Topiknyitó: Commodore64 2011. 10. 24. 21:48

Ingatlanadó  

Csak más formában és a tevezetthez képest jóval csekélyebb mértékben. Ez egy olyan téma ami nemcsak néhányunkat érint, hanem kivétel nélkül mindenkit. Elképzelések és találgatások már voltak eddig is. Vajon mi lesz a vége?

link

Ez csak egy a sok közül.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Peter_21 2011. 10. 25. 12:52
Előzmény: #11  szivacs
szép jövő :o(
szivacs
szivacs 2011. 10. 25. 11:45
Előzmény: #10  Peter_21
bocs, lehet hogy félreérthető volt, de nem ezt írtam.
Én nem a jelenleg létező pártokra gondolok, hanem általában a pártokra.
A párt ugyanis mint érdekérvényesítő szervezet már a nevéből is következően az összes érdeknek szükségszerűen csak egy RÉSZét képviseli - már ha egyáltalán képviseli - nem az EGÉSZet. Ebből következően a társadalmi csoportok összességének minden gondját lényegéből fakadóan még ideális esetben sem képes megoldani. Ráadásul a hazai érdekeltségi rendszer és tapasztalatok szerint a gyakorlatban általában nem azoknak a társadalmi csoportoknak az érdekében tevékenykednek, melyek szavazatukkal megbízták őket. Semmiféle hathatós jogi kényszer nem is készteti őket erre, főleg amióta a Sólyom féle "Alkotmány"bíróság meglátta az általa "láthatatlan alkotmánynak" nevezett ködben a szabad mandátum intézményét, ami szabad mozgást biztosít a mandátumot elnyert képviselőnek a teljes ciklusra, aki nem kötött a választási programjához (már ha egyáltalán volt neki) és vissza sem hívható ha a választói akarata ellenére tesz.
A gyakorlatban szankcionálják viszont azért, ha nem tartja be a párt-, frakció-fegyelmet és nem úgy szavaz, ahogy azok diktálják neki.
Mindezek eredményeképp nem népképviselet, hanem pártvezetés képviselet valósul meg. A pártokon belül pedig még alacsonyabb szinten áll a "pártdemokrácia", a párt politikájának alakítását a gyakorlatban egy szűk, zárt "elit" végzi, a mezei tagoknak pedig annyi a szerepük, hogy végrehajtsák azt, aminek kialakításában nem vehettek érdemben részt.
A pártok - azaz azok szűk vezető rétegének érdeke a hatalomba kerülés illetve ha sikerült, a hatalom mindenáron való megtartása.
Ez pedig így nem egy valós demokrácia működése, hanem egy pártokráciáé.
Mindez független az egyes pártok irányultságától, tagjaitól, magából a pártrendszer lényegéből következik ennélfogva az általad vágyott "új" párt/ok is pontosan eszerint fog/nak működni és csalódást okozni. Lásd pl. LMP.
Peter_21 2011. 10. 25. 11:03
Előzmény: #9  szivacs
bocs, lehet hogy félreérthető volt, de nem ezt írtam.
ÚJ !!! nem fidesz, nem mszp stb., hanem egy "tök új"
szivacs
szivacs 2011. 10. 25. 10:45
Előzmény: #8  Peter_21
Na ez az igazán meglepő, hogy még mindíg azoktól pártoktól várod a gondok megoldását, melyeknek lényege, legfőbb érdeke nem a problémamegoldás, csupán a hatalom megszerzése/tartása :-(((
Peter_21 2011. 10. 25. 09:40
Előzmény: #7  Törölt felhasználó
ez is igaz, nem tudom mi lenne a jó :o(
valószínű egy új az eddigiekkel szakító párt, de ennek igen kicsi esélyét látom :o(
Törölt felhasználó 2011. 10. 25. 09:32
Előzmény: #6  Peter_21
Áh,nézdd meg Gyurcsányékat,8 évi ámokfutásuk után azt hittem elbujdokolnak szégyenükben nehogy meglincseljék őket,most állva tapsolnak nekik! Csak nézek ki a fejemből hogy tudják manipulálni az embereket!
Peter_21 2011. 10. 25. 09:21
Előzmény: #5  Törölt felhasználó
Szerintem nincsenek már sokan, csak hát az az alja csürhe...
Ezek a leghangosabbak sajnos.
Félő, hogy a fityesz bukta után úgy járunk mint a Görögök bél Bp lángokba...
Törölt felhasználó 2011. 10. 25. 08:51
Előzmény: #4  Törölt felhasználó
Kiborul a bili az embereknél? Miről beszélsz? Az egyik topikban megemlítettem mekkora féreg az OV és bandája és olyan anyázás meg alpári beírások jöttek hogy még a topikot is törölték! Hihetetlen milyen fidesz fanatikusok vannak!
Törölt felhasználó 2011. 10. 25. 08:23
Előzmény: #3  Peter_21
a benzinárra is pofáztak, mégis 400+ lesz a gasoline...

nem tudom mikor borul ki a bili az embereknél, de ha soha, megérdemlik ezt a kullancs bandát.

bokros csomi ehhez képest aprópénz volt, feneketlen zsák, csúszunk egyre lejjebb.

kilátástalanság, hányinger.
Peter_21 2011. 10. 24. 22:20
Előzmény: #2  ts3
Én már inkább nem mondok semmit erre a csürhére.
Anno kézzel-lábbal hadakoztak ellene most meg...
Tényleg világgá kellene zavarni őket Matolcsyval az élen...
ts3 2011. 10. 24. 22:01
Előzmény: #1  Commodore64
Így könnyen ki tud alakulni a kormányváltó hangulat.

Topik gazda

Commodore64
Commodore64
4 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek