spade: ezt már korábban egyszer leirtam itt, nem szokásom a pozijaimat kiteregetni, nem vágyom babérokra se....
Van más papirom (is), sőt, ezzel is szoktam kereskedni, ha úgy adódik.
Tehát arról van szó, hogy itt várom a 'csodát', hanem arról, hogy egy éve nem tudok a fórumból szabadulni az ún. 'igazságérzetem' miatt.
Értem, ha vki nem hisz benne, és a lehetőséget sem tudta megragadni a papirban soha, azt is értem, ha csalódott, és azt is, egyéb problémái vannak, de az sok számomra, ami itt megy 'realizmus' és objektivitás néven.
A gyalázás, a negativizmus, a paranoia, és valahogy úgy érzem, vkinek szólnia kell miatta, vagy ha mást nem a konkrét tárgyi tévedéseket kijavitania, mert sokan vannak, akik be se jutnak a fórumra , vagy nem is szándékoznak, de olvassák és totálisan felháborit az a misreprezentáció, aminek itt egyesek vérmes képviselői !
Vedd úgy, hogy ez az én 'mi lesz veled magyarország?' topicom :D
Eddig is 4 alkalmazott volt, tavaly kb mégis -500m Huf volt az eredményük.
Most ha elkezdenek terepet rendezni,stb több lesz a kiadásuk, és hitel egyelőre nincs állami támogatás lehívhatatlan, van kb 100m cash.
A GCMF.nek máig kellett volna Helixet ellentételeznie, arra keresztet vethetünk?
Van még a magyar telekre kötelezettségük évvégéig fizetni kéne az kb annyi, mint Helix
én csak azt nem értem, Te okos vagy, miért vagy ennyire ráfókuszálva a genire ? :)
Ez valami don Quijote-i vállalás vagy mi ?
Azért nem értem mert a phylával ellentétben ahol jó ideje csak esik az árfolyam (igy nincs kiszálló) , itt már többször is 2000 felett dobhattad volna a papirt és valami másba fektethetnél ahogy teszed is mint irtad. Miért ez a nagy ragaszkodás? az önerőre várás, stb. amikor sokkal kevesebb kihívással rendelkező papirt is lehetne venni?
Évi?
Egy év már nincs hátra neki (evvel a project starttal legalábbis), de hogy épp most lenne csődközelben ?
Mitől?
(Nincs miből fizetni a "4" alkalmazottat?)
Erre várnék magyarázatot, kösz.
Nem fog örökké tartani, de szigorodni fognak a viszonyok.Termelő és forrással rendelkező cégek előnyben vannak addig is.
De nem árt látni, hogy a cég a csőd közelében van, a hitelezés megindulását meg is kéne élnie.
Az eximes tuti most is áll, ugyanis afeltételei pontosan rögzitve lettek, hónapokig tartó tárgyalások során, mivel olyan dolgokat is figyelembe kellett venni (kiszámitani), hogy mely részei amerikaiak a gépsornak etc.
Ami a spanyolt illeti,ki fog derülni, valszleg nem kizárólag arra a kedvezményes államira épitenek,mivel nem is lenne elég.
Amúgy meg szted, ez a fajta piaci illikviditás tartható, és ilyen is marad?
Mert akkor a napelemgyár lesz a legkisebb problémánk, és feleslegesen koptatjuk a klaviatúrát.
(Ha pl. az amcsi cégek nem tudnak béreket fizetni, ahogy a napokban már előfordult!)
Emiatt megy a hacacáré, jelenleg, de 'minden csoda 3 napig tart'.
Ha meg nem, akkor már mind1 :))
Véleményem szerint a bekerülési ár és a részesedés mértéke nem a legjobb biznisz.
Csak tudják mit csinálnak, itt a közgyüli, majd grillezzük őket egy kicsit :))
OK, bankgarancia tehát nincs
És az a rossz hírem van, hogy Credit Crunch van, nem biztos, hogy elég az őnrész. Ma bankközin USAban 11%-os hitelek voltak, tehát az a helyzet is előállhat, hogy a kondíciók vállalhatatlanok
Kiváncsi lennék arra, hogy miért nem talál Rényi befektetőt? Lehet, hogy a napelem nem jó biznisz? Lehet, hogy Rényi a nemjóbiznisz?
Nem tudom. De már kicsit sok a tétlenkedés.
GENESIS
Lassan a novotrade topic okofogyottá válik.:-))
Új név,új tervek,új remények...