyett felvett egy jópár milla jutalmat.
Törölt felhasználó 2009. 03. 12. 20:37
Előzmény: #21  matgab
matgab
Nem látom be, hogy a wikipédiás linked mire bizonyíték.
Hacsak nem arra, hogy nem volt korábban egységes írott alkotmány.
Ez tény, bár azt sehol nem írtam, hogy ezért a mostani jobb. Egyszerűen csak ez van.

A nevetséges az, hogy minden ultra valamilyen elvonatkoztatott "történelmi alkotmányt" akar "alkotmányozó országgyűlésen" megalkotni.
De hogy ez mitől lenne alapjában más, mint a mostani, arról még semmi konkrétumot nem hallottam.
Persze néhány rendelkezését ettől függetlenül ismerem:
1. § (1) Nem viselhet politikai és állami tisztséget, aki 1990-et megelőzően az állampárt tagja vagy tisztségviselője volt.
(2) Az előző rendelkezés alá eső személyek kötelesek kabátjukon megkülönböztető vörös csillagot viselni.
2. § (1) Orbán Viktor Elnök Úrnak mindig igaza van.
(2) Amennyiben még sincs, automatikusan az (1) bekezdésben foglalt rendelkezés lép érvénybe.
Törölt felhasználó 2009. 03. 12. 18:29
Előzmény: #26  matgab
1. Milyen alapon is vársz el tőlem 50 oldalas esszét, amikor te a saját véleményedet elintézed ennyivel:
"megoldás: A szent korona alkotmánya." - ami egyébként ebben a formájában így sohasem létezett. (arról már nem is beszélve, hogy valójában mit is oldana meg önmagában ennek a létezése).
2. Valaki írta, hogy ami most van az rossz. Én erre kértem megoldási javaslatokat. Nem nekem kell igazoljak bármit is, hanem annak, aki támad/megkérdőjelez valamit..
Törölt felhasználó 2009. 03. 12. 13:16
Előzmény: #26  matgab
:))
matgab 2009. 03. 12. 13:14
Előzmény: #25  Törölt felhasználó
megoldás: A szent korona alkotmánya.
Itt az alternatíva. Akkor te most miről beszélsz? Mert ha ennyire nem érted amiről "beszélek" akkor nekünk valóban nincs miről beszélnünk.

Várom az 50 oldalas esszédet , hogy miért állítod, hogy ez a legjobb eddigi rendszer.
Elég ha csak az összes társadalmi berendezkéssel hasonlítod össze (ne felejtsd el az amerikai indiánok kultúráját és az ázsiai népek társadalmi berendezkedését, valamint az olyan társadalmi tanulmányokat, mint pl. Nitche, vagy Marx-Engels, Orwell és egyéb társadalom filozófiai eszmékkel való összevetését!)

Mondjuk lehet, hogy inkább 5.000 oldalt kéne kérjek tőled...

Amíg ezt nem vezeted le, hogy ezen összes eddigi felmerült társadalmi leíráshoz képest a mai rendszer a legjobb és miért, addig légyszi ne írd már le, hogy a mai rendszernél nem találtak ki legjobbat, mert ha TV-ben reklámoznád ezt, akkor a Fogyasztóvédelem egyből megbírságolna téged, hogy olyanról állítod, hogy legjobb, amit nem tudsz bizonyítani...

Csók!
Törölt felhasználó 2009. 03. 12. 12:25
Előzmény: #23  matgab
Nem.
"nincs miről beszélni" = ha valaki nem tud megoldást/alternatívát, akkor értelmetlen azt hajtogatni, hogy a jelenlegi állapot rossz.
Törölt felhasználó 2009. 03. 12. 12:22
Előzmény: #23  matgab
:))

matgab 2009. 03. 12. 12:18
Előzmény: #22  Törölt felhasználó
"Nincs miről beszélni" -> logikai ítélet: nincs miőrl beszélni mert ez a létező legjobb...

Akkor most miről beszélünk?

Jogos én bemutatom, hogy van jobb is, ha te elmagyarázod nekem, hogy miért nincs miről beszélni, azaz miért ez a létező legjobb!
Legalább 50 oldalban írd le, úgyis ráérsz!
Törölt felhasználó 2009. 03. 12. 12:12
Előzmény: #21  matgab
Matgab, hol is tagadtam, hogy létezhet más is? Ez egy kérdés volt, ha tud jobbat, írja meg. Ha nem, nincs miről beszélni.
Még nem talált fel az emberiség a jelenlegi rendszereknél (demokrácia, kapitalizmus) jobbat.
matgab 2009. 03. 12. 11:48
Előzmény: #19  Törölt felhasználó
Mozes50: link
Nem igaz, hogy nem írták meg...

"Tudsz jobbat?"
Hát ez kva jó...
Ami van a mostanin kívül azt tagadjuk és felállítod azt a tézis, hogy mivel ez van ez a lehető legjobb...

Ez aztán érvrendszer, gratulálok!
Törölt felhasználó 2009. 03. 11. 22:27
Előzmény: #18  Törölt felhasználó
"Érdekes dolog amit a pénz képes művelni. A sajtó azt mondja amit a politika diktál,mert fizetnek érte . A politika úgy írányit ahogy azt a bankárok akarják. Csak olyan miniszterünk lehet aki korrupt ,máskülönben nem lehetne miniszter. A világ összvagyona a népesség 1%-hoz vándorol. Erre lehet azt mondani ,hogy a kapitalizmus müködik és jó? A multik csak dagadnak és egyre nagyobb a hatalmuk ,bármit megtehetnek ,mert a pénz az eszközük amivel képesek írányitani.Elég már ebből !"

Tradercar, mi jobbat tudsz?
(fura egy nick név a fenti gondolatok tükrében)
Törölt felhasználó 2009. 03. 11. 21:12
Előzmény: #6  matgab
"A Szentkorona alkotmány alapján 1000 évig működni tudott az ország és fentmaradni.
Akkor , mint alaptörvénykezési módoknak annak jónak kell , hogy legyen"

Miről beszélünk???

Ilyen, hogy Szentkorona alkotmány sosem volt. Egyáltalán sosem volt korábban írott alkotmány. Még a Hármaskönyv is elsősorban magánjogi normák gyűjteménye volt.
Ráadásul a feudális Magyarország politikai, hatalmi gazdasági strukturájára épült.
Hogy lehetne ezt visszahozni?
Vagy meg kellene írni?
Törölt felhasználó 2009. 03. 11. 17:59
Érdekes dolog amit a pénz képes művelni. A sajtó azt mondja amit a politika diktál,mert fizetnek érte . A politika úgy írányit ahogy azt a bankárok akarják. Csak olyan miniszterünk lehet aki korrupt ,máskülönben nem lehetne miniszter. A világ összvagyona a népesség 1%-hoz vándorol. Erre lehet azt mondani ,hogy a kapitalizmus müködik és jó? A multik csak dagadnak és egyre nagyobb a hatalmuk ,bármit megtehetnek ,mert a pénz az eszközük amivel képesek írányitani.Elég már ebből !
matgab 2009. 03. 11. 10:42
Előzmény: #14  Laci70
Már bocsánat laci, de hol olvasol alkotmány változásról az általad idézett cikkben?

Kossuth kormányzóvá lett választva, csakúgy, mint annak idején Hunyadi, vagy később Horthy.
Attól még az alkotmány nem változott...
Onnan is látszik, hogy menniyvel jobban működött, hogy még egy nemzete ellen fellépő királyt is egyszerűbb volt megfosztani trónjától, mint ma egy 4 évre választott senkiházitól visszahívni a hatlamat, miután lehazudta a csillagokat is a választások előtt...
matgab 2009. 03. 11. 10:36
Előzmény: #9  Törölt felhasználó
Az Apeh -el nem értem mi a gond. Ha minden rendben van egy cégnél vagy egy magán személynél akkor mi a gond az ellenőrzéssel? Látom én a hiányosságokat itthon, nem is állítottam sosem, hogy ez egy ideális demokrácia.

Fogadjunk, hogy te még életedben nem álltál APEH vizsgálat előtt, csak az mond ilyeneket...

Amúgy is ez a tetszettek volna forradalmat csinálni mamlaszság meg borzasztó irritáló. Erről beszéltem a futóverseny példámmal...
Tetszett volna gyorsabban futni...
Ja, tegyük hozzá, hogy amint elkezdte a futónk a láncait leoldozni, akkor egyből megállapítják, hogy csalni akar és a versenybíróval jól megütlegelték...

A médiát igenis szabályozni kellene, mert ugyanúgy, ahogy így 20 év után kezdünk arra ráébredni, hogy a multiknak is elő lehet írni, hogy a polcaik 80%-án magyar terméket kell elhelyezniük, ugyanúgy a médiát is meg kellene regulázni:
főműsoridőben nem meztelenkedő kurvákat kell mutogatni közszolgálatiság jeligéjével, magyar filmeket, magyar meséket kell bemutatni (Süsü a sárkány, magyar népmesék, Pityke őrmester, Futrinka utca, Nagy Hohoho, Pom-pom meséi, Kukori és kotkoda, Mekk mester, Mézga Aladár, Szaffi, Vuk, Macskafogó, Zénó, Frakk stb. stb.) Minde szerethető magyar mese volt, ami egy gyerek lelki fejlődését segítette és nem úgy, ahogy ma , hogy vagy nincs is mese, vagy a Csillagok háborúját (bár az még egy nézhetőbb kategória, mint ezek a debil lövöldözős robbantgatós esztelen rajzfilmek)...

És ráadásul a magyar filmipart is segítené.
Be kellene mutatni heti egyszer egy magyar filmet, előbb utóbb találnának valami nézhetőt is nem ezeket a Hasutasok féle szerencsétlenkedéseket... (Pl. lehetne: egy magyar nábob, Tizedes meg a többiek, Ötödik pecsét, stb, stb.)

És lassan elkezdenének talán gondolkodni is az emberek, nem csak a kész információt úgy ahogy kapják elfogadni és akkor talán már a választásoknak is más eredménye lenne...

Ezért mondom, hogy ne várd, hogy a folymat végeredménye változni fog valamitől, ha maguk az alapok - pl. az ALKOTMÁNY- ami lehetővé teszi ezt a mai rendszert- nem jó!
Törölt felhasználó 2009. 03. 11. 10:33
Előzmény: #14  Laci70
Vegyék bele ezt is a programba:

A csehek és a szlovákok nem buta népség, például ebben is élen járnak logikus lépés:
"The Czech Republic has allowed at least 94 prisoners over the past decade to be surgically castrated. It is the only country in Europe that uses the procedure for sex offenders."

link
Laci70 2009. 03. 11. 10:29
Szerintem ezt már 1849(!) április 14-én elvetették. link
Ugyanis 1848 március 15. egyben polgári forradalom is volt, amellett, hogy a Habsburgok elnyomása ellen lázadtak fel.

Kossuth Lajos forog a sírjában...
matgab 2009. 03. 11. 10:20
Előzmény: #12  matgab
Mert ugye, itt mégiscsak arról volt szó, hogy az NBH gyakorlatilag úgy juttatott csődbe egy céget, úgy vegzált egy állami szerv a kormány irányítása alatt valakit, hogy az teljesen jogtalan volt.
Ennek hatására a cég, aki nem nyeregette az állami tendereket úgy, mint pl. mondjuk a Mc Kinsey&Company egyből csődbe ment.

Felelősségrevonás?
Jogállamiság?
Erről beszéltem nyuszómuszó! Azok a gazdasági csoportok, akik nem az mszp-szadesz holdudvarába tartoznak, azokat folyamatosan állami szervek csesztetik, ellehetetlenítve a működésüket.

És itt most nem csak az ellenzék holdudvarába tartozó cégekről beszélek.
Ahol én dolgozom , az egy multi -abszolút politikamentes.
Nem telik el úgy hónap, hogy ne állítaná le a szállítóinkat a munkafelügyelet, VPOP, ne írogatna az FKFV rt. (Önkormányzati tul), hogy fizessünk el nem végzett-évek óta lemondott - szolgáltatásuk után, aztán jön az Artisjus, hogy havi többszázezer HUF-ot fizessünk a semmire, mert szól a rádió, aztán ott van az APEH, akit azért mindenki ismer, hogy milyen módszerekkel dolgozik (sapka, nem sapka), ott vannak az önkormányzatok akik a működési engedélyeket több hónap alatt adják ki, de kivetik az összes adót , ami létezik- cserében nincs-vagy csak fizetős parkolók vannak, földutak, vagy olyan kátyús utak, hogy a tankok elakdanának rajtuk...
Aztán ott van az ÁNTSZ, a Fogyasztóvédelem, Munkaügyi felügyelőség stb.stb...

Gyurcsány MOTIM-ja meg véletlenül kiderült, hogy szinte ingyen kapja az áramot...Nem hiszem , hogy őket ugyanilyen vehemenciával basztatnák az állami szervek...

Kb. olyan így a gazdaság, mintha 100méteres versenyben az egyik futónak adnának egy 100 kg-os súlyt, összekötnék a kezeit-lábait, és adnának a másik versenyzőnek 30 méter előnyt, akinek egy külön katapultgépet vesznek a rajthoz (állami megrendelések), aztán azt mondanák, hogy "na versenyezzetek!"

A verseny végén meg szídnák az összekötözött versenyzőt, hogy nem igaz, hogy nem tud 20 métert sem lefutni...

Innentől fogva persze, hogy a média kezesbárányként viselkedik, mert nem akar öngyilkos lenni.
A magyar lakosság legalább harmada meg csak 2 max 3 csatornát tud nézni, tehát azt nézi amit adnak, ha győzikét adnak, akkor azt, ha lövöldözőst, akkor azt.

A nézőt meg úgy kell tekinteni, mint egy gyermeket. Persze, hogy magától a legkisebb ellenállás irányába mozdul. Nem fog megnézni egy Mikszáth novellát, ugyanúgy, ahogy egy 7 éves gyerek is a játszóteret fogja választani, ha felajánlod neki, hogy oda, vagy az iskolába akar-e menni!

Ha meg a tied a gazdasági hatalom, tied a média, akkor hogy a pennába tudna a demokráciánk demokratikus lenni???
matgab 2009. 03. 11. 09:55
Akkor itt egy hír és értelmezd rajta, hogy hogyan működik a demokrácia:

Félrehallás vezetett az év egyik botrányához?
2009. március 11., szerda 7:06 InfoRádió

A Magyar Nemzet beszámolója szerint egyelőre két következménye van annak, hogy a titkosszolgálat feljelentést tett az UD Zrt. munkatársai ellen: Dávid Ibolya MDF-elnöki posztját a párton belüli ellenfeleinek kizárásával megerősítették, a vagyonvédelmi cég pedig csődbe jutott.

Gyanúsítottja továbbra sincs a fél éve kirobbant ügynek, a vádak többsége pedig tarthatatlannak bizonyult. Ezek egyike ráadásul egy dilettáns értelmezési zavarra vezethető vissza: lehallgatták az UD vezető informatikusát is, aki egy telefonbeszélgetésben egy Macintosh számítógépes rendszerről beszélt, amelyet a szakzsargonban Macnek rövidítenek. A Nemzetbiztonsági Hivatalnál ezt MeH-nek értették, ami a Miniszterelnöki Hivatal rövidítése. Így amikor az informatikus arról beszélt, hogy megnéz valamit a Mac könyvtárban, a titkosszolgálat azt hitte, hogy a Miniszterelnöki Hivatal virtuális adatbankjába kíván behatolni egy illetéktelen személy.
gbaker 2009. 03. 10. 20:23
Előzmény: #8  matgab
Matgab!
Teljes mértékben egyetértek.
gbaker 2009. 03. 10. 20:22
"Ha minden rendben van egy cégnél vagy egy magán személynél akkor mi a gond az ellenőrzéssel? "
Ne röhögtess!
Törölt felhasználó 2009. 03. 10. 18:54
Előzmény: #8  matgab
A demokrácia a többség akaratának érvényre jutását jelenti. Azért vannak a választások, hogy ott minden ember kiválaszthatja azt, aki majd őt képviseli a parmalentben. Ha az emberek hülyéket juttatnak be a parlamentbe az nem a demokrácia fogyatékossága, hanem csak a szavazók értelmi képességeit jelzi. Az emberek nem képesek felmérni, hogy az akit megválasztanak valóban őket fogja-e képviselni. Pedig lett volna alkamuk rá, hogy mind a 2 nagy pártot kiismerják már. Mind a 2 tábornak megvannak a saját médiáik, nem értem mi ezzel a gond. Vannak kimondottan balos és jobbos TV-k és ujságok. Vagy szerinted az lenne a demokrácia, ha betiljuk az egyik tábor médiáit? A közszolgálati adók valóban kicsit balra húznak ebben egyetértünk. Na de egy kereskedelmi csatornának ne irjuk már elő, hogy mit kell sugároznia. Ha nem tetszik a műsor majd nem nézik az emberek. És ha nem nézik az emberek, csökken a bevételük ez pedig rákényszerítí őket a műsor megváltoztatására. A gazdaság alaptörvényei itt is érvényesek. Egy kereskedelmi csatorna olyan műsort szolgáltat, amire igény van, mivel pénzt akar vele keresni. Az Apeh -el nem értem mi a gond. Ha minden rendben van egy cégnél vagy egy magán személynél akkor mi a gond az ellenőrzéssel? Látom én a hiányosságokat itthon, nem is állítottam sosem, hogy ez egy ideális demokrácia. Majd igyekszem olyanokat bejuttatni a parlamentbe akik talán tudnak változtatni ezen.
matgab 2009. 03. 10. 16:35
Előzmény: #7  Törölt felhasználó
Nos, akkor mely elemei működnek a demokráciának?
Szólásszabadság? Indiában ott voltam, ott van, ott nevén lehet nevezni a dolgokat...Itt próbáld azt mondani, hogy zsidó, máris antiszemita vagy, ha cigányt mondasz, akkor rasszista vagy!

"Magyarozni" persze lehet...
Fletó is megmondta: Ha a cigányt bántják, akkor ő cigány, ha a zsidót bántják, akkor ő zsidó...Csak azt nem tette hozzá, hogy ha a magyart bántják, akkor ő magyar...De ezt tudjuk is.

Gyülekezési jog: Kossuth téri események után ezt nem kell levezetnem ugye?

Választás: 2002: a szavazatokat az összeszámolás után azonnal megsemmísitették, pedig több civil szervezet akarta újraszámoltatni.
Láncszavazások...

Média törvény: Hát ez viccnek se érdemes. Amit a közszolgálati vagy országos TV-k bemutatnak az már önmaguk groteszk paródiája...A többi médiának úgysincs hatalma...

Nos, akkor miről beszélünk? Milyen demokrácia?

Kőkemény rejtett bürokratikus diktatúra van demokratikus jelmezek közé rejtve...Bár manapság már nem is nagyon rejtik őket...
APEH-et bárki nemkívánatos személyre ráuszítják.
Igazságszolgáltatás nincs, csak jogszolgáltatás....

Bár ha te ezekből eddig semmit nem érzékeltél, pedig már 31 éves vagy -gondolom- akkor én hiába magyarázhatok neked.

Nem akarnálak megsérteni, de önkéntelenül is csak egy mondás jut eszembe (kb): nincs értelme a szürke szamárnak citerázni??
Törölt felhasználó 2009. 03. 10. 13:53
Nem is tudtam, hogy manapság is van elnyomó réteg. Ilyesmiröl diktaturákban lehet beszélni. Persze nem azt mondom, hogy tökéletesen működik a demokrácia itthon, de azért nagyon mesze van ez a diktatúrától. Lehetne javítani a rendszeren. Pl. a képviselők vissza hívhatóságát nagyon hiányolom, illetve a listáról bekerülést is lehet kritizálni. De a demokrácia működik. Még ha nem is tökéletes. Az már sokkal inkább sajnálatos, hogy a 2 nagy párt közütt egyikre sem bíznám az órszág vezetését. De ez megint más téma.
matgab 2009. 03. 10. 11:11
Előzmény: #4  Törölt felhasználó
Már bocs, de hogyne lenne annak lényege, hogy mi az alaptörvényünk?
Pont azért jutottunk ide ahova jutottunk, mert mi még mindig a toldozott foltozott 1949-es alkotmányunk alapján állunk, ami alapján a kommunista diktatúra törvényesen működött.

Most kicsit átfogalmazták, mert a 49-es alkotmány pontosan megfelelt a mai elnyomó rétegnek, csak egy két frázist kellett megváltoztatni benne.

A Szentkorona alkotmány alapján 1000 évig működni tudott az ország és fentmaradni.
Akkor , mint alaptörvénykezési módoknak annak jónak kell , hogy legyen.

Ez a mostani állapot olyan, mintha úgy akarnánk felhőkarcolót építeni, hogy az alapok hiányoznának...

rendeb kellene tenni az egészet az alapoktól.
Hol kezdje az ember, ha nem az alaptörvénynél?

A cseheknél lengyeleknél nem voltak restek új alkotmányt írni, nem is itt tartanak ahol mi...
Törölt felhasználó 2009. 03. 09. 22:28
Az a baj, hogy ez a válság nélkül se állna meg igazán a lábán, ebbe is van pár olyan dolog ami szimplán idejét múlt és nem alkalmazható már a mai világban, szerintem.

Az a baj, hogy ma Mo-n nincs egy, ha nem is teljesen de valamennyire normális párt akinek lenne valami épkézláb ötlete.
Törölt felhasználó 2009. 03. 09. 21:40
Előzmény: #3  Törölt felhasználó
Pl. épp egy világválság közepén vagyunk, így sokkal érdekesebb kérdés, hogy ezt hogyan kezelné a jobbik, mintsem olyan kérdésekkel foglalkozna, hogy idézem "A jelenlegi alaptörvény helyett a Szent Korona-tanra épülő Alkotmány megalkotása"
Törölt felhasználó 2009. 03. 09. 21:14
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
miért mi változott azóta ? csak aktuálisabb lehet !
Törölt felhasználó 2009. 03. 09. 21:12
Előzmény: #1  Törölt felhasználó
Ez 2007-es program. Nem túl aktuális a mai problémákra.

Topik gazda

tradercar
3 3 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek