A Singapure Thinfilm érdekkörébe tartozó egyéb részvényeseknél található a hiányzó 1.2 millió részvény. A Genesis BÉT-közleményében olvasható ez a titkos információ :)
Rényi úréknak akkor érdekük a magas árfolyam nem?
Vagy szinten tartás valahol?
Ha lehet adnának nekik részvényt nem?
Vagy a Fund nem akar maga mellé ekkora tulajdonrésszal senkit?
az átváltható kötvény nem a kibocsátónak, hanem a jegyzőnek jelent opciót: ha fent van a rv. árfolyam, akkor részvényt kér a kölcsönadó (bizonyos limit árat be lehet építeni persze), ha lent, akkor a kölcsönösszeget vissza a megfelelő hozammal.
"..HA úgy vesszük, a részvény is hitel, hiszen mikor eladod (visszaváltod), pénzt kapsz érte.
..."
Ne mááááááá Mercurius!! :) Tanult ember létedre ne mondj ilyet, mert akkor épp azt teszed ellenkező előjellel, mint azok, akiket nem rég említettél, hogy hozzászólásra késztetnek, mert a tájékozatlanokat félrevezetik.
A részvény az részvény, a hitel az hitel a kötvény pedig kötvény. S ha a "tájékozatlanok" nem tudják a különbséget a kötvény és a részvény közöttt, akkor nem jó, ha azt mondod nekik, hogy ez "ha úgy vesszük" ugyanaz....
Ha nem lenne különbség, akkor a GEM nyilván részvényt kapott volna egy tőkeemelés keretében. De nem ez történt.
Igaz, benne van a pakliban, hogy még megtörténhet. Addig bizony a kötvény csupán "bizonyos feltételek" teljesülése esetén visszafizetendő hitel marad.
nem értesz, szerintem. nem lett pozitív a hozzáállásom, csak rögzítettem egy rém egyszerű tényt az alárendelt kölcsönnel kapcsolatosan (mert fájt, ahogy ebben a témában nyilatkoztak/kérdeztek a fórumon). ennyi történt. eszembe sem jut ebből a részvényből venni.
malaci, a Fórum nemigen befolyásolja az árfolyamot. Pl Mercurius, DLPH szólt, hogy vétel a napokban és forgalom nem nőtt lényegesen. Múlt héten singapuri hírnél jelezte, hogy csütörtökre lesz más is, hab a tortára. A hozzászólásokra is igaz ugyanez,
"Ez egy akkora ostobaság, olyxan mint amikor megtörtént a tőkeemelés, mindenki parázatattak a nagytudásúak: sikertelen jegyzés volt, mert a Fund tette bele a pénzt. Igaz vállalta azt amire ígéretet tett"
nem egészen
az első ígéret más dátumra szólt
nekem mindegy, hogy ki hogyan áll hozzá
csak igaz legyen
Értelmes vitára mindig szükség van egy részvénnyel kapcsolatban a rózsaszín felhőkön túl. Pro és kontra. Fretek a kontra oldalon szerintem egy (főleg ebben az országban) logikus álláspontot képvisel(t), aminek van bizonyos valószínűsége.
Aki szerint nagy, az nem vesz, aki szerint kicsi, az vesz. De én szeretek több (értelmes) véleményt is olvasni. Akkor is ha nem értek vele egyet. Akkor is, ha az én, vagy a más véleménye bizonyul igaznak a végén.
Legyen több szcenárió, ami megvitatható. Én meg a saját elképzelésem szerint kereskedem, de ennek kialakításában segítséget jelent minden elképzelés és gondolat.
A Molt felvásárolják? Nem tudom. Van valamilyen valószínűsége, van logika a lehetőség mögött. Aztán majd az élet eldönti, hogy az jár jól aki vesz, vagy az aki nem.
Egészen más tészta a bodri féle manipuláció. Fretek szerintem korrekt. Nekem elég mostani felállás szerint, ha a szarkupac elmarad :)
És továbbra is szívesen olvasom a Genesis kockázataira vonatkozó értelmes gondolatmeneteket és vitákat (mint pl. fretek kontra mercurius)
Törölt felhasználó2007. 12. 20. 14:57
Ha lent van az árfolyam akkor a társaság egyik fele lesz depressziós, ha meg fent akkor a másik fele. A forumon meg egymás bogarait igazgatjátok. Remélem a hirek kijövetelével az itteni pesszimista hozzászólások egyre csekélyebb hatással lesznek az árfolyamra. Jó szorkolást!
Ebben igazad van, ez nem okoskodás. Én arra gondolok, ha itt előjössz a pozitív hozzáállással, elöbb kellene egy "bocs fiúk tévedtem!", vagy "lehet mégis igazatok volt!", valami ilyesmi megilleti azokat akik itt idegeskedtek, és a halgatták a cinikus megjegyzéseiteket.
GENESIS
Lassan a novotrade topic okofogyottá válik.:-))
Új név,új tervek,új remények...