Topiknyitó: Törölt felhasználó 2007. 08. 17. 09:49

GENESIS  

Sziasztok!

Lassan a novotrade topic okofogyottá válik.:-))

Új név,új tervek,új remények...
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2007. 11. 29. 07:53
Előzmény: #35739  Törölt felhasználó
Mondjuk azt megértem, ha most túl sok jót nem akarnak írni. Bármikor előfordulhat, hogy másnap meg bezuhan 10%-ot. Bár most talán a találkozók miatt kicsit stabilabb lesz. Persze egy komment nélküli tényszerű megállapítás beleférhetett volna... Mercuriussal meg egyetértek: 2600 alatt nem leszek egy pillanatig sem biztos a jövő felől.
Törölt felhasználó 2007. 11. 29. 07:21
Előzmény: #35738  Törölt felhasználó
Mercurius,
Nekem is pont ez szúrta a szememet: az Istennek sem akarnak a Geniről pozitív hireket csepegtetni/közölni. Mintha szándékosan csinálnák...
Más: kb. 2 hónappal ezelött már beszéltünk róla, hogy nuku marketing, semmi "reklám" a cégről ( sehol semmi elemzés, esetleges hírek, stb. ) Ezt akkor kitárgyaltuk. A Trendlines-os összejövetel talán ezirányú változás előszele lehet, hátha "megpróbálják elemeztetni" a céget más alapkezelővel is - mármint ez Equiloron kívül -. Én így gondolom., próbálják jobban közszájra adni a Genesis nevet...( Hétfőn láttam a BBJ-ben Vitveráról angolul egy írást a kinevezésével kapcsolatban...ez is egy marketing, hátha... )
tangens
Törölt felhasználó 2007. 11. 29. 03:09
Elnézve a mai híreket vicces dolgokkal szembesülök újfent.

Napközbeni hír, ahol még megemlítik a Genesist:

link

"A kis papírok között szintén az elmúlt napok vesztesei vannak most a topon: a Rába és a Genesis 8%-ot száguldott, miközben a Pannonplast 6.3, a Fotex és az Állami Nyomda pedig 4.5%-kal tudta növelni értékét."

Majd a zárás utáni összefoglalóból már kifelejtik a nap nyertesét. A Rába 10%-os meneteléséről viszont tudtak különmegemlékezést is írni...

link

"A kisebb papírok közül az Állami Nyomda 6.6%-os, a Fotex 5.6%-os, a PannonPlast 6.3%-os, a Rába 8.5%-os pluszban fejezte be a napot."

GRATULÁLOK KEDVES PORTFOLIO.HU!
Törölt felhasználó 2007. 11. 29. 03:02
Előzmény: #35721  exmnbs1
Több alapkezelővel is beszéltem személyesen a Genesisről az elmúlt hónapokban, és hivatalosan nem érdekelte őket a Genesis. Magánemberként viszont igen. Csipegetik is, érdeklődnek is rajtam keresztül (is), hogy mi a helyzet. Most mint intézmények mennek el a találkozóra. Nem hinném, hogy ebből rossz sülhetne ki, ahhoz képest, hogy eddig nem foglalkoztak vele egyáltalán...

Én személy szerint Vitvera úr véleményére vagyok kiváncsi, mert őt még nem hallottam. Nagyon örülök neki, hogy ott lesz a Trendlines által rendezett találkozókon. Magam is fel akartam már vetni (vicces pont aznap mikor hírként is kijött a road show), hogy készüljön vele is egy interjú, ill. hogy tudjunk meg részleteket az együttműködésről közte és a Genesis között.

Azt azért elmondom, nem vagyok felhőtlenül optimista amíg az árfolyam 2600 Ft alatt tartózkodik. Ez a 10% korrekció kezdetnek OK, de önmagában még nagyon kevés.

Törölt felhasználó 2007. 11. 28. 23:41
Előzmény: #35735  Törölt felhasználó
"Simán betálalhatnank nekünk olyan híreket, ami hatalmas fundás durranásnak tűnik, aztán csak nagysokára derül ki, hogy farka van a menyasszonynak... "

Erre csak annyit, nem számít te mit hiszel. Az számít, mások mit hisznek. Pontosabban mások mit hisznek arról, hogy te mit hiszel.

Sok sikert.
Törölt felhasználó 2007. 11. 28. 22:27
Előzmény: #35734  Törölt felhasználó
fretek azt akarja mondani, hogy az még mindig jobb... és kevésbé veszélyes
Törölt felhasználó 2007. 11. 28. 22:12
Előzmény: #35732  Törölt felhasználó

"mégvalami: lehet, hogy a kezdők közül azok járnak jól, akik most elveszítik a (remélem) minimális betett lóvéjukat. jobban féltem azokat, akik a genesisen nyertek és azt gondolják, hogy értenek hozzá. legközelebb majd sokkal nagyobbat buknak."

FRETEK! Ugye ezt magad sem gondolod komolyan? Miért járnának jól ha veszítenének a kezdők? Ekkora f...ságot hogy írhatsz, már megbocsáss?
Krumenaker 2007. 11. 28. 22:05
Előzmény: #35731  Törölt felhasználó
Elég ritkán áll be fundamentális változás cégek életében. A legtöbb mozgás mögött manipuláció húzódik meg, és ezt elindíthatja akár maga a cég, valamelyik elemző vagy speki (befektető). Erkölcsileg a kettőt szétválasztani már csak azért is hiba, mert könnyen lyukra futhat az egyszeri mezei spekuláns. Simán betálalhatnank nekünk olyan híreket, ami hatalmas fundás durranásnak tűnik, aztán csak nagysokára derül ki, hogy farka van a menyasszonynak...

Bár szinte semmiben nem értek egyet Buxerral, abban szerintem igaza van, hogy a Humet az egyik legkönnyebben lekereskedhető papír a BÉT-en. És jó esélyt látok rá, hogy a Humet mellé fel fog zárkózni néhány más papír is, például a Phylaxia, Econet és Genesis.
Törölt felhasználó 2007. 11. 28. 21:52
Előzmény: #35731  Törölt felhasználó
Na itt a másik kedvenc! :))) de legalább fretek egyenes ember nem változtatja a nézöpontját... fél évvel ezelött is ezt mondta a részvényröl... és most is... a köpönyeg forgatok a legroszabb emberek..
Törölt felhasználó 2007. 11. 28. 21:37
Előzmény: #35705  Törölt felhasználó
alapvetően az osztalékrészvények azok, ahol nem feltétlenül mások pénzét nyered el. minden más esetben szükségszerű, hogy a később felszállók vesztesége a korábban érkezők nyeresége.

a visszataszító tehát az, ha valaki az olyan papírokat, mint pl. a genesis, fundamentálisan dícsér.

ha csak annyit mond, hogy kizárólag azért veszi, mert pszichológiára és mások hülyeségére alapoz azt megértem (de nem javasolom, hogy ez alapján kereskedjen valaki) , de az viszont számomra visszataszító, ha valaki egy tökéletesen kamu papír fundamentumáról győzköd másokat (főleg illikvid papír esetében). még akkor is visszataszító, ha 500 Ft-nál kezdte a hazudozást és 2700-en kiszállt.

a vita ugyanis ebben a topicban nem arról szólt, hogy lesz-e 2700 az árfolyam, hanem arról, hogy lesz-e beruházás vagy sem.

mégvalami: lehet, hogy a kezdők közül azok járnak jól, akik most elveszítik a (remélem) minimális betett lóvéjukat. jobban féltem azokat, akik a genesisen nyertek és azt gondolják, hogy értenek hozzá. legközelebb majd sokkal nagyobbat buknak.

más szavakkal: jó dolog pénzt nyerni, de sokat levon az értékéből, ha az ember olyan pilóta papírokon nyer, mint a genesis. sokkal jobb úgy nyerni, hogy ha valaki másoknál hamarabb ismer fel egy papírban olyan fundamentumot, amelyet a piac később beáraz.

Törölt felhasználó 2007. 11. 28. 21:31
Előzmény: #35727  Törölt felhasználó
Tombol a bika amcsiba.. érdemes volt megvenni az eséseket de nagyon...legyen az otp rába vagy akármi.. ;-)
exmnbs1 2007. 11. 28. 21:30
Előzmény: #35728  Törölt felhasználó
Ez a pofon nem ma van, szárnyal az Usa
Törölt felhasználó 2007. 11. 28. 21:21
Vicces ez a pénteki road show. Előszőr lenyilatkozza Rényi, hogy külföldön keresnek befektetőt, majd Mo-n vidékre megy 'show-zni. -Más: tegnap a magyar piac kapott egy pofont. Hamarosan az usa piacok is kapnak. Na akkor nekünk a fal adja a másikat. Még nem láttuk az esés alját.
Törölt felhasználó 2007. 11. 28. 21:17
Előzmény: #35726  exmnbs1
Kár hogy nincs a felfüggesztés a hirekbe.. mert pont záro elött történt.. és igy elsikkattak felette... de majd holnap reggelre megirják... remélem! :))
exmnbs1 2007. 11. 28. 21:12
Előzmény: #35724  sly36
Sly, azért nem minden részvényt függesztettek fel ma;)))))))
Törölt felhasználó 2007. 11. 28. 21:11
Előzmény: #35724  sly36
akkor holnap ujra mozoghat.. amcsi jelentös pluszba! :)) +10 % holnap is és oké lesz :-)
link

sly36
sly36 2007. 11. 28. 21:09
Előzmény: #35723  exmnbs1
Csak együtt mozgott a piaccal, közben semmi nem változott.
exmnbs1 2007. 11. 28. 21:07
Előzmény: #35720  Törölt felhasználó
Annyi esős nap után jelentős emelkedés, valami tényleg megkezdődött.
Törölt felhasználó 2007. 11. 28. 21:01
Előzmény: #35720  Törölt felhasználó
vagy az is lehet hogy ez most hirverés... már befektetö megvan... a finishez értünk... ki tudja? :))
exmnbs1 2007. 11. 28. 21:01
Előzmény: #35718  Törölt felhasználó
Elmehet az alapkezelő, most ennél a készültségi foknál nem érdekli mint befektetés a projekt, de ha a kockázatok csökkennek akkor már érdekesebb lehet és gyüjti információt előre

Topik gazda

adra
5 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek