Érdeklődöm, hogy ki mit hallott erről az új dologról, Vajon érdemes belecuccolni? Lehet hasonló sikersztorit láthatunk majd, mint a Graphi és az Econet esetében? Minden esetre én a cégnek még nem láttam a mérlegét, nagyjábólsemmit nem tudok róla. Az equilibror-nál és a Concorde-nál lehet majd jegyezni, de ott sem tudtak semmit sem mondani róla. Csak annyi valószínű, hogy júliusban indul majd a jegyzés illetve utána a tőzsdei bevezetés.
Üdv,
Hotf ace
P/E azt jelenti,hogy az árfolyam/1 részvényre jutó nyereség.Veszteséges cégnél nem lehet mérni.Már a portfolió is 200millához nézte szerintem.
pl:16-os P/E nyereség X 16= árfolyam.
Normális állapotban így lehet viszonyítani a cégeket.Persze ebben is hatalmas különbségek vannak.Kilátások,megrendelés,bevétel-nyereség növekedés,stb.
2010-es év még a válságról szól.Ha 200milla nyerőre számol P/E-t akkor esetleg a következő évben 600milla nyerőnél már 6000ft-os árfolyam jönne ki azonos P/E-nél.Jó ez a jelentés.Nyugi van.Indulunk hamarosan.
Én a Napi-ban olvastam róla 1 nagyobb cikket régebben akkor (4000 felett volt),hogy a lengyel cégekhez viszonyítva alulértékelt.2 év sem kell és majd újra ezt irják.
Régről.Nekem még Pplast-om is volt.Változások után már nem vettem bele.Gyimóti nagyon magabiztos mindenben.(Tele van határidős papírokkal.Valamikor neki is értékesíteni kell,mert már 1 vagyon fizetett kamatra.)Mintha tévedhetetlen lenne.Synergonra is ráfáztak.Ha beindulnak a projektek,akkor persze ugorhat,de ez még odébb van szerintem.Inkább
RFV-ét lovagoltam meg.
Most teljesen csak Free-m van,meg pár OTP.
ECO-t 132-eladtam,ott szar eredményt várok.
Köszi !
Ez tényleg lehúzós.
"A részvények ugyanis a régiós szektor 2010-es P/E alapú árazása alapján relatíve drágának mondhatók a jelenlegi árszintek mellett"
Ez ciki, egész nap a Portfoliot szoktam nézni, de biztos vak vagyok. Legyen szíves valaki belinkelni a lehúzós cikket.Köszi :-)
Február 5 óta (hónapos chart szerint) emelkedő trend van. Ez pozitív.
Aki OTP, MOL miatt dobja, azt teljesen megértem.Sokkalt törvényszerűbb a hullámzása (vagy ha úgy tetszik, azoknak van, ennek meg nincs) ezt meg csak hír mozgatja.
Én is csalódott vagyok és 1-2 havi szinten pesszimista. Én kb nullán vagyok most, de tartom.Biztosra veszem hogy nyugodt gazd. helyz.ben folytatódik a februári lassú felmenet.
Én ebben reménykedem.A 2000 szerintem erős támasz most már.
Teljesen 1et értek veled.Sokan eladják mert másban gyorsabb emelkedést látnak.pl:OTP hátha fordul vagy a jelentése miatt hátha majd emelkedik.Azért is dobhatják mert a mostani lefelé körből eddig kimaradt.A lényeg a többi papírban nagyobb a kockázat szvsz.Itt történt 1 viszonylag jó jelentés.A 3.Q után ezt senki nem várta,majd a cég bejelentése után,hogy mire számíthatunk is nagyobb - vártunk.Lassan tényleg a legkitartóbbak tartják.Akkor mitől kéne esnie???
Persze lemehet 2000 alá,de onnét gyorsan korrigálhat.Többször írtam,hogy kevesen tartjuk és a kevés speki jelenléte jó,mert ők szoktak remegni,ill. 1 emelkedés is gyorsabb ez miatt.Nézd meg hány papírban nagyobb benfentes eladások is vannak.Itt csak Illést dobták ki és kisebb pakkal a Generáli is beszállt.
Több kicsi papírt az alapok próbálják felbeszélni mert már tele vannak vele.ANY,Rába,PANNERGY,RFV.
Ide még nem tettek lóvét.Hidd el majd fognak,akkor ha javul a kilátás.(Nagyobb megrendelések vagy keretszerződések lehívása.)Akkor már lehet 4000 lesz,de ez nem fogja érdekelni őket mert hosszú távon gondolkodnak és a kilátásai jók lesznek a cégnek.
(Az bíztos,hogy nem Genit,Phylt,Keget vagy Humit fognak venni.)Én feljebb várom.Portfolió szerint drága ,szerintem meg olcsó.Ne felejtsétek el,a tőkeemelések is ez felett voltak jóval.(és remélem lesznek is)
Madrid!
tobbszor probaltam elmagyarazni, hogy a turelmetlenseg csak addig faktor, ameddig az ember latja, hogy masba befektetve jobban "haladna".
a bux emelkedesevel ezt sem adjak jobban, a bux beesese itt is elindithat egy eladasi hullamot, mert azt gondoljak hogy masban most elkaphatnak egy hullamot.
a bux most hasalt egy jo nagyot, aki at akart nyergelni, most megtehette (volna).
a bux izmozasa, ha megindul egyaltalan, itt is meghuzhatja az arfolyamot.
tehat a turelmetlenseg olyan papirokba csalja a befektetot ami kecsegtetobb.
most sztem nincs ennel sokkal jobb lehetoseg a bet-en. Ha tudsz ilyet, hals leszek ha megosztod velem.
a panny-t szoktak meg igeretesnek tartani, de abbol is van egy keves es az sem megy:-(
a hatizas meg jol fizet(het) ha ugyes vagy. swingben lehet keresni havi 10 max 20 %ot. de az is rizikos.
Egy valamivel nem számolsz. Az emberi türelmetlenséggel.
A mostani vevők nagy része dobni fogja veszteséggel ha azt látja hogy 1-2 hónap múlva még mindig ugyanannyi vagy kevesebb az árfolyam.
A mostani eladók szerintem azok akik 2000 körül bevásároltak az utóbbi hetekben a gyj.-re számítva. Számításaik nem jöttek be , nem lódult meg így eladják.
gondolj bele, a mostani beszallok is mind nyerni 5-10-100 % ot nyerni szeretnenek (ki mennyit) es nem akarjak majd olcsobban odaadni. lehet meglesz egy ev is, de ok is nyeroben akarnak kiszallni, s igy lassan araszolunk, amig valami komolyabb vevo, vagy maga a ceg nem szakitja ki.
Az 500 db-os vevő milyen gyorsan megkapta 2050-en.
Tegnap 2137-nál még 2200-ról álmodoztunk.
Ezen a szinten már két hónapja veszegetik.
Csak sikerül már tartósan elhagyni a 2100-at , nem csak néhány óráig.
Az utolsó mondatoddal egyetértek, de mivel idegbeteg vagyok, nem bírok hónapokat ülni semmin :D Legszívesebben napiznék, de abban elég sok a kockázat. Inkább dolgozom helyette, a biztos kereset sosem árt :)
Látod jó kérdés hogy miért nem adtam el.
Talán mert úgy érzem hosszútávon többet nyerhetek vele mint az OTP-vel. Ezzel nem kell kapkodni , ülni kell rajta és kész.
De mivel türelmetlen is vagyok , a beírásaimmal vezetem le a felgyűlt feszültséget.
Az IT szektor is beindul majd, nemcsak a Free, a Synergon sem remekel.
Több éves távlatban szerintem a következő részvények lesznek a nyerők:
Freesoft, Rába, Pannergy, RFV
Real, az szamomra sem vilagos, hogy ha ennyire nem bizol a papirban akkor miert nem adod el.
most van annyi vevo, hogy nem verned le az arat, lattam reggel az 1500 darabos vetelt 2000-en. az meg valoszinuleg ott sunyit. (szoval 2.5K 2000-ig nem rossz)
Azt nem mondom, hogy hulyeseg amit beszelsz (remelem hogy az, egyebkent)
De ha en ilyen hangsullyal beszelek egy reszvenyrol, akkor azt mar regen eladtam. Persze mindig kesobb derul ki hogy jo vagy rossz dontes volt-e.
Freesoft részvény
Üdv,
Hotf ace