hati persze shorthegyek vannak még mindig
szipacs, mert kiürül a vevői és nem tudnak zárni csak mini tételekben, vagy beállnak támasztani a vevőre
= kt tágul
Tudod mi került a legtöbb időmbe az FX piacon? Hogy kizárjam a zavaró tényezőket, hogy meg tudjam állni, hogy gazdasági hírekkel "fertőzzem", befolyásoljam az agyam - ezek manipulatívak, beláthatatlanul sokfélék, kereskedési döntéstámogatásra, stratégiaépítésre számomra haszontalanok. Ha pedig nem tudom hasznosítani a kereskedéshez, maga a hír érdektelenné válik.
Az hogy lesz hír, az időpontja viszont érdekel. Miért? Mert minden fontosabb hír átmeneti piacmozgató hatással bír, amely a saját metodikám szerint a formálódó alakzat alapján várható mozgást fogja erősíteni a fázisnak megfelelő irányba. De csak ennyiben érdekel, a tartalma már nem.
Az egyetlen hiteles információforrás nekem a chart: a tényleges, visszavonhatatlan kereskedői döntések lenyomata, mit gondol valójában a piac. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy mindig jól döntök, és azt sem, hogy ez a helyes vagy egyetlen üdvözítő gondolkodásmód. Azt viszont mindenképpen, hogy ami alapján döntök, az letisztult, egyszerű, a személyiségemhez passzoló és a döntés meghozataláig objektív szabályokra épül.
A nagy tőkeáttétel egyedül pozícióépítésre használható kvázi "kockázatmentesen", már védett nyerőben levő pozícióra ráépíteni (tehát amikor már kivetted a nyitott pozícióból a kockázatot) a kölcsön pénz segítségével, erről már beszéltünk szerintem korábban.
A kockázatkezelés a lényeg, ezért nem lehet kis tőkével sokat keresni tartósan.
ritkán nézek be, de nagyon kiváncsi lennék MOL véleményedre: mit vársz a köv. 1-3 hónapra. (Régebben úgy emlékszem pozitivan nyilatkoztál a MOL kilátásairól, talán 15-16k is elhangzott, de lehet, hogy rosszul emlékszem.)
Nagyon leragadt a 13k környékére, innen valahová határozottan igyekeznie kellene.
Ha lenne pénzed holnap mit vennél max. befektetési idő 1 hónap?