"Masszív felvásárlásokra számít idén a világ egyik legnagyobb alapkezelője, a BlackRock World Mining Fund portfólió menedzsere, a bányászati vállalatok körében. Az árazás ugyanis a szektorban most igen kedvező, a magas készpénzállománnyal rendelkező vállalatok ezért fokozhatják felvásárlási tevékenységüket." (Portfolio)
én csak azt nem értem hogy ha tényleg lenne több milliárdos kitermelhetö bánya-vagyóna a hunmining-nak, akor miért nem veszi meg tözsdei fórgalomba a titokzatos befektetö 30 forintér t tözsdén.
miért mesélnek az 500 fórintós névértéken történö emelésröl? az miért lene gazdaságosabb a titókzatos befektetőnek?
valszeg mert kamu a titokzatos befektetö.
akinek nem kell 27 fórintón, valszeg nem kell 500 fórinton pláne nem.
az én elképzeléseim között sincs pereskedés. A legrosszabb egyezség is jobb a legjobb ítéletnél. Ezzel együtt a három felelős könnyedén kitolható, csak a folyamatot Vargával kell kezdeni és ez itt a bökkenő.
A perek halmazától nem remélek kiutat, részint azért, mert rutinos pereskedők is vannak a pályán (pl. Rényi), részint mert a magyar bíróságok gyakorlatát és az ügyek kuszaságát ismerve akár egy évtized is lepereghet, amíg jogerős ítéletek születnek.
Itt csak a peren kívüli megállapodások segíthetnek - ha a felek felismerik, hogy jobban járnak vele. Mondok is rá példát, hogy érthető legyen. Rényinek a fő baja a folyamatokkal vélhetőleg az, hogy a céget, amelyet ő alapított, ami kvázi a gyermeke, kiszedték a kezéből. A megoldás, ami Varga és Rényi számára is megoldás lehetne, és a pereskedésnél sokkal simább utat kínál, ha a céget kettébontanák, és az egyiket vinnék tovább Hunmining néven Vargáék a bányákkal, a másikat Rényi Novotrade néven valami mással (amit mondjuk apportként bevisz). Láttunk már ilyesmire példát a magyar tőzsdén, ez járható út.
Janssen-ről is azt gondolom, mivel régebben közgyűléseken találkoztam vele, hogy nem egy bolond ember, bizonyos, hogy valamilyen védhető okfejtés lapul a zsebében a váltó-ügyekre, és pereskedés helyett jobban járna a társaság, ha Janssen a tartozásának valamilyen töredékét rendezné (volna miből, efelől sincs kétségem), aztán viszont látásra.
HUNMINING -- a magyar bányászatért
Lesz-e valaki,aki rátalál Rudabányára?
Üdv: