Érdeklődöm, hogy ki mit hallott erről az új dologról, Vajon érdemes belecuccolni? Lehet hasonló sikersztorit láthatunk majd, mint a Graphi és az Econet esetében? Minden esetre én a cégnek még nem láttam a mérlegét, nagyjábólsemmit nem tudok róla. Az equilibror-nál és a Concorde-nál lehet majd jegyezni, de ott sem tudtak semmit sem mondani róla. Csak annyi valószínű, hogy júliusban indul majd a jegyzés illetve utána a tőzsdei bevezetés.
Üdv,
Hotf ace
En sem adtam el egy darabot sem. 1000 db van eleg szar bekerulessel, es biztos volt benne, hogy 800on lesz a mutyi, ezert tartottak 1000en jo ideje, ra akartam duplazni de persze pont ilyenkor nincs szabad forrasom ra. Szerintem aki 1000 alatt vette tegnap a cegen kivul, az mar el is adta ma es szerintem az is a ceghez kerult. Ma a felso limites vevo sem kapott, kisbufiknel szerintem nincs papir itt, mivel forgalom utoljara talan 1900 kornyeken volt. Az 1400-1500 kornyeke erdeles lesz h mit kezd az arfolyam, utana 1850-1900 lejet szint.
Hát gondolom sokan eladtátok lefelé mert lejjebb vártátok.Holnap vissza kell venni,mert nagyon kevesen leszünk itt a fórumon,akik majd örülnek 1 hosszabb távú emelkedő trendnek.
Mondjuk az,hogy kevesen vagyunk kicsik,kimondottan jó az emelkedés szempontjából.
Este húzzatok mérleget:
1,200millás veszteségnél 2200-2400ft volt.
2,Móricz-Kaptár 2350ft-ért vett 400milla értékben.
3,A cég folyamatosan javul eredményességben.(már 2 éve)
4,MNYP-i pénzek bejelentése után kezdett esni,pedig a cég javult.
5,A kicsik sorra dobálták el kisebb-nagyobb pakkjaikat.(persze erre az átkötések és öntések is rásegítettek)
6,Közkéz nagyon kicsi.
7,Humansoftnál közeleg 1 nagyobb külföldi terjeszkedés.
8,Tegnap a cég 44000db saját részvényt vett határidőre.
9,Ma is hatalmas forgalom és +20%.(Ez már talán 2 éve nem volt.
10,A BÉT-en lévő cégek közül a legokosabban a történelmi mélyponton vett a cég saját papírt.Ez csak a nagytulajok segítségével történhetett meg.
11,Jövőre érkezhet a mezőgazdasági program (amit a teljes EU-ban piacra akarnak dobni és több mint 400millába került amiből 200-at pályázaton nyertek)
12,Valamikor jönnie kell a vállalati szektorból a megrendeléseknek.A végtelenségig nem lehet tolni az informatikai fejlesztéseket.
13,Ha talán bevásárolnak végre,akkor több hír is érkezhet a cégtől.
Ami viszont negatív az az,hogy a bevétel még nem nő,illetve az állami megrendelések pedig szinte 0.
madrid írta régebben,hogy szept.végén még 1700ft volt.Könnyen pattanhat akár fölé is,hogy a cég belevett.Arra kiváncsi leszek,hogy jelentenek-e a mai napról is.
Kiakasztották végre.
Holnap lehet meg lesz az 1400???
Nincsenek eladók a könyvbe.Holnapra mondjuk biztos előkerülnek.
A kérdés az,hogy ma ki vette.
Holnap talán 1-2 kicsi is ráugrik,mert a parázók ki lettek rázva és a nagyoktól is vettek mennyiséget.
Mind 1 ki játsza el.Holnapra kiderül.
A lényeg amit itt több mint 1 éve írok,hogy a cég vegyen bele megtörtént.Sokan azt írtátok,hogy nem vehet:)Belevett és nem is kicsit.44000db az már mennyiség.Ebben tuti,hogy Móricz is bent van,mert ez 1 nagyon dörzsölt hidegvérű befektetőre utal.A mindenkori minimumon vesz a cég 1 nagyobb mennyiséget.Ez nagyon ritka.Vehette volna ő is,vagy a Kaptár.Valószínű,hogy átengedte a cégnek.OKOS.Talán arra gondolt,hogy a cég olcsó vételein,ha feljebb megy a papír hatalmas pénzügyi nyereség lehet,ami szintén feljebb viszi a papír árfolyamát.Neki pedig ugye sok Freeje van.Ez 1 összehangolt vétel lehetett.Szerintem 1 éve erre készültek.
Egyébként mivel a cég majd akvikat akar,az olcsó papírokkal majd fizetni is lehet.Ha duplájára felviszik,akkor az azt jelenti,hogy 1 másik céget féláron vesznek meg vele.Na de 2 év alatt én nem duplát várok innét.
A cég és a tulajok,ha nincsenek a kicsik a vételi oldalon oda teszik az árfolyamot ahova akarják.
A lényeg,ha a nagy pakkokat elszedik,akkor véleményem szerint megreptetik a papírt.A kis közkéz miatt ez könnyen megy majd.A cég és a tulajok kezére játszott a válság,mert felismerték,hogy lehet olcsón venni,csak el kell hitetni,hogy a kutyának sem kell a papír.
Azt azért nem értem,hogy az,hogy megveszik a papírokat nagy tételben miért "mutyi"miért rossz a részvényeseknek,hogy olcsón veszik?Jobb lett volna ha 2000 felett veszik a részvényeket?Akkor csak a fele mennyiséget tudták volna megvenni és 1000ft-ra eséskor fele lóvéjukat elvesztették volna.Most majd 2000ft-nál már a cég duplázni fog.Ez miért is rossz???Talán annak aki eldobta a papírait,de 1 befektetőnek nem.
Az idei nyereség kontójára veheti akár tovább a cég.Határidőn 50milla az nem nagy kockázat ha 100milláért vesznek papírokat.2X szorzó.Ebbe több mint 100edb papír belefér.Ha pedig 100milla felett lesz a nyerő akkor akár duplája is.
Kicsiknek is jönni kéne,hogy felfelé keljen a nagyoknak tolni az árfolyamot.
Ha az akkor igen,tényleg zseniális.
Pofátlanságról az állammal szemben pedig nem lehet beszélni,mert már 1 éve tartozik a cégnek és lehet meg sem adja.
A cég nem is nagyon nyilatkozott erről.(Csak a jelentésben)
Mind1, Móricz és a Kaptár után a cég is vett!!!Én erre vártam.Jövőre lehet már kezdődik a + kommunikáció,ami meghozhatja a vevőket.A lényeg,hogy valószínű ezért volt a nagy csend a cég körül több mint 1 éve.Hiába javul-javult az eredmény csak negatív megnyilatkozások voltak.
Ha viszont az állami pakett került átvételre, akkor zseniális.
Vevő nem volt, oda rakták az árat ahová akarták. Sok választása nem volt az államnak, bár ez is a pofátlanság határát súrolta.
Továbbra is tartom azon véleményem hogy ennek annyi. Árfolyam 1 év alatt feleződött, az utóbbi 4 hónapban esett 50 %-ot úgy hogy közben folyamatosan javult a cég eredménye, és nem a nagyok nyomták le , hanem a türelmetlen kisbüfik. Visszalehet nézni mekkora forgalommal esett, volt hogy 500 db elég volt 10 %-os eséshez.
Azon kisbüfik akik tegnap vették , örülnek ha 1000-ért eltudják majd adni.
Legyen úgy rice, ahogy gondolod. Menjen felfelé az ára. Én nem átbaszásról beszéltem, hanem pofátlanságról. Mármint, hogy kihagyják a kicsiket a nagy buliból. Én nem tudok 40 millióval játszani, mint a tulajok.
Viszont az élet igen bonyolult, a tőzsde meg kiszámíthatatlan. Ha nem megy felfelé az ár, akkor nagyott szívtak. A koncepciójuk jó volt, csak hát az a fránya véletlen közbeszólhat.
"A fenti társaságokon kívül Danubius, econet, FHB, Fotex, Linamar, Synergon, TVK, Zwack, Elmű, Émász és Freesoft papírok is vannak a magán-nyugdíjpénztári portfóliókban."
Az,hogy lefelé ment az ár így utólag szerintem már világos.Azt nem tudom,hogy a mnyp-ak tényleg tartottak Free-t.Arra viszont emlékszem,hogy amikor a mnyp vagyon átadásáról szóló hírek jöttek akkor lehetet hallani 1-2 cégről,ahol hatalmas %-ban volt részesedésük.Itt a Freenél minimális volt (ha volt)és Móricz akkor bejelentette,hogy a Freere nézve veszélyt jelent ze,mert ha eladják és a piacra szórják ez csökkenést okozhat!!!Emlékezz vissza.Csak a Free fő tulaja tett erről így nyilatkozatot.(A többi cégvezér azt ecsetelte,hogy már eladták,meg,hogy nem fogják eladni.)Így utólag ez azt jelentette,hogy esni fog az árfolyam.Vagyis Móricz be is jelentette.Ezt a BÉT-en egyedül.Pedig más papírok is estek.
pl:E-STAR ott viszont azt mondták nem lesz hatással a papír árfolyamára.(Akkor ki baszott át kit?)
Pannergy,Fotex,ANY pedig veszi folyamatosan a részvényeit.(Persze drágán) Lehet tényleg volt pakk a mnyp-nál,de az is lehet,hogy 1 másik nagytól így akarták elszedni a papírokat.A lényeg,hogy olcsón.A spekinek aki eladta annak fáj,de 1 befektető aki lehet vár még 1-3 évet annak jót tettek,mert olcsón vettek.Én bízom abban,hogy velem jót tettek.Gyűjteni fogom tovább,mert itt nincs szó átbaszásról.Hamis adatokat nem közöltek.
Már hogyne tudnám mit beszélek. Ugyanazt, mint a többiek. Igen nagy pofátlanság sunyiban lenyomni az árat 800-ra és ott kötni egy határidős vételt márciusra, persze annak tudatában, hogy emelkedni fog a papír ára. A kicsiket kihagyták. Itt többen jeleztük, hogy lemegy 800-ra, de nekem esélyem se volt azon a szinten venni. Két hete valaki beállt 10.000 darabbal (ha jól emlékszem) 100 Ft-ra, ő is tudott valamit. Lehet, hogy akkor még 100-on akartak átkötni.
Szóval ez a "törvényes rablás", mikor benfentes információ alapján ilyet húznak. Én is valószínűnek tartom, hogy komoly külföldi befektető érdeklődő van.
Egyébként ha az előző hozzászólásomban leírt papíroknál a cég venne 37milláért,azonnal min.15%-os rally lenne,mert a spekik ugranának.Itt csak páran vagyunk és a kicsik nem figyelik.
Freesoft részvény
Üdv,
Hotf ace