Topiknyitó: Portfolio 2017. 08. 22. 09:17

Itt az igazság: sokkal olcsóbbak a lakások, mint amiket a hirdetésekben látunk  

Ugrás a cikkhez
Az elmúlt években és hónapokban folyamatos ár és bérleti díj növekedésrõl hallhattunk a hazai lakáspiacon is, ami ennek megfelelõen élénk kereslettel párosult a kiadásra alkalmas lakások vásárlása és bérlése iránt egyaránt.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
elemes
elemes 2017. 08. 22. 10:10
#4
egész jó írás, foglalkozik az eltérés "pénzügyi" okaival: - nem dokumentált bérbeadás vagyis adóelkerülés - meglevő bérleti szerződéseknél nem kikényszerített áremelés És persze a kínálati árból elérhető alku.
pf2 2017. 08. 22. 09:34
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
#3
korrektek a cikk a nagy átlagnál. ugyanakkor csak azon személyek adatait tartalmazzák , akik hajlandók voltak megszólalni. nem szabad elfeledni azok akik ismerősöknek adnak ki lakást , azok tuti nem fizetnek adót ( pl ingatlanadót sem ) Ezért a hivatalosan kiadott lakásárak + 18 % jövedelemadó + ingatlanadót ( pl belváros 800Ft /nm évente) is tartalmazzák. Ebből az is levonható statisztikailag , h adócsalók bőven többen vannak az olcsó lakások között , mind a drágábbak esetén
Törölt felhasználó 2017. 08. 22. 09:17
Előzmény: #1  portfolio
#2
nehez a magyar sajtoban tenyfeltaro alapossagu cikket olvasni, a hireket sokszor pillanatnyi szenzaciohajhaszat heveben, nemritkan megrendelesre keszitik - ez a benyomasom. Gyakran elter a cim es a tartalom. Hibasak es szelektivek a statisztikak. Ez a cikk kozelebb jar a jozan igazsaghoz - mint a temaban megjeleno cikkek tobbsege. A kereslet hatarozza meg normalis esetben a piaci arat - - valoszinuleg nem is kulso rendelesre keszult. A ma berbol es fizetesbol elo emberek - es a tanulok - mibol tudnanak 2000 ft/m2 feletti arakra gondolni?

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek