A legfelső, 25%-os ÁFA kulcsot a jövő év elejétől 20%-ra csökkentené a kabinet - jelentette be Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a Reuters tudósítása szerint. A legfelső, 38%-os SZJA kulcs ezzel párhuzamosan 36%-ra csökkenne.
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=55714
Biztosan mások vagyunk, én hegyekben gyűjteném a számlákat még az egyforintos tételekről is, ha ezzel egy kicsit ócsítani tudnám a VW-t amit az államnak adok.
Csak hidd el nyugodtan! Nem kell gyűjtögetni sőt "gyűjtögetni" a számlákat. Nem kell indokolatlan beruházásokat csinálnom. Alig kell a könyvelő.(időnyerés) A nyugalom, amivel mindez jár, megéri a többletbefizetést!
Nehogy azt mondd már, hogy mióta evázol, sokkal tzöbbet fizetsz az államnak, mint előtte! Ne hogy már megpróbáld elhitetni velem, hogy azért gürizel, azért iparkodsz, hogy az államnak többet adhass! Ha meg van másik lehetőség, ahol sokkal kevesebbet adózol, miért nem csinálod azt?
Száljatok már le az EVA-ról.Biztos van, aki kiskapuzik vele Áfa ügyben, de a legtöbbnél éppen az a lényeg, hogy alanyi Áfa-mentesség állt fenn a kettős könyvvitel esetén is.Ezeknél a kicsiknél az Áfa-visszaigénylési procedúra el is vitte a bevételt állam bácsitól.(vhogy úgy, ahogy korábban vázolta vki az ingatlan-luxusadó eseténél) Azt meg nem is mondom, hogy hányszor több a befizetett EVA-m, mint volt előtte a társasági adóm.Ellenőrizni is rém egyszerű.Ezzel a systemaval lehetne a nagy vízfejet is csökkenteni a kp. költségvetésben.
Azt hiszem nem szoktam általában. De ezektől minden kitelik. Itt van az Eva, amiből még az Áfa sem jön be. Gondolod nem tudták kiszámolni, mennyi az annyi? Egy frászt nem. Mégis megalkották a jelenlegi feltételekkel. Vajon miért? Lehet, hogy azért, mert az érdekük úgy kívánta?
"Soha ne nézz mást hülyébbnek mint amennyire magadat annak érzed"
Törölt felhasználó2005. 06. 27. 13:25
"A társasági adó jelenlegi 16%-os kulcsa 10%-ra csökken majd azon foglalkoztatók esetében, melyek egy bizonyos létszám feletti munkavállalóval rendelkeznek, s ezek a munkavállalók nem a minimálbéren vannak bejelentve."
Ez egy zseniális ötletnek tűnik. Azt hiszem a vállalkozások többsége minimálbér + 1 Ft-on fogja bejelenteni az alkalmazottait...
"A kérdésemre persze nem válaszoltatok....Mel lesleg nem értelek bennetek: miért fáj a saját pénztárcátoknak, hogy kevesebb adót kell fizetnetek? " Kedves allergia,
Nekem nem fáj, sőt örülnék neki, ha kevesebb adót kellene fizetnem. Sajnos eddig minden szoci adócsökkentés hatására több adót fizettem, mert megszüntették a kedvezmények egy jó részét. Az írásomban néhányat olvashatsz, nem mindent írtam be, csak ami érintett.
Ha meg egy icipicit mégicsak csökkentek volna az adóterheim, akkor emelték a járulékokat, először ugye a nyugdíj, legújabban meg az egészségbiztosítási járulék. Ezek összesen 2.5%-kal emelkedtek az elmúlt 3 évben. Hozzáteszem, a nyugdíjjárulék fizetésének felső határa is nőtt, 2.4 millió Ft-ról 6 millióra 3 év alatt.
Köszi, ha ilyen az adócsökkentés, akkor én az adóemelés fanatikus híve vagyok.
ELŐSZÖR IS NE VEDD KÉSZPÉNZNEK AZ ÍGÉRETEKET.Ha mégis életbelép vmi, nyugodt lehetsz, amit nyersz a réven el fogod bukni a vámon! 1 vmi biztosan csökkenni fog ( ahogy teszi azt folyamatosan), ez a politikusok népszerűsége. (színtől függetlenül)
Néhány dolog itt a portfoilon másképp van, mint az Indexen (ott száz milla feletti érték fél százalékáról beszélnek, itt 1%-ról, és ott szerepel egy ötmilliárdnyi bevételi terv is) Ezzel csak az a gond, hogyha ötmilliárd a bevételi terv, mennibe fog kerülni az új adó beszedése (3300 önkormányzatnak kell megoldania, lehet, hogy végén alig nyer rajta valamit a költségvetés). Az Index szerint 2007-től bizonyos összegű betétek fölött 10% kamatadó lenne, és visszaállítanák a tőzsdei árfolyamnyereség adót is. Ez talán elkerülte a portfolio figyelmét...
...gondolom majd megint veszünk fel hitelt....abból úgy sincs elég.... Milyen szerencse, hogy nem lesz választási költségvetés 2006-ban!!!
Törölt felhasználó2005. 06. 27. 12:12
még annyit, hogy nézzétek meg..van egy forgatókönyv az országnak, ami persze tökéletes és jó... közben meg van az élet ebben az országban, ami meg rossz...
Törölt felhasználó2005. 06. 27. 12:10
még annyit, hogy, aki ezt nem hiszi el, nézzen vissza 50 évet..., mi volt abban jó és kinek???nézzétek meg az öregeket, egy határ szerencsétlenségek.. , mert azzá tették őket... aki meg azt állítja, hogy ez nem az mszmp tökéletes reprodukciója, kérdezze meg a gyurcsányt..., még ő is azt mondaná, hogy persze és a horn a vezérünk
Törölt felhasználó2005. 06. 27. 12:07
ezzel csak annyi gond van, hogy aki nem akar jót, az nem is tudja megcsinálni..., na ez így nehéz lesz... ugyanis az mszp a 10 miilió jószágból, csak kb. 3 millióval számol, a többi az le van amortizálva a hosszú távú programjukban...
Rövid emlékezetemben feldereng, hogy a 2002-es kampányban az SZDSZ szájából ezek az adókulcsok hangzottak el. 18 és 36%. Igaz, a 36% már általában csak az apróbetűs részben, de tény, hogy ezzel kampányoltak. A sávhatárról akkoriban nem nagyon esett szó, homály fedte. Legalábbis, ha jól emlékszem. Persze szép dolog ez az adókulcs csökkentés, de mielőtt túlságosan széles vizsor ülne ki az arcunkra, érdemes belegondolni, hogy vannak még adókedvezményeint, amiket megszüntethetnek. Hi szen az adócsökkentésnél eddig is sokkal előrébb haladtak már a kedvezmények nyírbálásában. Csak néhány: Nem megállapodás alapján fizetett nyugdíjjárulék adókedvezménye Lakás vásárlási kölcsön törlesztésének adókedvezménye Csalá di adókedvezmény (bizonyos határ felett) Szellemi tevékenység kedvezménye (bizonyos határ felett) Életbiztosít ásra fizetett összeg kedvezménye (egy határ felett) SULINET (az Úr adta, az Úr elvette)
Nem lennék meglepve, ha a nagy adócsökkentés közepette az szja bevételek alaposan emelkedtek volna. Lehet, hogy most is csak a bukszát foltozzák???
A (luxus) ingatlanadóval én is egyetértek, csak azt nem tudom, hogyan fogják megállapítani egy adott ingatlan piaci értékét...(már előre látom a borítokokat, amint szépen csúsznak a zsebbe...). A másik, hogy mi van abban az esetben, ha kovácsjóska egy 150 milliós kéróban él, de a ház tulajdonosa egy kft, aminek persze ő a tulajdonosa. Ilyenkor a kft-nek is fizetnie kell?
Nagy királyság! Jön a kánaán! Tényleg volt értelme felvinni az adókat a csillagos égig, mert onnan sokszor lehet kicsit csökkenteni és még mindig nálunk fogják a legtöbb adót beszedni és még népszerűek is maradunk... Az iparűzési adó tekintetében miért nem követjük az EU-t? Ott (már) nincs! Helyette majd kitalálunk valami újdonságot, mert nem mindegy, hogy minek hívjuk a szart, ha szép nevet adunk neki, akkor könnyebben nyeljük le... A 100 millió feletti ingatlanadóval elvileg egyet is értenék, mert nekem olyan nincs, más kérdés, hogy akkor elvileg gondolnám, hogy az örökösödési és átírási meg minden egyéb illetéket gondolom meg csökkentik ezzel párhuzamosan...(csak vicc volt én sem gondolom komolyan, amit írtam)
Gyurcsány adóreformja: minden csökkenni fog
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=55714