Hosszú Katinka „mesternégyessel” nyitott Nizzában
Négy számban nyert Hosszú Katinka a nizzai nemzetközi úszóverseny első napján, s aranyérmet szerzett Verrasztó Dávid is.
A világ- és Európa-bajnoknő a Golden Tour elnevezésű, pénzdíjas franciaországi sorozat nyitóállomásán előbb 800 méter gyorson bizonyult a legjobbnak (8:39.39 p), s ugyancsak a legkiválóbb időt produkálta 1500 méter gyorson (16:55.85). A folytatásban egyik fő számában, 400 méter vegyesen győzött (4:39.86) honfitársnője, Verrasztó Evelyn előtt (4:47.89), majd 50 méter háton csapott elsőként a célba (28.52 mp). Emellett döntős volt 50 méter mellen is, ahol hetedik lett (34.26).
Miért nem ez vagy folyamatosan!
Látod mennyivel jobb lett az én hangulatom is, pedig azt hittem nem lehet az úszással tovább fokozni! Mit nekem a fidesz! Olim pia van!
Hajrá Katinka!
konkrét példa:
úszó gyerek
6-7 év alatt "beletettek" kb 40 milliót
ebben a koksz, a személyi edző, a speciális gépek stb. van benne
most ott van az olimpián
nyerni nem fog
ahhoz legalább még egyszer ennyi pénz kellene
mondjuk, ő egy tehetség, de nem kiugró, utánpótlásban rengeteget nyert
Mivel mindenki csinálhatta és csinálhatja, ezért ez nálam nem igen számít. Én lelkesedem továbbra is. Kenderesi Tamás pedig még meglepetésként is ért. Végig ment a "menőkkel" és a végén lehajrázta őket.
Na mindegy, csak úgy hangzott ez az egész, mintha azért lennének idegesek páran, mert most éppen más nyert. :)
Nyilván dopping ellenes vagyok én is, de nem hiszek benne, hogy bármikor is megszűnik. Márpedig ha így van , akkor most azonos környezetben szépen teljesítenek páran. Nekem tetszik. :)
az a baj, hogy már nem lehet ezért lelkesedni
ha valami attól függ, ki tud jobb kokszot beszerezni
márpedig ez így van
emlékszel a nagy amerikai doppingoló vallomására?
mit is mondott?
5-10 évvel vannak az antidopping szervezetek előtt
arról nem is beszélve, h ma már tényleg tenyésztik az élsportolókat, szinte csecsemő koruktól kezdve úgy táplálják őket, hogy legalábbis fizikailag ne legyen problémájuk
és ez még csak nem is dopping
az USA-ra visszatérve, ne mondd, hogy valaki pár év alatt, már felnőttként, csak úgy megtáltosodik egy edzésmódszertől
persze, ha módszernek nevezzük ok
és lehet, h ez még csak nem is dopping (még)
egy kicsit kiragadott, ám érdekes példa: volt egy kutyánk, aki betegen született. mivel erre családon belül volt lehetőség, hónapokig kapott különböző vitaminturmixokat stb. infúzióban
ez a kutya kb másfélszer nagyobb és erősebb lett, mint bármelyik fajtatársa
19 évig élt
dopping?
mind kokszol ebbe belenyugodhatsz
azért kokszolnak mert a többiek is
akinek jobb a koksz + tehetségesebb az nyer
most is van kit magyar úszó (nő) akiről konkrétan tudom (nem mesélte a szomszéd), hogy 10-11 éves kora óta folyamatosan kapja az anyagot
szerintük a többiek is
ezért vélelmezem, h mindenki
A világcsúcson belüli részidő rossz időbeosztást is jelenthet. 100 háton is többen úsztak a sárga vonal előtt, Hosszú csak hatodiknak fordult és onnan nyert egy bámulatos második hosszal. A világcsúcs végül nem is volt veszélyben.
Eddig úgy tűnik, Katinka bírja a sorozatterhelést.
Hosszú Katinka „mesternégyessel” nyitott Nizzában
A világ- és Európa-bajnoknő a Golden Tour elnevezésű, pénzdíjas franciaországi sorozat nyitóállomásán előbb 800 méter gyorson bizonyult a legjobbnak (8:39.39 p), s ugyancsak a legkiválóbb időt produkálta 1500 méter gyorson (16:55.85). A folytatásban egyik fő számában, 400 méter vegyesen győzött (4:39.86) honfitársnője, Verrasztó Evelyn előtt (4:47.89), majd 50 méter háton csapott elsőként a célba (28.52 mp). Emellett döntős volt 50 méter mellen is, ahol hetedik lett (34.26).
link