Opus, 4ig, waberers, wallis, est és társai. A "kispapírok" zömében a kisbüfik veszteségben üldögélnek, de még sokan elhiszik, hogy ingyenebéd létezik. Józan gondolkodású topik szükséges, hogy ne csak a felbeszélőket olvassák.
Kulturált megnyilvánulás szükséges!
Arra én is kíváncsi lennék. Ez B hullámnak nagyon gyatra volna. 4500 pontról esett le 3280 pontra, az 1220 pont. Egy 50%-os korrekcióval is a 3900 pontot meg kellene közelítenie.
Hali, láttam. Mondjuk célár még kevés az emelkedeshez. Láttunk pár példát... Ugyanakkor nem gondolom hogy a bumix innen még tud harmadolni. Erre várok egy chart verziót.
Emelkedésben a kispapírok válhatnak naggyá az idén2020. 09. 10. 05:00 Kadlót Tibor Tőzsde | VilággazdaságAz első fél évben zömében visszaeső vállalati eredmények ellenére továbbra is nagy fantáziát látnak az elemzők a hazai kisrészvényekben. A megerősített célárak és ajánlások alapján sok papírnak van kilátása két számjegyű felértékelődésre.
Opus valóban visszaesett onnan ahonnan indult, a bumixben ráadásul nagy súllyal szerepel. Szerintem érdemben már nem tud esni, harmadolni biztos nem, valamint a többi nagy szereplőnek is harmadolni kellene még a jelenlegi szintekrol hogy ez bekovetkezen. Szerintem annál jobbak fundamentálisan is hogy ez bekovetkezzen. Meglatjuk. Ha nem esne le, mit rajzolnal rá positive szcenariokent?
Talan a legjobb pelda az OPUS eppen OPUS is oriasit valtozott menet kozben. Indulaskor OPI vagyona 16Mrd volt, aztan felment 300Mrd korulre A 2017 nov7. csucsa utan, tulajdonkeppen a nagy LPPL emelkedes UTAN KERULT be a vagyon; annak kb 95% resze. Szoval egeszen mas ceg az OPUS 2017ben, es mas 2020-ban Es megis, hiaba a sok plusz vagyon, ervenyesult a buborek kipukkadas szabalya. Az OPUS lement az arfolyammal a szabaly szerinti szintre, egeszen a 2017 nyari arfolyam szintje ala, 230 Ft a;a, egeszen oda ahol az LPPL elkezdodott. , Ugyanez lesz a BUMIX-nal is; amugy BUMIX igen, valtozott, de persze korantsem annyit mint OPUS. , http://keptarhely.eu/view.php?file=20200908v00tdzyqc.jpeg
Köszönöm. Második kérdésem: Tekintve, hogy 2015 elején a BUMIX tagok köre és a jelenlegiek köre teljesen más volt, szabad-e ilyet evidensen várni? Most nem keresem ki egyelőre tételesen a két adatot, ha nem gond. Ugyanis egyrészt az akkori nagy szereplők már kikerültek többnyire az indexből, helyükre pedig új szereplők kerültek, vagy már akkor is meglévő szereplők súlyozódtak fel. Szerintem szakmailag amellett sem szabad elmennünk, hogy ezek többbségébe azért érték is került. Gondolok itt mind az Appenin, mind az Opus, mind a BIF-re, csak hogy néhány bumix tagot emlitsek. Azaz a jelenlegi súlyok mellett nem fals várakozás az, hogy ezen értékkel (is) megtöltött cégek visszatérnek értékben és árazásban az origóba (amiben ott sem voltak ugye talán az akkori bumixot nézve)? Magyarul: struktúrális átalakulás is volt, value-add is, nem elmenve persze amellett hogy buborék is fújódott természetesen a mészáros és egyéb kispapir ralikkal. Éppen ezért - és ezen értékek mentén - talán nem várható, hogy az új összetételű bumix visszatér a kezdőpontba, és csak buborékként kezeljük chart és elliott alapon. Köszönöm a válaszod, ha kifejted.
(ii) hullam 2015 elejen volt, amikor az OTP is megindult fel. A csucs 2019 nyara, szoval okolszabalykent kb 4 evvek kesobb, 2023 tajan er le a Bear piac aljara.
Mester, nem szeretnék elmenni egy diskurzusra érdemes szakmai beszélgetés mellett, ezért első kérdésem hogy a charton c(4) utáni ii) pontban milyen dátumot irtunk nagyjából? Köszönöm.
Hanyatló kispapírok kora - Nagy összeomlás jöhet!
Kulturált megnyilvánulás szükséges!