"Masszív felvásárlásokra számít idén a világ egyik legnagyobb alapkezelője, a BlackRock World Mining Fund portfólió menedzsere, a bányászati vállalatok körében. Az árazás ugyanis a szektorban most igen kedvező, a magas készpénzállománnyal rendelkező vállalatok ezért fokozhatják felvásárlási tevékenységüket." (Portfolio)
Tudja már többször leírtam, de Önnek újra leírom, hogy az én
pályafutásom nem volt mindig sikertörténet. A HUMET Nyrt-ot egy indokolatlan
adóvizsgálat 700 milliós veszteségbe sodorta, amiből sikerült kihoznom. Egy 170
milliós saját tőkéjű cégből egy 3,5 milliárdos céget sikerült kifejleszteni.
Ennek a növekedésnek többek között az volt az eredménye, hogy a tőkepiac engem –
a részvényeim megvásárlásával – egy komoly nyugdíjalappal jutalmazott. Nem
tudom kik vették meg a részvényeimet, a tőzsdén adtam el. Galamb és Csereklei tetteiért nekem nincs felelősségem.
Mindazonáltal a trendet figyelve az a bizonyos váltó, amire rákérdezett nem ér
semmit.
Remélem ez megfelelő támpont az Ön számára.
Nekem két esetben adatott meg, hogy információk birtokában követhessem,
ami történt és csalárdnak tűnő ügy mindkettő. Rényi Gábor napelemgyárakat vízionált a spanyol
tengerpartra, majd több év alatt összehozott 5 milliárd forint
vagyonveszteséget. Ebből úgy menekült ki, hogy rátestálta Varga Istvánra ezt a
romhalmazt, felbiztatva arra Vargát, hogy 28 milliárdot apportáljon abba a
szemétdombba.
Galamb Vilmos és Csereklei Gábor egy közel 3,5 milliárdos
vagyonveszteséget okozott. Mindkét esetben egyértelmű, hogy az angolszász országokban „missmanagement”-nek
megnevezett folyamat zajlott le.
Rényi ügyének kimenetére nincsenek adataim, információim. A Nutex
ügyben az erre felkent rendőrhatóság kijelentette, hogy nem történt
bűncselekmény. Ami megdöbbentő ezekben az ügyekben, hogy a Nutex
részvényeivel a tőzsde vezetése szerint mindezek dacára lehetséges a
kereskedés; azaz a rendőrségnek semmiféle támogatást nem adtak (a rendőrség ezt
nem kérte?), illetve a HUNMINING felszámolója hagyja elévülni Rényi és a 28
milliárdos apport (ebből 800 millió az őserdő…) ügyét.
Kereskedni és keresni ezekkel a papírokkal lehet(ett) hiszen
árfolyamuk van (volt). Hogy ezen ki keresett és ki vesztett az egyértelmű, hogy
ezért kiket terhel felelősség az is világos. Bár a tőzsdei jelenlét egy komoly előny közepes vállalkozások
számára, hogy exportképessé nőjék ki magukat, de igen nehéz tisztességes
vállalkozókat arról meggyőzni, hogy ebbe a disznóólba bevezessék a cégüket,
inkább szenvednek a tőkehiánytól és emiatt (is) sok remek ötlet megy veszendőbe.
Törölt felhasználó2019. 05. 19. 21:17
Ez miatt a délamerikai erdö apportok éd részvény manipulációk miatt nem került börtönbe senki??
Én az m1esen autozom, a határtól nem messze van egy soderbanya. 5 évvel ezelőtt csak egy kupac állt ott. Most még síneket és elég korrekt gépeket is lehet látni. Szóval valaki kezdje már el azt a tetves földet Rudabánya lapatolni, és talán meglesz a nyugdíj alapom.
A számomra rendelkezésre álló valós információk 8 évesek, így sajnos nincs, nem lehet megalapozott véleményem. Bármi megtörténhet, de egy dolog nagyon valószínűtlen, hogy a céget a Baritmix eladással szanálják. Ha ez az egyetlen esély - márpedig Varga István mást évek óta nem említ - akkor a megmenekítés sansza konvergál a nullához. Viszont: aki nem hisz a csodában, az nem realista (David ben Gurion). Maga Varga István 2011-ben ezt a lehetőséget csodaként aposztrofálta (lásd a nekem írott levelét lentebb). A Baritmix lehet piacképes, ha valamiféle nonprofit alap (állam), vagy magáról megfeledkezett őrült kiépíti az elszállításhoz szükséges infrastruktúrát. Ez egyrészt milliárdos tétel, másrészt ennek a lehetőségnek igen alapos környezetvédelmi indokok is ellene szólnak. Ennyi ismeret birtokában a tippem az, hogy ezt a céget fel kell számolni és abból senki egy fillért sem fog látni. Bár ne így lenne, ne legyen igazam...
HUNMINING -- a magyar bányászatért
Lesz-e valaki,aki rátalál Rudabányára?
Üdv: