Természetesen nem tudom megbecsülni. Ha feltételezzük az én szubjektív becslésemet, hogy most 2 hónapig 30%-kal esik vissza a gazdaság, ami májusban visszaugrik 90%-ra, és 1 év alatt áll vissza teljes gőzre, akkor idén durva becsléssel: Január-február: 103%, március-április: 70%, május-december 90%-tól felkúszik 98%-kra, így kijön egy 8-9%-os idei visszaesés, jövőre viszont lehet 6-7% felpattanás, de ugye alacsonyabb bázisról, és még jövőre sem fogjuk elérni az idénre eredetileg várt szintet.
Hát főleg hogy most már a németeknek is van jobb dolguk hogy hová tolják a pénzt. Még akár azt is kiszámolhatják, mennyivel olcsóbb a magyar gazdaságnak kitett német cégeket (Audi, mercedes, stb) megtámogatni egy relokációban aztán megnondani putyinnak hogy viheti a gyarmatát, már nem kell, kicsit hülye alakja lesz az EU-nak, kell pár új schengen határ, de be is kaphatjuk a jövőben. Simán meglépném a helyükben.
"Na jó bejön gdp arányosan 4-5% eu támogatás ez javít." Ha tavaly is bejött ennyi, akkor nem segít. A változása mozdítja el a GDP-t a 0 szintről. Még az is lehet, hogy az erőltetett korábbi kifizetések miatt idén az EU-s transzfer is kisebb lesz. Ha pedig nem fogadják a következő költségvetést, akkor jövőre drasztikusan vissza is eshet.
Ezek a gazdasági jelenségek majd a 'történelmi könyvekben lesznek talán érthetőek.... Vagy akkor sem. /Milyen lesz a belső pénzügyi egyensúly--infláció, államadósság, államháztartás egyensúlya stb, illetve a külső--adósságállomány, árfolyam,fizetési mérleg, stb Én a gazd.-i homály-állapotok mellett/láttán azt még izgatóbbnak tartom, hogy mi van/volt/lesz az egyéb betegek sorsa? Mert ugye sok minden az eü-ben át van állítva, ill. a covi-nak van alárendelve. További szép napot!
Én csak azt kérdezem, ha kb 1-2-3 hónapig a gazdaság leáll vagy erősen csökkentve működik, a szolgáltatások nagy része lenullázódott még év végére sem fog visszaáállni egy év előtti szintre, akkor ez saccra nem úgy néz ki a gdp kb 10-15%-al fog esni éves szinten??? Na jó bejön gdp arányosan 4-5% eu támogatás ez javít. És hogyan fogják kommunikálni azt az esetet mint ahogy a szociknál a 6,9% gdp esés miatt az adósság megugrott 82%-ra akkor most is ugrik egy nagyot rögtön újabb matekot találnak ki adósság kimutatásra, lévén 2010 óta több mint 60%-al nőtt a nominális, manyup ellopás és rakat új adó és adónövelés ellenére.
Igen!
Ennek a skisoid állapotnak mi (sajna) SZENVEDŐ alanyai vagyunk.........
Hol vannak a régi szép idők, amikor képes volt pl. a BÉT, netán európa független utat járni.
Szép napot!link
Ami itt folyik az leginkább egy súlyos mániás-depressziós pszichózisra hajaz. Vagy mintha direkt módon és minden fantázia nélkül próbálnák hülyíteni az pénzüket szorongató emberkéket. Tényleg csak arra a néhány forintnyi spekulációra érdemes hajtani, ha valakinek van kedve és tehetsége hozzá.
Hatalmasat tévedtek az elemzők: kisebb a baj, mint gondolták
link