áltakában kamu ,de helyileg ,még kisebb területeket érint nem ugy mint németeknél vagy amcsiban,késöbb lehet itt is nagyobb területeket üt a természet,mi sem maradunk ki.
Műholdakról látják a felhők mozgását, de a radarkép sokkal megbízhatóbb. Meg, ha minden méterben lenne érzékelő, az összesített adatok alapján sokkal pontosabb kép tárulna elénk. Mivel jó sok repülő van, amelyeken így is, úgyis van "viharradar", így azt lehet használni. Szerintem a műhold csak a felhőt látja, de hogy esik-e belőle, azt nem.
Egyik ismerősöm azt mondta, hogy azért pontatlan most az előrejelzés, mert sokkal kevesebb repülő adja az adatokat a központnak. Mikor minden négyzetkilométerre jutott egy, egyszerűbb volt meghatározni a légtömegek vonulását.
mi a kamu?Jól írták,a nyári viharokat pontosan előre jelezni nem tudják!!Én debreceni vagyok,1 órája elsötétült,dörgött,mindenki rohant haza,ablakok becsuk,aztán esett egy pár szem eső és valszeg mellettünk elvonult!! Olvasd el itt a pf.en,megírták gyosan átvonul!!!Azt ne várd 2021-ben még,hogy megírják neked,17.12-kor lezúdul a jégeső,erre és erre a területre!!! Amúgy igen is pontos a meterológia!!!
Pedig lehetett volna riasztás. Az árvizeket, viharokat előre lemodellezték, számítottak rá, mégsem figyelmeztették a lakosságot. Itt sem kamu, Pécset szétverte a vihar, észak-nyugati részt, balatont, tisza környéke éppen most kapja.
idöjárás topik